Καλάθι

                                    Πανσέληνος στον Κριό 2-10-2020

Μια αγριεμένη μεταμεσονύκτια πανσέληνος θα λάβει χώρα πριν το ξημέρωμα της Τρίτης. Η πανσέληνος γίνεται στον Κριό και στο 10ο οίκο. Η Σελήνη θα βρεθεί σε πολύ στενή σύνοδο με το Χείρωνα. Αφενός είναι μια θεραπευτική σελήνη αφετέρου μια σελήνη που θυμίζει τραυματικές εμπειρίες και τραύματα πολέμου. Μας δείχνει ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τις απώλειες που μπορεί να έχει μια μάχη αλλά και τη δύναμη της ευθύνης και του αυτοελέγχου που πρέπει να δείξουμε, με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας και την κοινή γνώμη. Καλό είναι να προσέξουμε να μην εκτεθούμε γιατί υπάρχει κίνδυνος υποτίμησης και απομόνωσης σε κοινή θέα. Επίσης αυτή η σελήνη βγάζει και αυτοθυσία, και γίνεται υπερπροστατευτική με κυβερνήτη τον Καρκίνο στον ωροσκόπο της πανσελήνου.

Προσοχή ιδιαίτερη χρειάζεται και από τον 7ο οίκο με το γνωστή σύνοδο του Αιγόκερω η οποία μας δείχνει ότι οι φίλοι και οι εχθροί δεν έχουν καθαρές προθέσεις. Και καλό είναι να μην εμπιστευτούμε εύκολα, ότι  δούμε και ότι  ακούσουμε. Ο Ερμής στο σκορπιό μας δείχνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκληρή και εκδικητική γλώσσα, αλλά μέσα  της υπάρχουν αλήθειες κρυμμένες, για αυτό θα πρέπει να μην παρασυρθούμε σε άσκοπες μάχες και αντεκδικήσεις. Είναι σίγουρο  οι συνέπειες θα είναι αναλογικά περισσότερο επιβαρυντικές. Αν χρειαστεί όμως να κτυπήσουμε τη γροθιά στο μαχαίρι θα πρέπει να το κάνουμε, αφού πρώτα θα έχουμε σιγουρευτεί ότι το πεδίο που θα μαχηθούμε είναι το κατάλληλο. Και να θυμόμαστε ότι δεν μπορούμε να επιδιώξουμε ειρήνη εύκολα αν έχουμε ήδη μπει στο πεδίο της μάχης.

Ένας από τους πιο βασικούς λόγους που ηχούν  τα τύμπανα του πολέμου δεν είναι ο Άρης στον Κριό τόσο, αλλά η Λίλιθ η οποία επιμένει εδώ και αρκετό καιρό να θέλει να παρασύρει τον πλανήτη σε πολεμική σύρραξη. Το Μάρτιο μας είχε επηρεάσει η παρουσία της στον Κριό αυτή τη φορά σε σύνοδο με το Χείρωνα, γεγονός που ενεργοποίησε πολύ τη μάχη με τις ασθένειες αλλά και τη μάχη για την ασθένεια, αλλά και γενικά κάθε τύπου μάχες οι οποίες δε βασίζονται μόνο στη σκοπιμότητα και μια σε μια αιτιολογία, αλλά και στην οξύθυμη αντεκδίκηση για κάποιο εγωϊστικό λόγο. Αυτό το γεγονός ενισχύεται πολύ όταν η σύνοδος Άρη-Λίλιθ (ζευγάρι πολέμου) χτυπιέται αλύπητα από τους Κρόνο-Πλούτωνα που μέσα από τον Αιγόκερω δείχνουν ότι θα χρησιμοποιήσουν  ακόμα και υπόγεια τη δύναμη ισχύος τους προσπαθώντας να υποτάξουν με  σκοπιμότητα και επικυρίαρχη στάση  , τον αυθορμητισμό και τις αντιδράσεις του Άρη στον Κριό  όπου δυνατός και κυβερνήτης μπορεί να τινάξει στον αέρα κάθε απόπειρα ισορροπίας και πολιτικής σκοπιμότητας και της υπόγειας σκακιέρας.Και να τινάξει τα πάντα στον αέρα

Οι όψη Σελήνη-Χείρωνα με Ερμή στο Σκορπιό μας δείχνει αδιέξοδες επικοινωνίες, με αρκετά μυστηριώδες περιεχόμενο, και η όψη Ήλιου στο Ζυγό-Ουρανού στον Ταύρο 150ο φέρνει αδιέξοδα σε απόπειρα συμφωνίας. Βέβαια η όψη του Άρη γλυκαίνει πολύ με το τρίγωνο Άρη στον Κριό-Αφροδίτης στο Λέοντα η οποία προσπαθεί να φέρει μια συνεργασία που όμως είτε έχει μεγάλες αξιώσεις είτε μια ανταλλαγή που απλά χρυσώνει το χάπι και  φέρνει συνθηκολόγηση ή οφέλη της τελευταίας στιγμής. Γεγονός είναι πάντως είναι ότι αυτό το κομμάτι θα είναι το ορατό, και αυτό που θα φαίνεται προς τα έξω.

Ο Ερμής στον 5ο οίκο δείχνει επίσης ότι η νεολαία θα εκφραστεί με πιο έντονο τρόπο, και θα εκφράσει σε βάθος τη δυσαρέσκειά της. Η Αφροδίτη στον 3ο επίσης έντονη θα είναι διαχυτική στις εκδηλώσεις της, και θα προσπαθήσει να δώσει κλίμα ευφορίας και ευδιαθεσίας. Θα δοθεί πάλι έμφαση σε θέματα παιδείας. Το τρίγωνο ‘Αρη-Αφροδίτης μπορεί να μας δείξει κάποια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα κυρίως για τα παιδιά, και οι νέοι να αποδειχτούν μάχιμοι.

Κλείνοντας θα τονίσουμε ότι η πανσέληνος χρειάζεται προσοχή, αρκετή προστασία και λεπτούς χειρισμούς, με ιδιαίτερη προσοχή στις εχθροπραξίες, τους εκβιασμούς, στις παρενέργειες του φόβου και του εκφοβισμού, σε ανόητες πράξεις και δηλώσεις. Ας κρατήσουμε κρυφά τα χαρτιά μας, καθαρή την καρδιά μας και ανοικτά τα ραντάρ μας. Το crash test θα είναι γερό!

G.Christopoulos

Feng Shui Road


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *