Καλάθι

                                     Πανσέληνος στον Υδροχόο

Στο ξεκίνημα του μηνός και συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου αναμένουμε την πανσέληνο η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου, και θα είναι και η μοναδική για αυτόν τον Αύγουστο. Πάντα μια αυγουστιάτικη πανσέληνος έχει το δικό της ενδιαφέρον αφού ο  ήλιος βρίσκεται στη ζωδιακή θέση του λέοντα που τον καθιστά ισχυρό ενώ η σελήνη στη ζωδιακή του υδροχόου  η οποία συνήθως φέρνει ανατροπές, αντιδράσεις καθώς και απρόβλεπτες διαθέσεις με έντονη εναλλαγή συναισθημάτων. Σε συνδυασμό με τις όψεις που θα αναφέρουμε παρακάτω φέρνει εξελίξεις αντίθετες από το διαφαινόμενο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει εναλλαγή καταστάσεων, ακύρωση συναλλαγών, ξαφνική αλλαγή πλεύσης και ακύρωση σχεδίων. Επίσης μεγάλη αναστάτωση στις σχέσεις, αλλά και μοιραίες συναντήσεις με καινούρια πρόσωπα.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τις όψεις της πανσελήνου, με πιο έντονη αυτή του Τ τετραγώνου του Ουρανού ζωδιακή του Ταύρου με τον Ήλιο και τη Σελήνη. Η εκδήλωση της πανσελήνου θα λάβει χώρα στον 1ο -7ο οίκο ο οποίος έχει να κάνει με κάθε μορφή διαπροσωπικών ζητημάτων, και τον τρόπο με τον οποίο θα τα διαχειριστούμε. Η παρουσία του Ουρανού δεν μπορεί να διευθετήσει την αντίθεση και το πιο πιθανό είναι να φέρει αρκετές οικογενειακές ρήξεις, οι οποίες αγγίζουν  τις συζυγικές σχέσεις, τις αδελφικές σχέσεις, τις εμπορικές συναλλαγές, τις συνεργασίες, ακόμα και τη γειτνίαση  δημιουργώντας ένταση,  πείσμα και σκληρότητα. Προσοχή χρειάζεται και σε θέματα ακίνητης περιουσίας.

Το γεγονός αυτό ενισχύεται από την παρουσία του Άρη στον 3ο οίκο (σε σύνοδο με τη Λίλιθ η οποία είναι εριστική) που δημιουργούν έντονους τσακωμούς και απίστευτη επικοινωνιακή ένταση. Επίσης αρκετή βιασύνη και απαίτηση να επιλυθούν  γρήγορα οι υποθέσεις. Αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο με το τετράγωνο που κάνει με το Δία  στον πρώτο 1ο οίκο και τον Πλούτωνα που βρίσκεται κοντά του.  Είναι ξεκάθαρο ότι το βάρος των ευθυνών οι οποίες έχουν μαζευτεί από καιρό δημιουργούν το αδιαχώρητο και μας κάνει να θέλουμε να τα αποτινάξουμε με μιάς από πάνω μας. Κάτι το οποίο μας φέρνει μπροστά στον κίνδυνο να μη συγκρατήσουμε την αυτοκυριαρχία μας και να προβούμε σε ανόητες ενέργειες, βιαστικές και απερίσκεπτες. Ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιο όφελος.

Η Σελήνη στον Υδροχόο όμως μας καλεί να είμαστε πιο επαναστατικοί και πιο ασυμβίβαστοι, να προστατέψουμε και να προστατευτούμε. Να υπερασπιστούμε αν χρειαστεί. Σε αυτό συνηγορεί και η αμοιβαία υποδοχή του Ερμή στον Καρκίνο – Αφροδίτης στους διδύμους η οποία ζητάει περισσότερο κλίμα αδελφοσύνης.

Βέβαια η  αντίθεση του Ερμή με  Πλούτωνα- Κρόνο  ενέχει αρκετούς κινδύνους στο να έχουμε τόσο ισχυρές λεκτικές επιθέσεις, αυστηρότητα όσο και υπόγειες μεθοδεύσεις οι οποίες εκπονούνται χωρίς αυτό να γίνεται εύκολα ορατό . Όμως και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διατηρήσουμε πιο ψύχραιμη στάση για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τι ακριβώς διαδραματίζεται και εφιστά την προσοχή μας ώστε να προστατευτούμε σωστά.

Επίσης καλό είναι να θυμόμαστε ότι δεν πρέπει να προσέχουμε μόνο τι λέμε αλλά και τη γράφουμε, γιατί υπάρχει αρκετή διέγερση στις επικοινωνίες οι οποίες πλέον έχουν γραπτό χαρακτήρα. Την ίδια προσοχή χρειάζεται και σε περίπτωση που σκεφτόμαστε να προβούμε σε κάποια  κίνηση μέσω επίσημων εγγράφων και βέβαια καλό είναι όπως προείπαμε παραπάνω να μην αξιολογηθεί βιαστικά. Πολύ προσοχή χρειάζεται να μην παρασυρθούμε σε ρεβανσιστική διάθεση. Να αποφύγουμε τις άδικες κατηγορίες, τις τιμωρίες, τη βία και τον αυταρχισμό. Είναι καλύτερα να λειτουργήσουμε με αυτοκυριαρχία.

Ο Ήλιος στο Λέοντα στον 7ο οίκο φέρνει αρκετή δημιουργικότητα, χαρά, την παρουσία αγαπημένων προσώπων, αρκεί να αποφύγουμε τα ευτράπελα της πανσελήνου και τις επικίνδυνες εντάσεις. Όμως σίγουρα θα υπάρξει γενναιοδωρία, πηγαία χαρά και δυνατά συναισθήματα, σε αρκετές περιπτώσεις με ευχάριστες εκπλήξεις.

Σε γενικές γραμμές δεν μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μια εύκολη πανσέληνο, όμως κάθε συγκυρία δίνει ευκαιρίες, και μπορούμε ανάλογα να προσαρμόσουμε τη δράση μας ώστε να επωφεληθούμε. Σε αυτήν τη πανσέληνο πολύ σημαντικό ρόλο μπορούν να παίξουν νέα πρόσωπα που θα φανερωθούν στη ζωή μας όμως θα πρέπει αργότερα  να διαπιστώσουμε αν είναι φερέγγυα και αξιόπιστα. Αυτό έχει να κάνει και με επαγγελματικές ευκαιρίες όμως ακόμα και με ερωτικές γνωριμίες μοιραίες και πολλά υποσχόμενες.

G.Christopoulos

Feng Shui Road


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL