Καλάθι

Έκλειψη Σελήνης
5-7-2020
Λεπτοί χειρισμοί και βαθιά συναισθηματική κρίση


Η Έκλειψη της 5ης Ιουλίου ολοκληρώνει το σετ των εκλείψεων που λαμβάνουν χώρα σε διάρκεια ενός μηνός. Η Έκλειψη θα είναι μη ορατή από την Ελλάδα, και δείχνει ότι απεικονίζει το φάσμα και την ηχώ μιας απερχόμενης κατάστασης και την υποδοχή αλλά και προετοιμασία μιας νέας. Το φαινόμενο λαμβάνει χώρα στις 13ο και 39΄ του Αιγόκερω σε έναν παρορμητικό άξονα ο οποίος τονίζει από τη μία την ανάγκη οργάνωσης και διαχείρισης των εργασιακών και πρακτικών ζητημάτων και από την άλλη την ανάγκη του καρκίνου να ανταπεξέλθει ψυχολογικά, και να βρεί το κουράγιο και το ψυχικό σθένος ώστε να διασωθεί, μέσα από το χώρο του βαθύ ασυνειδήτου του 12ου οίκου θέση στην οποία βρίσκεται ο ήλιος στον Καρκίνο, και εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε τη βαθιά πηγή ενέργειας που είναι κρυμμένη. Εκεί θα βρούμε τις κρυμμένες απαντήσεις και τη γνώση που κρύβει ο συναισθηματικός μας κόσμος, και με τι στα αλήθεια εκείνος μας συνδέει.
Ο 6ος οίκος παρουσιάζει έντονες δυσλειτουργίες που μόνο με κατάλληλο σχεδιασμό και οργάνωση, σωστή συνεργασία θα μπορέσει να αποδώσει κάτι ωφέλιμο. Ο χώρος αυτός είναι αρκετά επιβαρυμένος και φορτισμένος με το stellium στον Αιγόκερω να χτυπάει αλύπητα τις εργασιακές συνθήκες και την εργασιακή καθημερινότητα. Και βεβαίως με την παρουσία του Κρόνου ξανά στον Αιγόκερω θα τεθούν και πολύ συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια στις διαδικασίες και στα προγράμματα. Θα απαιτηθεί δηλαδή ακρίβεια, οργάνωση στα χρονοδιαγράμματα. Και έτσι θα καταπολεμηθεί και το άγχος που για κάποιους θα είναι επιπρόσθετο στην προσπάθειά τους να χωρέσουν και την περίοδο αναψυχής μέσα στα σχέδιά τους.


Από την πλευρά του 12ου και του Καρκίνου έχουμε υπαρξιακή κρίση και αναζήτηση των διασωστικών πηγών οι οποίες πέρα από την ψυχική δύναμη που θα πρέπει να βρεθεί, θα αναζητηθεί και δύναμη οικονομικής ωφέλειας που μπορεί να φέρει ο 2ος οίκος και η ζωδιακή περιοχή του Λέοντα που κυβερνάται από τον ήλιο. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια σανίδα σωτηρίας ώστε να μη βυθιστεί ο κόσμος στο τέλμα της απραξίας και της στασιμότητας. Και σε αυτό το κομμάτι θα αναζητηθούν λύσεις σε βάθος που έχουν να κάνουν με το ξημέρωμα της επόμενης ημέρας. . Τα οικονομικά σκάνδαλα θα αποτελέσουν πρόκληση για την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων οικονομικής φύσεως. Ο Β.Δεσμός της σελήνης στους διδύμους στον 11ο οίκο συνεχίζει να αποκαλύπτει και να φέρνει τα πάντα στο φως. Η όψη επηρεάζει πολύ ξενοδοχεία και γενικότερα τα καταλύματα ώστε να μετριαστούν οι φετεινές απώλειες.


Σημαντικό ρόλο στην Έκλειψη θα παίξει η συμμετοχή του Άρη στον Κριό ο οποίο θα έχει κοντά του και το Χείρωνα γεγονός το ποίο θα αυξήσει πάρα πολύ τη διάθεση επίκρισης, λεκτικής σκληρότητας, και δυναμικής κινητoποίησης να διεκδηκηθούν δικαιώματα, με αγωγές, καταγγελίες, και νομικές ενέργειες ώστε να αποδοθούν εγγυήσεις και να επουλωθούν οι πληγές της κρίσης. Η κριτική όμως θα είναι αδυσώπητη και με αποφασιστικής σημασίας δράσεις και συγκρούσεις με το νόμο. Ο Άρης δεν έχει μάθει στις υποχωρήσεις, η σελήνη στον Αιγόκερω πάντα φορτώνεται ευθύνες ο Ερμής με τον Ήλιο στο 12ο θα έχουν την τάση ευσυγκινησίας και συναισθηματικών κρίσεων που δύσκολα μπορούν να χειριστούν με ψυχραιμία τις καταστάσεις. Το Τ τετράγωνο θα διχάσει αστρολογικά αρκετά τις συνθήκες και μόνο οι πρακτικές ανταμοιβές και η απόδοση ευθυνών μπορούν να δώσουν μια ανάσα στην ατμόσφαιρα. Αλλά και σε αυτό θα παίξει ρόλο η ποσοτική και ποιοτική απόδοση. Προσοχή και στα ατυχήματα από την όψη Άρη-Ερμή σε τετράγωνο.


Ο Ουρανός στις 10ο μοίρες του Ταύρου προσπαθεί να γεφυροποιήσει την αντίθεση της πανσελήνου με τρίγωνο στη σελήνη και εξάγωνο στον ήλιο, βοηθώντας να βρεθούν εναλλακτικές και πρωτότυπες λύσεις και αλληλοστήριξη σε επίπεδο οικονομίας, καριέρας και συνεργασιών. Αυτό σημαίνει είτε κάποια πιθανή ελάφρυνση των οικονομικών, είτε μια απόπειρα έξυπνης δικτύωσης και αλληλοϋποστήριξης επαγγελματικών κλάδων. Φαίνεται ότι θα υπάρξει απόπειρα εξυγίανσης και ανάκαμψης, έστω σαν τελευταία λύση. Όμως η παρουσία του και η όψη αυτή μπορεί να εκδηλώσει ριψοκίνδυνες συναισθηματικές καταστάσεις και απρόβλεπτους χειρισμούς και αντιδράσεις.

Κατ΄ουσίαν όμως η θέση του ήλιου στη συγκεκριμένη έκλειψη σελήνης έχει πρωτεύοντα ρόλο, διότι είναι στο ζώδιο του καρκίνου κυβερνήτη της σελήνης, και μέσα στον 12ο οίκο ολοκληρώνει εσωτερικά μια παλιά διαδικασία και προετοιμάζεται να ανασχηματιστεί για μια νέα τελείως διαφορετική. Με νέα χαρακτηριστικά και νέες διακινητικές δυνατότητες. Αλλάζει ουσιαστικά ο χάρτης των συλλογικών επιδιώξεων σε ότι έχει να κάνει την ηλιακή προσταγή και τη σύνθεσή της με τους νέους μορφοτυπικούς συνδυασμούς. Το παρασκήνιο μας βοηθάει να αλλάξουμε την πρόθεση έναντι του τέλματος που οδήγησαν οι καταστάσεις μιας νοσηρής καθημερινότητας. Με αφορμή αυτήν την Έκλειψη μπορούμε να βρούμε πως η ονειρική διάσταση ανοίγει το δρόμο σε μια αληθινή εκπλήρωση. Η θέση του ήλιου στο 12o σε τριγωνική όψη με τον κυβερνήτη των Ιχθείων, υποδηλώνει κάτι τέτοιο, και μας καλεί να χρησιμοποιήσουμε τις μεταφυσικές τις δυνατότητες. Το δίλημμα ξεγνοιασιά ή καταναγκασμός έχει σαν απάντηση… την Δημιουργικότητα.

G.Christopoulos

Feng Shui Road

Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL