Καλάθι

                               Λαχτάρα για ζωή αλλά και επικινδυνότητα

Η πρώτη Πανσέληνος του έτους μας έρχεται στις 28 Ιανουαρίου το βράδυ. Μια πανσέληνος που δείχνει εκκωφαντικά την ανάγκη της νεολαίας να ζήσει έντονα τη ζωή της παρά τους περιορισμούς. Ο Ήλιος έχει περάσει πλέον από τη σύνοδο της με τον Κρόνο και συναντιέται με το Δία θέλοντας να κυνηγήσει τις ευκαιρίες και να μας βοηθήσει να επιτύχουμε  του στόχους μας και να μας φέρει οικονομικές επιτυχίες. Μας παρακινεί να κινηθούμε δημιουργικά ξεπερνώντας δεσμεύσεις και περιορισμούς αλλά και να επιδιώξουμε να ενεργοποιήσουμε μια ισχυρή συμμαχία που να εκφράζει το όραμά μας ασχέτως των δυσκολιών και των ανατροπών που μπορεί να φαίνονται. Ισχυρή Πανσέληνος για τη σύμπλευση ομοϊδεατών, ενισχύει την γενναιότητά μας και την ξεκάθαρη πρόθεσή μας.

Η όψη όμως αυτής της συνόδου έρχεται να δυναμώσει το χτυποκάρδι και την αγωνία μέσα από τη συμμετοχή του Άρη με τον Ουρανό σε Τ τετράγωνο με τη Σελήνη από τη μία και τον Ήλιο-Δία αλλά και τον Κρόνο. Όψεις που δημιουργούν προβλήματα στην οργάνωση, όμως και αρκετά μεγάλο πείσμα και διάθεση  για προσπάθεια.

Όπως είπαμε και στην αρχή η έντονη διέγερση του 5ου οίκου σχετίζεται με θέματα που αφορούν τη νεολαία και φέρνουν αγοραφοβικά φαινόμενα τα οποία συμπίπτουν ταυτόχρονα με την έντονη ανάγκη να για χαρά και εξωστρέφεια και συμμετοχής τους με φιλικά πρόσωπα και την προσαρμογή τους σε ομάδες και παρέες. Θέματα που θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό και τις μητέρες αφού η όψη αντίθεσης της Σελήνης με τον Κρόνο συνηγορούν για κάτι τέτοιο και το το τετράγωνο με τους Άρη και Ουρανό μπορούν να δημιουργήσουν  συναισθηματικές εκρήξεις. Η ακριβής αντίθεση όμως της Σελήνης με τους Ήλιο-Δία είναι πιο ισχυρή και φαίνεται ότι όσες αναποδιές να υπάρξουν ή επαγγελματικές δυσκολίες , με μεθοδικότητα και σύστημα μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα και να μη χαθούν οι ευκαιρίες.

Το σκηνικό που φαινόταν και είχε ήδη επισημανθεί με τη Νέα Σελήνη σχετικά με τα βίαια γεγονότα εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο και μάλιστα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ακόμα και κάποια τρομοκρατική ενέργεια. Πολλά επίσης θα ακουστούν σχετικά με ακραίες θεωρίες τεχνολογικής υποστήριξης στον ανθρωπιστικό τομέα. Θα φανούν πρωτόγνωρα, δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει αποδεκτό. Πολλές από αυτές τις καινοτομίες αφορούν τα παιδιά και το σύστημα παιδείας. Θα έχουν όμως αρκετά παράδοξα και παράταιρα σχήματα που όμως δεν θα θα πτοήσουν τα κέφια των νέων. Η δημιουργία ομάδων και αρχηγών ενισχύεται, καθώς και συνδικαλιστικών κινημάτων ή η δυναμική παρέμβαση αρχηγικών προσώπων στα τεκταινόμενα. Ακόμα και συναντήσεις υψηλών προσώπων.

Άλλη μία έντονη όψη είναι αυτή της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα σύνοδος που κορυφώνει τα σεξουαλικά σκάνδαλα και του σεξουαλικό πάθος, τις ακραίες ερωτικές περιπτύξεις αλλά την ανάγκη δικαιοσύνης.

Η παρουσία του Ερμή στην ακμή του 6ου οίκου ο οποίος κυβερνάει το Mc και τον Asc δημιουργεί ανοίγματα στις εργασιακές προοπτικές, στο δημόσιο λόγο, στην εύστοχη και ρεαλιστική κριτική και την ικανότητα διάκρισης των σωστών επιλογών. Αν και βρίσκεται σε στάση, το προοδευτικό ζώδιο του Υδροχόου και η αέρινη φύση του λίγο πριν την ανάδρομη πορεία του στις 31 Ιανουαρίου. Αυτό θα φέρει μεγαλύτερη έμφαση και εξεταστική ματιά   επάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα  και την όποια προοπτική τους.

Ο Ποσειδώνας αρχίζει πλέον να σχηματίζει αποκλίνουσα όψη με τους Δεσμούς της Σελήνης γεγονός που μας κάνει να ευελπιστούμε σε αποδυνάμωση της ενημερωτικής ασάφειας αλλά και των δυσκολιών στην εκπαίδευση και τα σεμινάρια. Βέβαια η παρουσία του στον 6ο οίκο δημιουργεί ένα χάος στην καθημερινότητα.

Ανακεφαλαιώνοντας μπορούμε ν πούμε ότι όσοι νιώθετε ότι έχετε βάλει σωστά θεμέλια βάλτε όση μεθοδικότητα μπορείτε να διαθέσετε και δώστε τον καλύτερο εαυτό σας και μην το βάζετε κάτω σε οποιαδήποτε δυσκολία. Βρείτε το σχήμα που εκπληρώνει τους στόχους σας, συνδυάστε ρεαλισμό και πρωτοτυπία και αν κάτι δεν πάει καλά με κάποια συμφωνία, επικεντρωθείτε στο στόχο σας με σιγουριά επιτυχίας. Προβλέψτε τα επόμενα βήματα με γνώση και ψυχραιμία. Μην αφήσετε τις συναισθηματικές και νευρικές κρίσεις να υποσκάψουν την πορεία σας και τη δημιουργική σας έκρηξη.

G.Christopoulos

Feng Shui Road


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL