Καλάθι

Χειρώνια Πανσέληνος στον Κριό

Περάσαμε στο 3ο δεκαήμερο του Ζυγού, μετά τις δύο Εκλείψεις Σελήνης και Ηλίου αντίστοιχα. Εντός των ημερών αναμένεται η Πανσέληνος στον Κριό σε συνέχεια από τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό η οποία συνοδεύτηκε από την Ηλιακή Έκλειψη στο ομώνυμο ζώδιο. Μια Έκλειψη που αναλύσαμε αρκετά στα προηγούμενα άρθρα και που όπως είδαμε αγγίζει σε μεγάλο βαθμό ζητήματα των νέων, της δικαιοσύνης, των σχέσεων(κάθε είδους) και σίγουρα το πεδίο των πολεμικών συρράξεων και όλα όσα αφορούν στις ισορροπίες που επισύρουν συνέπειες.

Πριν αναλύσουμε τις όψεις της Πανσέληνου είναι απαραίτητο να αναφερθούμε στην ορθοδρόμηση του Πλούτωνα το ξημέρωμα της 12ης Οκτωβρίου. Ο Πλούτωνας στην τελική του πλέον έξοδο από τον Αιγόκερω θα συντρίψει τις σαρθρές δομές και τις φθαρμένες καταστάσεις. Αυτές που δεν μπορούν να αντέξουν στο χρόνο, σε ότι μπορεί να αντέξει θα πρέπει γίνουν απαραιτήτως επιδιορθωτικές κινήσεις ουσίας. Φθορές και επισκευές είναι πιθανόν να προκύψουν αυτές τις ημέρες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά το σύνολο των αστρολογικών όψεων που αναμένεται να προκαλέσουν αναταραχή τις ημέρες του Οκτωβρίου που διανύουμε. Η ορθόδρομη πορεία του Πλούτωνα βγάζει στην επιφάνεια το αληθινό πρόσωπο των ζητημάτων που λειτουργούσαν πιο υπόγεια και πιο αθέατα, μάλιστα όσο περνούν οι μέρες ο Άρης στον Καρκίνο έρχεται να πυροδοτήσει όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα, μια όψη που μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο σεισμό, ακόμα και καταστροφές.

Η Πανσέληνος θα είναι μια από τις μεγάλες δοκιμασίες, μεγάλο crash test για τις διαστάσεις που μπορούν να πάρουν οι πολεμικές συράξεις. Ας δούμε το λόγο:

Πανσέληνος στον Κριό, σε ευαίσθητη σύνοδο με το Χείρωνα στον Κριό και με Τ τετράγωνο του Άρη στον Καρκίνο. Αυτή η όψη δείχνει ότι το κλίμα θα είναι αρκετά φορτισμένο και ότι θα προκληθεί κάποιο μεγάλο επεισόδιο με αρκετά πλήγματα και τραυματσιμούς. Ο Άρης στον Καρκίνο διεγείρει ζητήματα οικογενειακά, θέματα άμυνας, προστασίας, δημόσιας τάξης, εγκληματικότητας, καταστροφών, τρομοκρατίας και σε αυτές τις όψεις της Πανσέληνου προκαλείται ακραία η δράση του και μπορεί κάλλιστα να τιναχτούν όλα στον αέρα.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι πλανήτες που μπορούν να λειτουργήσουν σαν βαλβίδα εκτόνωσης αυτών των όψεων, γεφυρώνουν αυτό το Τ τετράγωνο της Πανσελήνου και μπορούν να απαλύνουν κάπως τα πράγματα. Ο ένας είναι ο Δίας στους Διδύμους ο οποίος θα βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ήλιο στο Ζυγό και σε εξάγωνο με τη Σελήνη και τον Χείρωνα, έτσι δημιουργεί κάποιες επικοινωνιακές γέφυρες στο τεταμένα κλίμα του άξονα Κριού-Ζυγού.

Η δεύτερη βοήθεια έρχεται από την Αφροδίτη η οποία πριν την Πανσέληνο θα έχει αντίθεση με τον Ουρανό αφού πρώτα προκαλεί ανατροπές στο επίπεδο των σχέδων αμέσως μετά και κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου κάνει εξάγωνο με Πλούτωνα, μεγάλο τρίγωνο με Ποσειδώνα και Άρη. Άρης και Ποσειδώνας θα βρίσκονται και αυτοί σε τρίγωνο. Όλο αυτό το τρίγωνο ενισχύει κάποιες συμμαχίες δίνει πάθος, αγωνιστικότητα, ιδανικά σε καποια μάχη. Αυτό δεν αποκλείει τις συγκρούσεις αλλά ενισχύει τη διάθεση αφιέρωσης στον αγώνα. Βεβαίως αυξάνει τη συναισθηματική φόρτιση και τις συγκινήσεις.

Η Πανσέληνος αυτή είναι μια δοκιμασία που απειλεί την ενότητα, τους συνεκτικούς δεσμούς είτε αυτό αφορά τις οικογένειες, τις ομάδες και τους οργανισμούς. Είναι εύκολο να ενεργοποιηθούν οι έχθρες και σε μια Πανσέληνο στον Κριό δοκιμάζεται η ισορροπία που προκαλεί είτε η υπερβολική διεκδίκηση είτε η υπερβολική υποχωριτικότητα. Όλα μπαίνουν επάνω σε ένα ευαίσθητο ζύγι το οποίο είναι αμφίρροπο και δημιουργεί ισορροπίες τρόμου ή κάποια αναπόφευκτη σύγκρουση, κάποια αλλαγή συμμαχικών δυνάμεων.

Η Αφροδίτη θα μπει στον Τοξότη αμέσως μετά την Πανσέληνο αι αυτό ενισχύει τη διάθεση περιπέτειας και πειραματισμών. Σε συνδυασμό με τον Ερμή που έχει ήδη μπει στο ζώδιο του Σκορπιού αυξάνεται το επίπεδο της καχυποψίας, της ενδοσκόπησης σε βάθος, του μυστηρίου, της κατασκοπίας. Με τον Ερμή στον Σκορπιό θα ακουστούν και σκληρά λόγια, πιθανως και κάποιες ενοχλητικές αλήθειες.


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL