Καλάθι

                                                            Έκλειψη Ηλίου

                                                     21  Ιουνίου 2020

                      Κανένας πόλεμος δεν κερδίζεται αν στερείται από ιδανικά

Description: https://www.liberal.gr/photos/articles/ertsiyes--map1_1.jpg

Μια δακτυλοειδής έκλειψη ηλίου περιμένουμε το πρωί της 21ης Ιουνίου. Το φαινόμενο γίνεται επάνω στο ηλιοστάσιο και μάλιστα στο θερινό στη μεγαλύτερη ημέρα του έτους, λίγες ώρες μετά την κορύφωσή του.. Μια ηλιακή έκλειψη και ειδικά επάνω στο ηλιοστάσιο σημαίνει γεγονότα μεγάλης εμβέλειας, μιας και εκεί βρίσκεται η κορύφωση της θέσης του ήλιου, και μάλιστα σχεδόν στον αντίποδα της ηλιακής έκλειψης που έγινε κοντά  στο χειμερινό ηλιοστάσιο του 2019. Επίσης θα γίνει στο μεσοδιάστημα των δύο σεληνιακών εκλείψεων, γεγονός που ενισχύει τη δράση του. Ιδιαίτερα σημαντική και για την Αφρικανική Ήπειρο.

 Αξιοσημείωτη επίσης είναι η θέση του VX (βέρτεξ) και AVX (Αντιβέρτεξ) επάνω ακριβώς στους δεσμούς της σελήνης στις 29ο 07’ του άξονα των διδύμων τοξότη. Όλα αυτά ακριβώς 1ο και 14’ από τη θέση της έκλειψης. Ο βόρειος δεσμός στους διδύμους με την παρουσία του Ήλιου –Σελήνης- AVX ενισχύει ακόμα περισσότερο το βαθμό επιρροής του φαινομένου, και βέβαια τα θέματα πληροφορίας, ενημέρωσης και αποκαλύψεων.  

Είναι σίγουρο ότι στην παρούσα φάση εγκαινιάζεται μια περίοδος εκρηκτικής μεταλαμπάδευσης γεγονότων που  θα έχουν εξάπλωση και θα προξενήσουν  παγκόσμια αίσθηση. Οι όψεις που θα επακολουθήσουν θα ενεργοποιήσουν τις μοίρες της έκλειψης με την είσοδο του Άρη στον Κριό να είναι η πιο χαρακτηριστική από αυτές όπου θα κάνει τετράγωνο. Αυτή η όψη θα ενεργοποιήσει και τη χειμερινή του 2019.

Η Χίος, Ο Έβρος και η Κρήτη- Λιβύη είναι τα καυτά σημεία που επηρεάζονται πολύ. Στη Χίο ίσως δούμε αρκετή έξαρση βίας. Ο Άρης στον Κριό δε γνωρίζει από υποχωρήσεις και μέσα στον 8ο οίκο μπορεί να φέρει αντίποινα και επιθετικότητα. Το θέμα του Έβρου  φαίνεται να υπάρχει αρκετός έλεγχος όμως υπάρχει και κάτι κρυφό το οποίο δεν φαίνεται. Το θέμα όμως της Νότιας Ελλάδας φαίνεται να είναι αρκετά επίφοβο γιατί εκεί θα υπάρξει μεγάλη και ουσιαστική πρόκληση. Εκεί θα χρειαστεί να γίνει διασφάλιση συμφερόντων εδαφικής κυριαρχίας. Η θέση του ποσειδώνα στο νότιο δεσμό του γενεθλίου χάρτη της Ελλάδας θυμίζει τις χρόνιες απώλειες και παραιτήσεις της χώρας  ειδικά σε θέματα θαλάσσης. Η γενέθλια θέση της Αφροδίτης που βρίσκεται  εκεί μας δείχνει την αρχαία σχέση που έχουμε με το θαλάσσιο πλούτο τη ναυσιπλοϊα, τις τέχνες αλλά και τις εξαρτήσεις μας σαν χώρα. Αυτά και άλλα πολλά στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει μάθει να μένει ακάλυπτη και  εκτεθειμένη δείχνοντας τα κάλη της, και αφήνοντας τα πράγματα στην τύχη τους για επίδοξους μνηστήρες. Η ζωδιακή θέση του Καρκίνου στην οποία γίνεται και η έκλειψη   μας προτρέπει  για  προστασία και προάσπιση  συμφερόντων και δικαιωμάτων, αλλά και μια πιο ενιαία στάση. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση των Ελλήνων έναντι των εχθρών και των   εξουσιών-θεσμών που πιέζουν είτε ευθέως είτε μέσω τρίτων με νομότυπα μέσα.

Η έκλειψη γίνεται στον 11ο οίκο και αυτό θα φέρει έντονη κινητικότητα στην κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις. Καθώς θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Σημαντικό είναι ακόμα και το γεγονός  ότι  ορκίστηκε με ανάδρομο Ερμή τον Ιούλιο του 2019 και τώρα σε αυτή τη φάση της έκλειψης θα έχουμε επίσης  ανάδρομο Ερμή και μάλιστα στον Καρκίνο, αυτό αυξάνει την πιθανότητα να έχουμε εκδήλωση εξωτερικών γεγονότων. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι ακολουθεί και σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουλίου.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά ποιο  θα είναι το διακύβευμα της Έκλειψης. Η Έκλειψη θα διαδραματιστεί στον 11ο οίκο και αυτό δείχνει την ανάγκη να προασπιστούν τα κεκτημένα, και μάλιστα με οργανωμένο και συλλογικό τρόπο. Αν όχι οργανωμένο σίγουρα συλλογικό, όμως αυτό θα διακατέχεται από έντονο συναισθηματισμό και ανάγκη προάσπισης των αυτονόητων δικαιωμάτων. Θα υπάρξει πνιγηρό αίσθημα στέρησης, φόβου κατάρρευσης, απελπισίας  στα πολύ σοβαρά θέματα επιβίωσης. Τα βασικά αγαθά, όχι μόνο τα διατροφικά, οτιδήποτε θεωρείται ιερό και σημαντικό και πρέπει να διαφυλαχτεί. Αυτή η όψη μπορεί να δημιουργήσει μια αληθινή επανάσταση γιατί ο καρκίνος είναι πολύ εύθικτο ζώδιο και βγάζει αρκετό πάθος το οποίο μπορεί να συνεπάρει τις κοινωνικές ομάδες που συναντούμε   στον 11ο οίκο του υδροχόου. Μια ένωση συνεκτικών δυνάμεων, σε συνδυασμό με την ιστορική μνήμη του καρκίνου, και αν πράγματι υπάρξει κοινός σκοπός  μπορεί να φέρει κάτι ουσιαστικό. Αν η κοινωνία λειτουργήσει σε αυτή τη φάση ενδέχεται να ανατραπεί όλη αυτή η πορεία που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. Η συγκεκριμένη έκλειψη θα αποτελέσει αφετηρία για σωστή αντιμετώπιση και προστασία.

 Τα εργασιακά θέματα είναι πολύ φορτισμένα  με τους 3 πλανήτες να βρίσκονται μέσα στον 6ο οίκο και να βαραίνουν την ατμόσφαιρα. Φαίνεται ότι θα φέρουν μεγάλο πονοκέφαλο και θα χρειαστούν μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις από την κυβέρνηση. Η αστρολογική συνθήκη μπορεί να φέρει και ξεσηκωμό αλλά ενδείκνυται ακόμα περισσότερο για μια ομόψυχη κίνηση αποκατάστασης. Οτιδήποτε γίνει σωστά θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον. Εδώ ο 6ος οίκος ζητάει να γίνει μεγάλη στροφή στον τρόπο άσκησης της εργασιακής καθημερινότητας. Θα απαιτηθούν όλες οι δεξιότητές μας για να τα βγάλουμε εις πέρας. Κάποια επαγγέλματα θα εκλείψουν και κάποια νέα θα αναδυθούν.

 Ο Άρης στους ιχθείς  από τη μία προσπαθεί να αποφύγει τις μάχες από την άλλη εμπλέκεται και δεν μπορεί εύκολα να τις αποφύγει… κάθε άλλο τις προκαλεί κιόλας και ειδικά μέσα στους ιχθείς και τον 8ο εκφράζει μαζικότητα αλλά και αίσθημα απόγνωσης που αυξάνει την αβεβαιότητα και μπορεί να παρασύρει και σε λάθος δράση. Άλλωστε στις 29 του μηνός η είσοδός του πυριφλεγή  Άρη στον Κριό θα πυροδοτήσει άμεσα τις μάχες με βίαιο τρόπο. Επίσης ενεργοποιεί τις προηγούμενες εκλείψεις και την παρουσία της Λίλιθ(που έφερε βία) και του Χείρωνα (διαμάχες γύρω από θέματα υγείας) που βρίσκονται στον Κριό αυτόν τον καιρό. Οι εξελίξεις θα αφορούν και σε θέματα ρατσισμού, μετανάστευσης, φτώχειας, επιβίωσης, αυτοπεποίθησης της ανθρωπότητας.

Μην ξεχνάμε ότι ο άξονας Καρκίνου-Αιγόκερω είναι πολύ ταλαιπωρημένος από το 2008 και ύστερα ξεκινώντας από την παρουσία του πλούτωνα στον Αιγόκερω και καταλήγοντας στις εκλείψεις της τελευταίας περιόδου σε αυτόν τον άξονα. Ο Αιγόκερως βάρυνε με αυξημένες ευθύνες την ανθρωπότητα και έφερε κοινωνικές πιέσεις και διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Όμως όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στην περιοχή του καρκίνου και έχουν θίξει τα ζητήματα αυτοπροστασίας, ιδιωτικότητας και ασφάλειας. Και τώρα φαίνεται ότι οι κοινωνίες  θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με σύμπνοια. Όλα αυτά συμβαίνουν με τον Ερμή να βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία στο στον Καρκίνο κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι εύκολη η τεκμηρίωση και η ψυχραιμία. Οι γνώσεις ίσως  να μην είναι εύκολο να αξιοποιηθούν και η επικοινωνία θα είναι συναισθηματικά φορτισμένη, και μπορεί να φέρει πισωγυρίσματα.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αν οι άνθρωποι ενωθούν αυτή τη στιγμή στα ιδανικά μιας καλύτερης ζωής, μπορεί να έρθουν πολύ θετικά αποτελέσματα. Αυτό ήταν το ζητούμενο των τελευταίων ετών και εν μέρη είχε γίνει αντιληπτό. Τώρα ενεργοποιούνται τα  βασικά προτάγματα και αν λειτουργήσουν σωστά  θα φέρουν  μεγάλο κοινωνικό πλούτο. Είτε αυτό λέγεται περιβάλλον, είτε αυτάρκεια, είτε ελεύθερη ενέργεια, είτε αλληλεγγύη, ο άνθρωπος ανοίγει το δρόμο για τα κοσμοϊστορικά γεγονότα που θα διαδραματιστούν και καλείται να βιώσει την αλήθεια του διασώζοντας πια τον αρχέγονο πυρήνα του και τα χαρακτηριστικά που τον καθιστούν ισχυρό μπροστά  σε αυτήν την πρόκληση.

Είναι καλό να εστιαστούμε σε αυτό το ηλιοστάσιο στο πυρήνα μας, στην άμεση και ξεκάθαρη εξυγίανσή μας, στην ενεργοποίηση των πιο πολύτιμων αγαθών που χρειαζόμαστε από εδώ και μπρος σε αυτή τη ζωή για να εκδηλώσουμε την εσωτερική μας και εξωτερική ολότητα.

G.Christopoulos

Feng Shui Road


1 σχόλιο

One Nine Elms Construction · 8 Οκτωβρίου 2021 στο 01:36

Thanks a lot for giving good short articles. I actually appreciate your initiative.

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL