Καλάθι

Πανσέληνος 26-02-2021

 Πολιτικά δικαστήρια, Εμπορική κίνηση, Υπεράσπιση των παιδιών.

Τόσο στην τελευταία πανσέληνο όσο και στη νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου φαίνεται να υπάρχει μια επιμονή στις αστρολογικές τοποθετήσεις που αφορούν στα παιδιά. Κάτι που και σε αυτή την πανσέληνο τονίζεται ξανά, μιας και η θέση της σελήνης θα βρίσκεται στον 5ο οίκο που έχει να κάνει με τα παιδιά. Με την τόνωση, την εξυγίανσή τους την υπεράσπισή τους. Επίσης η πανσέληνος γίνεται στον άξονα Παρθένου-Ιχθείων που είναι ο άξονας της προσφοράς, της θεραπείας, της εργασίας και ασφαλώς και ζητημάτων ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος. Κριτική και δημόσιος διάλογος. Αυτό ενισχύεται  από την παρουσία του Ερμή στο χώρος του 10ου σε σύνοδο με το Δία δίνει αρκετή έμφαση στις δηλώσεις, στο δημόσιο διάλογο-αντίλογο αλλά και στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις και κινήσεις. Ενεργοποιείται κατά κάποιον τρόπο η επαναλειτουργία των καταστημάτων και της αγοράς.

Η θέση του Ήλιου-Σελήνης λοιπόν τονίζουν πολύ τα θέματα της ευαισθησίας γύρω από τα παιδιά και όχι μόνο και μπαίνουν στο μικροσκόπιο οι επιβλαβείς συνέπειες που έχουν για την υγεία οι διαμορφωμένες κοινωνικές συνθήκες. Επανεξετάζονται λεπτωμέρώς αφού  η Σελήνη στην παρθένο δίνει πάντα ένα χαρακτήρα εξωνυχιστικού ελέγχου ο οποίος περιλαμβάνει και την δικαστική διερεύνηση. Υπάρχει έντονο το συναίσθημα της αδικίας και της ανοχής, όμως παράλληλα και η ανάγκη ευαισθησίας και επιείκειας. Ο Άρης στον Ταύρο προσπαθεί να βάλει μια επιβοηθητική νότα ισορροπίας σε αυτήν την αμφιταλάντευση αλλά ο γνώμονάς του φαίνεται να είναι η υπομονετική ανθεκτικότητα και η άμεση ανάγκη ασφάλειας. Επίσης η Πανσέληνος προσπαθεί να τονώσει ψυχολογικά και σωματικά τη δημόσια υγεία και το πως αυτή θα θέσει σε λειτουργία την ανοσία. Επιπλέον Ήλιος και Σελήνη προσπαθούν να ισορροπίσουν ανάμεσα στη μαζική εκδήλωση των ιχθείων και τη μοναχική συμπεριφορά της Παρθένου. Αυτά τα δύο παλεύουν μέσα μας , χρειάζονται ξεκαθάρισμα για να συνδυαστούν τα σωστά λογικά  κρίτήρια και  τα σωστά συναισθηματικά ερεθίσματα. Οι ιχθείς μέσα στον 11ο οίκο με την Αφροδίτη να ακολουθεί τον Ήλιο φαίνεται να ταυτίζει με θετικό τρόπο ένα κοινό λαϊκό αίσθημα συμπόνιας  και σύμπνοιας. Αίσθημα που όσο περνούν οι μέρες θα αναζητήσει περισσότερη λάμψη της αλήθειας.

Αυτό έχει και ιδεολογικές προεκτάσεις από την παρουσία του Υδροχόου στον 10ο και τις ηχηρές κουβέντες που θα ακουστούν και από έγκυρες φωνές και θα ενώσουν τον κόσμο. Η ιδεολογική ταύτιση φάνηκε να επενεργείται με θετικό τρόπο ήδη από την αστρολογική ώρα της νέας Σελήνης και συνεχίζεται με τον καλύτερο τρόπο σε μια πιο εξαπλωμένη μορφή και μάλιστα με πλέον ορθόδρομο τον Ερμή. Η  σύνοδός του με το Δία φέρνει διανόηση και διανοητικά άλματα που έχουν και πολιτικό στίγμα.

Ένα σημαντικό κομμάτι που αξίζει να παρατηρηθεί είναι ο Πλούτωνας στον 9ο οίκο με τον κυβερνήτη του Αιγόκερω στο 10ο να βγάζουν μεσοδιάστημα ακριβώς στο μεσουράνημα γεγονός που δημιουργεί συνθήκες επίφοβες για το πολιτειακό σύστημα και τις πιέσεις που θα δεχτεί. Ουσιαστικά φαίνεται να δέχεται πιέσεις και από τα διακαστικά όργανα και τις επικρίσεις του κοινού νου ο οποίος επιζητά ένδικα μέσα για τη διακαίωσή του. Ο Ουρανός από το 12ο οίκο συνεχίζει να περενοχλεί τον Κρόνο με σκληρό τετράγωνο και αποδομεί τα θέματα διοίκησης, διαχείρισης και των πολιτικών και κοινωνικών δομών. Δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες κινήσεις που αφορούν στο υγειονομικό προσωπικό. Οι αλλαγές αυτές έχουν βίαιο χαρακτήρα. Αυτή η όψη απεικονίζει το γκρέμισμα του matrix, την κοινωνική αποδόμηση που προσπαθεί να μας προσγειώσει ανώμαλα στη Δημοκρατία της ψηφιακής πλατφόρμας. Ο Κρόνος ζητάει περισσότερη κοιωνική συμμετοχή στα δρώμενα όμως ο Ουρανός του δίνει αρκετά χτυπήματα μέσα από ένα πρίσμα υλιστικής αναγκαιότητας, και αμφίβολες συνθήκες συνεργασίας. Αντίθετα όμως θα λειτουργήσει ο Ουρανός  αφού θα τριγωνίσει τη Σελήνη στην παρθένο και θα της δώσει ακόμα περισσότερη ώθηση για μεθοδική έρευνα, αποκάλυψη, δίκαιη κρίση.

Πρέπει κλείνοντας να επισημάνουμε ότι ο Άρης στις 27ο του Ταύρου ενεργοποιεί την έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου στο Σκορπιό, έκλειψη που φαίνεται να σχετίζεται με οικονομοπολιτικά. Σελίγες ημέρες θα κάνει την είσοδό του στο ζώδιο των Διδύμων γεγονός που θα φέρει αρκετές λεκτικές αντιπαραθέσεις, αντεκδικήσεις, κι άλλες αποκαλύψεις και κουτσομπολιά. Θα ενεργοποιήσει βέβαια αρκετά τόσο την μελλοντική έκλειψη του Μαϊου αλλά και τις περασμένες στου Διδύμους Τοξότη. Επίσης θα ενεργοποιήσει ξανά ένα θερμό κλίμα στα εθνικά, θα πιέσει τη χώρα να αρθρώσει λόγο, πιθανώς σε συνδυασμό με κάποια διπλωματική διάθεση. Η συγκυρία της παρουσίας στο Νότιο Δεσμό της Σελήνης ακριβώς επάνω στις γεννέθλιες μοίρες του Άρη στον Τοξότη κορυφώνει αυτές τις μέρες τις επιθετικές διαθέσεις των εχθρών. Όποιοι κι αν είναι αυτοί, εξωγενείς. Τέλος Μαρτίου- αρχές Απριλίου θα ερεθιστεί κι άλλο το ζήτημα των θαλάσσιων ζωνών, της τέχνης, των οικονομικών περιουσιακών.  

G.Christopoulos

Feng Shui Road


2 σχόλια

Hildegarde · 6 Οκτωβρίου 2021 στο 22:19

Really excellent short article, I hope I can see a lot more blog writing
like this!

One Nine Elms – Interior Building Planner and Developer · 8 Οκτωβρίου 2021 στο 04:53

terrific as well as incredible blog. I actually wish to thank you, for giving us much better
details.

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL