Καλάθι

Οι Όψεις της Εβδομάδας 15/05-22/05 2022

Κάναμε εμπεριστατωμένη αναφορά στην ολική Έκλειψη Σελήνης στο προηγούμενο άρθρο ..

 και θα συμπληρώσουμε κι άλλα στοιχεία γιατί η εβδομάδα που ακολουθεί ξεκινάει με την Έκλειψη. Δε θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών όμως μια ολική Έκλειψη στο Σκορπιό φέρνει σκοτοδίνη, η αρνητική όψη της με το Κρόνο αρνητικές συγκυρίες, συγκυρίες που  είναι επίφοβες στο να προκαλέσουν  οικονομική ανομβρία. Η αρνητική όψη του Κρόνου είναι επίφοβη για αρνητική εκδήλωση γεγονότων.

Η μεγαλύτερη σκιά της Έκλειψης είναι στη δυτική Ευρώπη, αυτό δείχνει ότι εκεί κυρίως θα υπάρξουν συνέπειες του φαινομένου, φαινόμενο που μπορεί να φέρει οικονομική ανασφάλεια.

Είχαμε δει ότι ο Άρης σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα έρχεται σε τρίγωνο με τη Σελήνη και σε εξάγωνο με τον Ήλιο, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει αυξημένη ανάγκη συναισθηματικής εκτόνωσης, εξαπόλυσης και έκθεσης συναισθημάτων, συναισθήματα που όμως είναι δίκοπο μαχαίρι γιατί είτε μπορεί να ξεκινήσουν από υπερβολική ευαισθησία και να καταλήξουν και να αιφνιδιάσουν τον αποδέκτη είτε και δυσάρεστες καταστάσεις να αφήνουν και ένα θετικό πρόσημο στο τέλος. Δηλ. να σημαίνουν και μια Πύρρειο Νίκη.

Η σύνοδος  Άρη-Ποσειδώνα θα κορυφωθεί μέσα στην εβδομάδα αλλά ήδη είναι ενεργή και δημιουργεί διάχυση της δράσης και αρκετά προβλήματα με κακοποιούς, απάτες, επιθετικές συμπεριφορές και εγκλήματα μέσα από παραπλανητικές μεθόδους. Κακόβουλα άτομα χρησιμοποιούν την παραπλάνηση και προκαλούν σύγχυση ώστε το θύμα να παρασυρθεί και να υποπέσει σε σφάλμα. Επίσης σχετίζεται και με δράσεις παράνομων δραστηριοτήτων με ναρκωτικές ουσίες ή απάτες και αστοχίες φαρμακευτικών προϊόντων. Ακόμα και χημικές επιθέσεις και χημικές διαρροές. Λίγες ημέρες ακόμη και ως το τέλος του μήνα ο Άρης θα περάσει ισχυρός στον Κριό για να συναντήσει το Δία που είναι ήδη στον Κριό.

Ο Πλούτωνας σε ανάδρομη πορεία περνάει και πάλι στις μοίρες βίας, όμως ευελπιστούμε ότι ανάδρομος δεν θα έχει την ίδια επιθετικότητα, όμως σίγουρα φορτίζει με φόβο θανάτου την Έκλειψη αφού  συμμετέχει ενεργά με όψη (όχι αρνητική), επιπλέον οξύνει τις εκβιαστικές διαθέσεις του συστήματος έναντι στα θέματα κοινωνικών και ενεργειακών πόρων, εκβιασμοί που μέσω πίεσης κάνουν ευάλωτο τον απλό άνθρωπο. Ο Κριός όμως αρχικά με το Δία και την Αφροδίτη θέλει πιο ξεκάθαρες εξηγήσεις και ζητάει λύσεις άμεσες και μάχεται για αυτές.

 Αφροδίτη-Χείρωνας, συναισθηματική υποτίμηση, χρειάζεται προσοχή στην υποτιμητική κριτική στους άλλους, το βιώνουν τραυματικά. Επίσης δημιουργεί αίσθηση μοναξιάς εντός της σχέσης, ο Χείρωνας όμως είναι γιατρός και θα δώσει τη λύση.

Ο Ερμής ανάδρομος ακινητοποιημένος στην ουσία όλη την εβδομάδα, γίνεται κάπως βαρύς αλλά κάνει καλή όψη εξαγώνου με το Δία και δημιουργεί κάποιες καλές εμπορικές και ταξιδιωτικές συνθήκες που πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε.

Οι Σεληνιακές Εκλείψεις είναι ιδανικές στο να εκλείψει ένα φαινόμενο, να κόψουμε μια κακιά συνήθεια, να δωρίσουμε κάτι ή να πετάξουμε κάτι από πάνω μας και να το ξεφορτωθούμε. Η συγκεκριμένη μας δίνει και ένα μάθημα, ας φροντίσουμε να μην το πάρουμε με το σκληρό τρόπο.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL