Καλάθι

Έκλειψη Ηλίου στην αυγή νέας 10ετίας. Πάντα η πρώτη νέα σελήνη μετά το ηλιοστάσιο είναι ένα σημαντικό γεγονός και μια αφετηρία που σηματοδοτεί μια εποχή και μια νέα περίοδο. Κατά πόσο τώρα που αυτή έρχεται επάνω στο χειμερινό ηλιοστάσιο και την αρχή μια δεκαετίας που θα έχει υδροχοϊκό χρώμα. Ουσιαστικά αυτή η έκλειψη είναι μια αληθινή πρωτοχρονιά και το ποδαρικό μας.

Η σύνδεσή μας με το αιώνιο παρόν είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για το μέλλον. Αν έστω κι ένα κομμάτι του εαυτού μας έχει συνδεθεί με τον προορισμό τότε είναι θέμα χρόνου και συνειδητοποίησης να φτάσουμε στο επιθυμητό. Αυτό που θα χρειαστεί στην παρούσα φάση είναι ένας υπερβατικός ρεαλισμός,οργάνωση, μελέτη αλλά και ταχύτητα, όχι για να βάλουμε όρια στον εαυτό μας αλλά διακριτές γραμμές σε αυτό που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε σαν άτομα. Να δούμε πια εφόδια έχουμε, ποια ικανότητα και ποια γνώση είναι αυτή που θα χρησιμοποιήσουμε, ποιες είναι οι ελλείψεις μας, και ποιες οι επιδιώξεις μας.Η μετριοπάθεια ίσως χρειαστεί όχι για να κατεβάσουμε τον πήχη αλλά για να μην σκοντάψουμε σε εμπόδια που θα ακυρώσουν την προσπάθειά μας εν τη γενέσει.

Ουσιαστικά εισερχόμαστε αυτή τη νέα 10ετία στη ρεαλιστική εφαρμογή του τετραδιάστατου χρόνου, και ο τρόπος που θα τη βιώνουμε δεν θα έχει υποθετικό χαρακτήρα αλλά ουσιαστικό και πραγματιστικό. Αν κάποιος αγνοεί αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορεί να διαχειριστεί καμία κρίση και καμία ροή ενέργειας. Η Αφροδίτη στο δεύτερο οίκο είναι η υπόσχεση για την απελευθέρωση που αυτή όμως θα έρθει μετά την πειθαρχία που θα ζητήσει  πιο πρίν ο αιγόκερως. Αφού πρώτα περάσουμε τις συμπληγάδες πέτρες που βάζει ο κρόνος και ο πλούτωνας , και δεν είναι άλλο από τους εσωτερικούς μας φραγμούς, τις αναστολές  μας και τα κατώτερα ένστικτά μας, εκεί θα δοκιμαστεί η καθαρή προσέγγιση του υποσειδήτου στα βαθιά πιστεύω μας και τα κίνητρά μας και πως αυτά θα έρθουν σε συνάρτηση με τη ρεαλιστική μας πρόθεση και την αυτοπραγμάτωση. Από αυτό το σημείο θα εξαρτηθεί το ακριβές κονδύλι και η ενέργεια που θα έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να βιώσουμε την απελευθέρωση των πόρων και την ευζωία και την αυτάρκεια. Επίσης αυτό θα χρεαστεί να περάσει και από κάποια crash tests τα οποία θα υποβάλουν οι όψεις του Ιανουαρίου και της επερχόμενης σεληνιακής έκλειψης, αλλά και οι ενεργοποιήσεις της ηλιακής έκλειψης του περασμένου Ιουλίου.

Να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε τη τεχνογνωσία και το fair play, ώστε να έχουμε δικαίωμα να τη διαχειριστούμε, την οικολογική και κοινωνική συνείδηση και ευαισθησία. Τη δίκαιη κατανομή. Οι αξίες μας αυτήν την εποχή πρέπει να τοποθετηθούν στην κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και όχι στα χαμηλά κλαράκια. Η συνοχή μας και η επάρκειά μας θα είναι δύσκολο να διατηρηθούν αν δρούμε με χαλαρότητα, ανευθυνότητα και απάνθρωπο τόπο. Δεν θα μπορούμε να αξίζουμε , ούτε να αναλάβουμε την ευθύνη του επικείμενου πλούτου και της ελευθερίας που θέλουμε να έχουμε. Το αυταπόδεικτο στις τέσσερις και στις πέντε διαστάσεις λειτουργεί ακαριαία. Οι προθέσεις μας ισούνται με πράξη. Ο αληθινός εκπρόσωπος του εαυτού μας είμαστε εμείς και ο αποδέκτης πάλι εμείς. Αυτό όμως δεν πρέπει να συγχέεται με τον ατομισμό και την εκμετάλλευση αλλά με τη γενναιοδωρία και την αγάπη.

Σε αυτόν το νέο κύκλο θα φορέσουμε το νέο ένδυμα που θα συνοδεύσει τις νέες εμπειρίες και αναζητήσεις του καθενός μας, και τις υψηλότερες των αξιών που θέλουμε να αντιπροσωπεύουμε και να κοινωνούμε.

Καλή χρονιά

G. Christopoulos

Feng Shui Road

Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *