Καλάθι

                                       Η σύνοδος Δια- Κρόνου στον Υδροχόο

                                            Χειμερινό Ηλιοστάσιο 2020

                                           Το τέλος των προκαταλήψεων

.Η σύνοδος αυτή γίνεται με τη συμμετοχή δύο πλανητών όπου ένας εκφράζει την εξάπλωση, την ανάπτυξη, τη διαστολή, την επέκταση των ορίων και ο άλλος τη σταθεροποίηση, τη συρρίκνωση, τη δόμηση και τη θέσπιση των ορίων. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν στην πρώτη μοίρα του υδροχόου γεγονός που χρωματίζει ακόμα περισσότερο αυτήν την όψη. Η σύνοδος αυτή στον Yδροχόο είχε συμβεί το 1226. Μια σύνοδος όμως Δία-Κρόνου συμβαίνει κάθε 20 έτη. Η προηγούμενη έγινε στον Ταύρο στους για κάποιο διάστημα οι δύο αυτοί πλανήτες βρέθηκαν ταυτόχρονα στους Διδύμους. Αυτή επισημάνθηκε από την κυκλοφορία του ευρώ, την πτώση των πύργων, την περίοδο οικονομικής κρίσης μέσα στην εικοσαετία  αλλά και την έντονη ενεργοποίηση των μέσων επικοινωνίας και προβολής που αρέσκεται το ζώδιο των Διδύμων. Με τη είσοδο του Πλούτωνα στον Αιγόκερω 2008 η κρίση πήρε πολιτικές διαστάσεις και τώρα στο διάστημα του 2020 η τριπλή σύνοδος Δία-Κρόνου-Πλούτωνα  ήρθε ουσιαστικά να δέσει πολιτικά και οικονομικά ένα συγκεκριμένο σύστημα. Οι πύργοι όμως οιωνοσκοπικά μας έδειξαν το γκρέμισμα του παλιού συστήματος και για το τέλος της εικοσαετίας που επρόκειτο να συμβεί τώρα.

 Μετά από μια συνεχόμενη παρουσία σε συνοδική πορεία στον Δία και Κρόνου στον Αιγόκερω τον τελευταίο χρόνο περνούν στον Υδροχόο. Ερμηνευτικά μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα την πιο συντηρητική και στατική δράση τους επάνω στο ζώδιο του Αιγόκερω, με έντονα τα στοιχεία της διαχειριστικής κρίσης θεμάτων κοινωνίας, εξουσίας και καριέρας. Σίγουρα και του αυταρχισμού των καθεστώτων. Ακόμα επηρέασε και το κομμάτι της κατασταλαγμένης άποψης και γνωσιακής μας κατάστασης. Ο αιγόκερως περισσότερο εμφατικός στα ηθικά διλήμματα της κοινωνίας προσπάθησε να θέσει κάποιους κανόνες οι οποίοι όμως είχαν και κάτι πιο συντηρητικό και παλαιό σαν αίσθηση επιχρισμένο  με έναν τόνο στιβαρής ρευστότητας. Φεύγοντας η σύνοδος από τον Αιγόκερω οι δύο πλανήτες καλούνται να συμμαζέψουν την καταστροφή την τελευταία 20ετία, έστω και στο τέλος.

                  Ένας νέος κόσμος ανεγείρεται

Μπαίνοντας όμως στο Υδροχόο βρισκόμαστε μπροστά σε σαρωτικές αλλαγές και σίγουρα άλλες ταχύτητες ανάπτυξης. Οι αλλαγές θα είναι σίγουρα κοινωνικές λόγω του Κρόνου ο οποίος σαν φύση προσπαθεί να βάλει φρένο…στον Υδροχόο… όμως  δεν μπορεί να το κάνει και συνήθως διανύει τρελή κούρσα, προσπαθώντας από τη μια να εδραιώσει και να συγκεκριμενοποιήσει τα τεκταινόμενα ώστε να τα βάλει σε ένα πλαίσιο και από την άλλη να μην μπορεί να αντισταθεί μπροστά στην πρόκληση του Υδροχόου ο οποίος ρίχνει στο τραπέζι της εξέλιξης διαφορετικά χαρτιά πιο καινοφανή και πιο άγνωστα και πιο ενδιαφέροντα. Αυτό στην αρχή δημιουργεί ένα άγχος γιατί δεν μπορεί εύκολα να γίνει η συλλογή των “υδάτων της νέας γνώσης” και ο χρόνος δεν προσαρμόζεται στις δικές μας απαιτήσεις ούτε σε πρότερους υπολογισμούς. Ο παλιός δρόμος χρειαζόταν λάστιχα για στεγνό δρόμο, ο νέος για ολισθηρό οδόστρωμα ώστε να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις γιατί και η συμμετοχή μας θα είναι δύσκολη αλλά και η αποχή δυσκολότερη. Οι υδροχοϊκές συνθήκες ομαδοποιούν τις κατηγορίες ανθρώπων και οι άνθρωποι οφείλουν να βλέπουν με περισσότερο ανθρωπιστικό και κοινωνικό πρίσμα τα πράγματα.

Γι αυτό καλό θα είναι να εκμεταλλευτούμε τις νέες ιδέες που έρχονται από την παρουσία του Δία στον Υδρoχόο ο ποίος προσπαθεί να μας αλλάξει τη φιλοσοφική μας στόχευση, και να μας κάνει πιο ευαισθητοποιημένους αλλά και πιο δραστικούς, πιο συλλογικούς σε κοινωνικά ζητήματα. Οποιαδήποτε προσπάθεια δεν έχει αποδέκτη κυρίως το κοινωνικό σύνολο θα πέφτει στο κενό. Το τέλος των προκαταλήψεων γκρεμίζει το παλιό matrix. Οι παγιωμένες εικόνες συντρίβονται μπροστά στην αποκάλυψη μιας νέας εποχής με κατακλυσμιαία γεγονότα και πληροφορίες. Σε αυτό συνηγορεί και η παρουσία των δεσμών επάνω στον άξονα Τοξότη -Διδύμων, άξονας της περιπέτειας, της επικοινωνίας και της πληροφορίας. Μας ζητάει να βρούμε τρόπο να γεφυρώσουμε την εμπειρική με τη θεωρητική γνώση και την εκπαίδευση. Οι χρόνοι όμως θα αλλάξουνε μοτίβο και το level δυσκολίας θα ανέβει.

Γι αυτό θα πρέπει να ατενίσουμε το μέλλον με διαφορετικά κριτήρια και οραματισμό, με νέες αντιλήψεις και σταθερές. Ο εκσυγχρονισμός και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι αναπόφευκτα. Συστήματα όπως οι αστρολογία, οι επιστήμες οι ηλεκτρονικές δομές θα αμφισβητηθούν αλλά και θα διαδοθούν ταυτόχρονα, νέα συστήματα αστρολογίας με εμπλουτισμένες μεθόδους και λογισμικά. Νέα δεδομένα θα εισαχθούν, νέες μουσικές, νέοι ήχοι νέες δονήσεις και ενδιαφέροντα, πρωτοποριακές σκέψεις, μοντέρνα κτίρια. Διαστημική τεχνολογία, επαφές με το διάστημα, αστρονομικά φαινόμενα και ανακαλύψεις. Εξάσκηση των νοητικών μας δυνατοτήτων, αλλαγή τς επαφής μας με τον ηλεκτρισμό και τα ηλεκτρονικά μέσα, την ηλεκτρονική παρακολούθηση, την τηλε εργασία, τον εμπλουτισμό των κοινωνικών ιστών, κοινωνική ισότητα. Παλιές νοοτροπίες και στερεότυπα πλέον θα αποτελέσουν παρελθόν.

 Κανονικά θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή τη σύνοδο για να κτίσουμε νέες και μακροχρόνιες καταστάσεις, αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν αντανακλάται από τις νέες κοινωνικές ανάγκες που θα προκύψουν αλλά και στη διαφοροποίηση των μέσων. Η σύνοδος αυτή θα έρθει αντιμέτωπη με το τετράγωνο του Ουρανού στον Ταύρο συν την είσοδο του Άρη στο ίδιο ζώδιο(7 Ιανουαρίου- αναμένεται καυτός ο μήνας) γεγονός που καθιστά μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας στην οικονομική λειτουργικότητα της κοινωνίας. Τα τετράγωνα στα σταθερά ζώδια βγάζουν σκληρότητα και απολυταρχία. Στις 20 Ιανουαρίου η σύνοδος Άρη- Ουρανού – Λίλιθ θα κορυφωθεί και αναμένονται αναπάντεχα γεγονότα. Η περίοδος πριν και μετά είναι επίσης κρίσιμη.

Τα οικολογικά θέματα, πιθανές οικολογικές καταστροφές, επιβάρυνση του περιβάλλοντος  εναλλακτικές πηγές ενέργειας, θα παίξουν κι αυτά το ρόλο τους καθώς και η δυνατότητα έγκυρων χρηματοπιστωτικών δοσοληψιών. Οικονομοτεχνικά, φοροτεχνικά, εργασιακά και κοινωνικό επαγγελματικά ζητήματα θα έρθουν στην κορυφή του ενδιαφέροντος. Επίσης πιθανή είναι η θέσπιση ηλεκτρονικού νομίσματος. Ο Κρόνος αν και παραδοσιακός κυβερνήτης δεσμεύει την υδροχοϊκή δράση των ουράνιων χαρακτηριστικών του ζωδίου, και πολλές φορές δυσκολεύεται να αποπερατώσει όλο το φάσμα των ιδεών προς υλοποίηση.

 Όλα αυτά τα ζητήματα φαίνεται ότι θα είναι και αυτά που θα ξεσηκώσουν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις. Ακόμα και απεργίες ή διαδηλώσεις. Ο Υδροχόος πριμοδοτεί τις συλλογικές και κλαδικές εξεγέρσεις, ενώ η όψη τριγώνου που θα κάνει αργότερα με τους Διδύμους, αλλά και τη διέλευση του Ερμή στον Υδροχόο θα φέρει ένα μανιφέστο διανόησης, λαμπρές ιδέες και μια άλλη διαμόρφωση στην ανάπτυξη και ανταλλαγή πληροφοριών και εναλλακτικών εκπαιδευτικών μεθόδων.

Ένα ακόμα δυνατό φαινόμενο είναι ότι η σύνοδος γίνεται στις μοίρες που βρίσκονται στην ευθυγράμμιση μας με το κέντρο του γαλαξία (τέλη του τοξότη) κατά τον αστρικό ζωδιακό. Αυτό μας ενώνει με την πηγή τροφοδοσίας και το μάτι του βορρά, με κάτι νέο αλλά και αγαπητό που μας γεμίζει έμπνευση. Η εισαγωγή μας λοιπόν στην εποχή του Υδροχόου είναι γεγονός, όμως εμείς θα πρέπει να προσέξουμε να μην επιδείξουμε αχαριστία, αδιαφορία, πλεονεξία και ψυχρότητα. Το κυριότερο να αναπτύξουμε τα κριτήριά μας να διαχωρίσουμε τι από αυτά που θα έρθουμε σε επαφή είναι για καλό μας και τι όχι. Η διάκριση αυτή θα είναι δύσκολη και η σύγχυση θα είναι γενικευμένη. Να θυμάστε ότι πολλές φορές πρέπει να επιλέγουμε μέρος του πακέτου και όχι όλο το πακέτο. Επίσης ότι δεχόμαστε να είναι αναστρέψιμο ή ικανό να μεταβληθεί. Ο Υδροχόος μας θέλει ουμανιστές, νεωτεριστές, να κοιτάμε τη συνολική εικόνα και όχι μόνον τα επί μέρους. Μας θέλει ενωμένους με τους ομοϊδεάτες και συγχρονισμένους με τις σύγχρονες ανάγκες. Να είμαστε εξοικειωμένοι με τις αναπάντεχες καταστάσεις.

 Ο Υδροχόος είναι στον άξονα των σταθερών ζωδίων και ναι μεν είναι αεράτος όμως δημιουργεί μια απόλυτη αιτιολογική αλληλουχία που  χαράζει έντονα και ραγδαία το πεδίο του αποτελέσματος. Μας φέρνει σε επαφή με ένα μεγάλο συνειδησιακό άλμα, πνευματική αφύπνιση, επαναστατική σκέψη και μεθοδολογία, κοινωνικές εξεγέρσεις, και κοινωνικό όφελος. Στο χέρι μας είναι να εστιάσουμε στα θετικά του στοιχεία αν θέλουμε να βαδίσουμε το δρόμο της εξέλιξης με ελεύθερο πνεύμα.

G.Christopoulos

Feng Shui Road


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL