Καλάθι

                                                Έκλειψη Ηλίου 14-12-2020

Τη Δευτέρα πραγματοποιείται στο ζώδιο του Τοξότη 23ο και 08’  νέα Σελήνη και ολική έκλειψη Ηλίου.Το φαινόμενο θα είναι ορατό στη Λατινική Αμερική και τη Χιλή κυρίως. Η παρουσία του Ερμή στις 20ο   και 06’ στο ίδιο ζώδιο και μάλιστα λίγες μοίρες πριν, σχεδόν επάνω στο Νότιο Δεσμό της Σελήνης. σχηματίζει ένα ωραίο τρίγωνο με τον Άρη 20ο  και 46΄ σε  ιδιομοιρία στο ζώδιο του Κριού να δίνει μεγάλη ταχύτητα και στόχευση στην επικοινωνία. Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι επιχειρείται από αυτήν την όψη το ξύπνημα του εμπορίου και της εμπορικής στόχευσης, της εργασιακής καθημερινότητας. Ο Τοξότης θέλει να μας ενεργοποιήσει την αισιοδοξία και μια νέα μέρα να ξημερώσει. Νέα φιλοσοφία και διαφορετικοί ρυθμοί, μακρινές επικοινωνίες, αποστολές, ταξίδια, εξωγήινες επαφές-διάστημα.

Μια ολική έκλειψη όμως συνήθως δημιουργεί μια διάχυση της ενέργειας ακόμα και αν προσπαθεί να ενεργοποιήσει κάτι θετικό. Στην προκειμένη περίπτωση θέλει να ενεργοποιήσει το σταμάτημα του lock down και την επιστροφή στη ροή όμως ο Ποσειδώνας στο μεσουράνημα ανεβάζει σε δυσθεώρητα ύψη την αίσθηση απώλειας και την απογοήτευση του κοινωνικού ιστού. Ακόμα φέρνει στην επιφάνεια θέματα χημείας, φαρμακολογίας, Επίσης φαίνεται ότι οι συντελεστές της υγείας θα διατυπώσουν και αυτοί κάποια αιτήματα συνθηκών εργασίας και οικονομικών αποδοχών.  Συνδυαζόμενος και με τον Χείρωνα θεραπείες-τραυματισμοί και τον Άρη στον 10ο οίκο που δέχεται όψη τετραγώνου από τον Πλούτωνα, Έγκλημα, οργανωμένο έγκλημα, μιλιταρισμός, αντιπερισπασμός, παρεμβάσεις. Η Αφροδίτη στο Σκορπιό σε σύνοδο με το Βέρτεξ και εξάγωνο με τον Κρόνο φέρνει μοιραίες επαφές με σημαίνοντα πρόσωπα, και ζητήματα που αφορούν σε παιδιά.

Η γνωστή τριάδα στον Αιγόκερω  στον 7ο παίζει την τελευταία της παράσταση πριν τη μεγάλη σύνοδο του ηλιοστασίου, και δείχνει να θέτει αρκετές δυσκολίες  και εμπόδια στις συνεργασίες, κρατικές πιέσεις, εκφοβισμός, εκβιασμός, τεχνικές δυσκολίες. Η παρουσία του Τοξότη στον 6ο οίκο χρειάζεται περισσότερη κίνηση και ζωηράδα αλλά και πιο έντονους εργασιακούς ρυθμούς. Το γεγονός ενισχύεται και από την περιοχή του ωροσκόπου Καρκίνος (νέες και παλιές συνήθειες)  και του δευτέρου οίκου Λέοντα(οικονομικές απολαβές) όπου κυβερνάται από τη Σελήνη και τον Ήλιο αντίστοιχα.

Όπως είχαμε πει ήδη στο προηγούμενο άρθρο  της έκλειψης σελήνης, η ηλιακή έκλειψη αγγίζει και τα εθνικά ζητήματα. Αυτό βέβαια προκύπτει από μια σειρά συνδυασμών και φαινομένων που έχουν ενεργοποιηθεί από προηγούμενες όψεις και διελεύσεις. Σημαντικό είναι να επισημάνουμε ότι πολλές φορές όταν αναφέρουμε τις τάσεις των όψεων σε διάφορες περιόδους δεν σημαίνει ότι αυτό θα εκδηλωθεί απαραίτητα σε ένα γεγονός highlight  εκκωφαντικό, όμως η σημασία του μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη ειδικά όταν αυτό που συμβαίνει είναι υπόγειο και δεν αναφέρεται εκτεταμένα από τα MME. Ειδικά όταν συμμετέχει ο Πλούτωνας ή κάποιο στοιχείο σκορπιού.

Το σκηνικό που φαίνεται να διαδραματίζεται σε εθνικά ζητήματα έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με εκβιαστικές πιέσεις τις οποίες δέχεται η Ελλάδα σε σχέση με υποχρεωτικό δανεισμό και αγορές οπλικών συστημάτων. Είναι μια κλασσική συνταγή με αρκετές οικονομικές προεκτάσεις και διαπλοκές. Επίσης είναι επίφοβος ο εξαναγκασμός για συμμετοχή στο μηχανισμό στήριξης ESM της Ευρώπης πάντα με το πρόσχημα: ή φέουδο ή απομόνωση και καταστροφή. Όλα αυτά φαίνονται από την παρουσία των Δία Πλούτωνα, Δία, Κρόνο στον 7ο οίκο σε τετράγωνο με τον Άρη στον Κριό του χάρτη της εκλείψεως(ώρα Ελλάδος) και τον χάρτη της Ελλάδας όπου οι συγκεκριμένοι πλανήτες να βρίσκονται στον 9ο οίκο (διεθνείς διαμεσολαβήσεις) και τους πλανήτες να κυβερνούν 8ο εκβιασμούς και οικονομικά) Αν συνυπολογίσουμε και τον ήδη διεγερμένο γενέθλιο Ποσειδώνα στις 21 μοίρες του Αιγόκερω ο οποίος πάντα μας εμπλέκει με διεφθαρμένα πολιτικά πρόσωπα, μίζες και διεφθαρμένα πολιτικά συστήματα εντός και εκτός…τότε το παζλ δένει απόλυτα. Η Ελλάδα πάντα αρέσκεται σε έξωθεν βοήθειες, οι πολτικoί τα ζητούν, ύστερα φεύγουν από την εξουσία, τα χρέη  τα συμβόλαια και οι κυρώσεις μένουν. Στήριξη με το αζημίωτο λοιπόν.

 Οι διαβουλεύσεις επηρεάζουν και την περιοχή των ιχθείων(κυβερνώνται απ΄΄ο Ποσειδώνα) όπου εκεί συναντάμε Νότιο Δεσμό και Αφροδίτη 20Ο  και 22Ο   αντίστοιχα. Θαλάσσιες περιοχές και πόροι. Η έκλειψη όμως γίνεται στον 1ο -7ο οίκο- φίλοι και εχθροί- (γενέθλια Σελήνη στους Διδύμους)  του γενεθλίου ωροσκοπίου της χώρας. Θα υπάρξει σίγουρα απόπειρα υποστήριξης από κάποιους οι οποίοι όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορούν όπως και επίσης δήθεν φίλους που θέλουν να καρπωθούν και να εξαπατήσουν.

Ο Ποσειδώνας στους ιχθείες επάνω στο mc χτυπάει με τετράγωνο την έκλειψη αλλά κυρίως τον Ερμή, επηρεάζει στρεβλά την κοινή γνώμη , δημιουργεί προβλήματα φαρμάκων, ασθενειών και εμβολίων τα οποία βγαίνουν στην επιφάνεια αλλά με τρόπο που μπορεί να παραπλανεί… χρειάζεται πολλής έλεγχος, κάτι δύσκολο όμως για την αδύναμη θέση του Ερμή στον Τοξότη. Τουναντίον θα εμφανίσει και πολλές παραπλανητικές φωνές με επιθετικό ύφος,ωμό τρόπο έκφρασης, αρκετό πάθος αλλά αμφίβολη ποιότητα ορθότητας. Μπορεί ακόμα  ακόμα να δούμε και λόγο που να εξαπατά ή να  φέρει ψεύδη. Πιθανές διαρροές ειδήσεων, βλάβες συγκοινωνιακών και επικοινωνιακών μέσων λόγω και του τετραγώνου που δέχεται από τον Ποσειδώνα. Η οποιαδήποτε αλήθεια μπορεί να ανιχνευτή μόνο από τον απόκρυφο12ο οίκο όπου θα βρίσκεται ο Βόρειος Δεσμός των Διδύμων.

Όμως οφείλουμε να πούμε ότι Ερμής στο Τοξότη  επάνω στους δεσμούς της Σελήνης με έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη είναι το κάρμα της ελεύθερης έκφρασης, της δημοσιογραφίας και της ανεύθυνης γνώμης. Χρειάζεται πιο σωστή έρευνα, πιο τίμια πρόθεση στη σκέψη  και στην  ετυμηγορία. Η δημόσια φωνή έχει δύναμη και βαρύτητα, όσα πρέπει να ειπωθούν και δεν λέγονται, όσα λέγονται και δεν έπρεπε να λεχθούν συμπληρώνουν όλο το σκηνικό της κοινής γνώμης. Ο Βόρειος Δεσμός στους Διδύμους προσπαθεί να μας διδάξει πως να επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες και πως να τις εκθέτουμε. Να εντοπίζουμε την ορθότητα των επιχειρημάτων, να χρησιμοποιούμε σωστά την ενημέρωση.

Όπως είδαμε όλα τα τελευταία αστρολογικά φαινόμενα πραγματεύτηκαν θέματα Ερμή και εργασίας. Το ίδιο γίνεται και στο χειμερινό ηλιοστάσιο και τη μεγάλη σύνοδο Δία-Κρόνου στις 21-12-2020. Θα ακολουθήσει ειδικό άρθρο.

G.Christopoulos

Feng Shui Road


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *