Καλάθι

Τα φυτά του Feng Shui   

Προσελκύστε πλούτο, αγάπη, υγεία, αρμονία και προστασία με τα φυτά που προτείνει το Feng Shui.

Η άνοιξη είναι η εποχή των λουλουδιών και η καλύτερη εποχή για να ανανεώσετε τα φυτά σας. Αυξήσετε την καλοτυχία του σπιτιού σας επιλέγοντας φυτά που φέρνουν καλό feng shui στο χώρο σας.

Τα μόνα φυτά που δεν εκπέμπουν  καλή ενέργεια είναι τα αποξηραμένα γιατί είναι μαραμένα και έχουν έτσι πολύ γιν ενέργεια. Τα τεχνητά φυτά αντίθετα είναι αποδεκτά από το feng shui, γιατί πάντα διατηρούνται σε καλή κατάσταση και δεν πρόκειται ποτέ να μαραθούν, έτσι αποτελούν μια πολύ καλή λύση ειδικά για εσωτερικό χώρο, αφού δεν χρειάζονται ούτε φως, ούτε πότισμα.

Τα φρέσκα βέβαια είναι σαφώς καλύτερα, αφού μπορούν και απορροφούν τους αρνητικούς ρύπους από το χώρο μας και ταυτόχρονα εκπέμπουν οξυγόνο, αρκεί να καθαρίζουμε τα μαραμένα φύλλα τους και όταν δεν είναι σε καλή κατάσταση να τα αντικαθιστούμε.

Για το εσωτερικό του σπιτιού προτιμήστε φυτά που δεν έχουν αγκάθια ή αιχμηρές μύτες. Ένα από τα πιο ευοίωνα φυτά είναι τα μπαμπού, για αύξηση γνώσεων και επιτυχίες σε εξετάσεις τοποθετείστε 4 μπαμπού στο γραφείο μελέτης ή Βορειοανατολικά που είναι η πλευρά των γνώσεων. Επίσης για άνοδο στη καριέρα μπορείτε να τοποθετήσετε μια πυραμίδα μπαμπού στο Βορρά που είναι η πλευρά της καριέρας.   

Το δεύτερο πιο σημαντικό feng shui φυτό είναι η παχίρα η οποία ονομάζεται και το φυτό των χρημάτων με το δέσιμο των κορμών να θυμίζει πλεξούδα. Άλλο φυτό που προσελκύει ευημερία  είναι η Κρασούλα, γνωστή και ως money plant γιατί τα φύλλα της μοιάζουν με νομίσματα. Τα φυτά για πλούτο ταιριάζουν ιδιαίτερα στην Νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού που είναι η πλευρά του πλούτου  όπως και στο Βορρά που είναι ο τομέας της καριέρας. 

Για αρμονία μην παραλείψετε να τοποθετήσετε μια ροδιά έστω την καλοπιστική που ζει σε μικρές γλάστρες και που εκτός από αρμονία φέρνει καλοτυχία στο σπίτι ενώ ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης φυτό αρμονίας και ειρήνης θεωρείτε η Ελιά που επίσης ταιριάζει σε όλες τις κατευθύνσεις.

Για αγάπη τοποθετήστε το φυτό έρωτας, πόθος ή παιώνιες που είναι το κατεξοχήν ερωτικό λουλούδι. Άλλο ερωτικό λουλούδι είναι οι τουλίπες και ειδικά οι λευκές που συμβολίζουν την πίστη. Τοποθετήστε τα λουλούδια της αγάπης Νοτιοδυτικά.

Για υγεία μη παραλείψετε να φυτέψετε μερικά βότανα Ανατολικά που είναι η πλευρά της υγείας, όπως φασκόμηλο, δεντρολίβανο και τις θεραπευτικές λεβάντες που φέρνουν ηρεμία και διώχνουν τον πονοκέφαλο.

Αντίθετα για προστασία μπορείτε να φυτέψετε έξω από το σπίτι,  κάκτους και γιούκα (γνωστό και ως το φυτό της ευτυχίας). Τα αγκαθωτά αυτά φυτά προστατεύουν το χώρο σας από κλοπές και βλαβερές ακτινοβολίες. Ειδικά εάν το σπίτι σας βλέπει σε κάτι άσχημο και βλαβερό όπως είναι ένας πυλώνας ηλεκτρικού ρεύματος, φυτέψτε έναν κάκτο ανάμεσα από το σπίτι και σε αυτό που σας ενοχλεί αισθητικά. Προστασία φέρνει ακόμα ο βασιλικός που απορροφάει την αρνητική ενέργεια ενώ τη γλωσσοφαγιά και τους κακοπροαίρετους διώχνει, ο απήγανος γνωστός και ως εξορκιστής.

Τέλος καλωσορίσετε στο σπίτι σας το ρόδο της Ιεριχώ που πραγματοποιεί τις ευχές σας, ζει πάνω από 300 χρόνια κλειστό σαν μπάλα ενώ ανοίγει και πρασινίζει όποτε κάνετε μια ευχή βουτώντας το στο νερό, απορροφάει ακτινοβολίες και προστατεύει από ψυχικές επιθέσεις.

Feng Shui by Κόντε

Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL