Καλάθι

Ο Οκτώβριος ξεκινάει με ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα της χρονιάς που δεν είναι άλλο από την Ηλιακή Έκλειψη στον Ζυγό. Πρόκειται για δακτυλιοειδή Έκλειψη αφού θα φαίνεται ένα δαχτυλίδι του Ήλιου γύρω από τη Σελήνη που θα τον σκιάζει. Η Έκλειψη δεν είναι ορατή από τη χώρα, ορατή θα είναι κυρίως στις Νότιες περιοχές, την Παταγονία και το θαλάσσιο χώρο της Νότιας Λατινικής Αμερικής.

Από Αστρολογικής απόψεως η Έκλειψη είναι βοηθητική για το γενέθλιο ωροσκόπιο της χώρας μας, βάσει του ωροσκοπίου στις 3 Φεβρουαρίου 1830. Ο Ζυγός με τον Υδροχόο που είναι ο γενέθλιος Ήλιος της χώρας σχηματίζουν ένα ωραίο τρίγωνο. Αυτό σημαίνει ότι κάτι νέο και δημιουργικό μπορεί να ξεκινήσει στη χώρα, κάποια νέα πολιτική ή κοινωνική εξέλιξη, νέα πρόσωπα, πιο ενεργή συμμετοχή των νέων στα δρώμενα.

Η Έκλειψη στον Ζυγό επηρεάζει τα οικογενειακά θέματα και τους γάμους, τονίζει το ποσό σημαντικό είναι να ακούμε και να υπολογίζουμε τους νέους ανθρώπους, τις νέες ιδέες και να τους δοθεί βήμα να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά. Τα παιδιά και οι οικογενειακές σχέσεις, ένας νέος τρόπος για ποιοτικές σχέσεις, η παραγωγική και αναπαργωγική διάθεση, η διάθεση για δημιουργία είναι το βασικό menu της Νέας Σελήνης και της Έκλειψης στο Ζυγό. Η οικογένεια και η κάλυψη των οικογενειακών αναγκών, ότι χρειάζεται η οικογένεια, τα νέα ζευγάρια, τα παιδιά για να μπορούν να δημιουργήσουν.

Να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Σημαντικό μεγάλο τρίγωνο του Ήλιου και της Σελήνης στον 5ο οίκο με τον ωροσκόπο(την ώρα της Νέας Σελήνης) και με το Μεσουράνημα στον Υδροχόο. Έτσι ενισχύεται η συλλογική κατεύθυνση που παίρνουν τα πράγματα μέσα από την επικοινωνία και την ταύτιση του κοινού. Η κοινωνία αναγνωρίζει την αναγκαιότητα νέας δημιουργικής έκφρασης με πυρήνα τους νέους και τις φρέσκιες ιδέες τους και γίνεται αρρωγός. Παράλληλα όμως Άρης στον Καρκίνο και Ήλιος-Σελήνη-Ερμής στο Ζυγό εβρισκόμενοι κοντά στο Νότιο Δεσμό θέλουν να κρατήσουν και το παρελθόν ζωντανό. Μη ξεχνάμε ότι ο Άρης στον Καρκίνο είναι παραδοσιακός και λάτρης του παλιού αξιακού συστήματος και της ιστορικής μνήμης, μια μνήμη που διεγείρεται με τις όψεις του με τους δεσμούς φέρνοντας στην επιφάνεια καρμικές καταστάσεις.

Ας δούμε τις όψεις του Άρη που πρωταγωνιστούν, αφού έχει ήδη διεγείερει του δεσμούς της Σελήνης, διεγείρει με τετράγωνο και τα φώτα (Ηλιο-Σελήνη-Ερμή-Λίλιθ στον Ζυγό) δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα γύρω από τα θέματα των παιδιών, την προστασία, την διασφάλιση, τις συμφωνίες. Οι τσακωμοί και η γκρίνιοα δεν θα λείψουν.

Ο Άρης με τον Κρόνο και την Αφροδίτη κάνουν ένα εξαιρετικό μεγάλο τρίγωνο στα υδάτινα ζώδια, ένα τρίγωνο που συγχρονίζει τις δράσεις και τις συνεργασίες, με γνώμονα τη γνώση και την αγωνιστική διάθεση με πάθος και συναίσθημα που προσδίδει και Αφροδίτη στον Σκορπιό, μια Αφροδίτη που θα έχει επιπλέον όψη 30° με Ήλιο και Σελήνη και Ερμή, βοηθητική όψη. Αυτή είναι Όλη αυτή η αστρολογική συνθήκη βοηθάει και την ερωτική εκπλήρωση, συγχρονίζει τις ερωτικές συνευρέσεις.

Αν και με το τετράγωνο του Άρη με τον Ζυγό και την Έκλειψη πάει να διαταράξει κάποιες ισορροπίες στις σχέσεις και τις συμφωνίες κυρίως για θέματα ευθιξίας και ικανοποίησης βασικών αναγκών, τις αμυντικές δαπάνες. Το σύνολο των όψεων του Άρη ενεργοποιεί ιστορικές και καρμικές συγκυρίες, αναδεικνύει ζητήματα που η διέγερση τους ωθεί σε λύσεις.

Ο Άρης στον Καρκίνο αν και οξύθυμος πασχίζει να προστατεύσει τα ιερά και τα όσια, τα κεκτημένα του, υπεραμύνεται των θέσεών του. Είναι όμως πυρίφλεκτος και θέλει προσοχή πάρα τις καλές του όψεις. Στο 2ο οίκο που θα βρεθεί θα διεγείρει και τις οικονομικές απαιτήσεις και αυτά που νιώθει ο καθένας ότι δικαιούται. O Άρης με τον Ήλιο θα είναι σε τετράγωνο για αρκετές ημέρες και μετά την Πανσέληνο στον Κριό στις 17 Οκτωβρίου. Αυτό δείχνει ότι θα υπάρχει αρκετή ένταση και μαχητική διάθεση σε όλα τα επίπεδα, μεταξύ αυτών και στις αθλητικές αναμετρήσεις αλλά και στις παγκόσμιες εξελίξεις.

Ορόσημο αυτών των τριβών θα είναι η αντίθεση του Άρη με τον Πλούτωνα, του Πλούτωνα που αναμένεται να ορθοδρομήσει στα μισά του μήνα και ενώ θα πλησιάζουμε σε μια δύσκολη Πανσέληνο στον Κριό. Μια Πανσέληνος που αν και ενέχει κινδύνους όπως η προηγούμενη με την Σεληνιακή Έκλειψη παρατάυτα θα έχει και βοηθητικούς μηχανισμούς ώστε να μην τιναχτούν όλα στον αέρα. Ουσιαστικά είναι το διάστημα αυτό που θα είναι ορθόδρομος ο Πλούτωνας και θα βαδίζει προς την οριστική του έξοδο από τον Αιγόκερω είναι το διάστημα της τελικής αναμέτρησης του πολιτικού στερεωματος με την ιστορία και την αντοχή του στο χρόνο. Με την Ηλιακη Έκλειψη είναι βέβαιο ότι θα έχουμε πτώση κάποιων πολιτικών αρχηγών και ανάδειξη κάποιου νέου αρχηγικού προσώπου νέας ηλικίας.

Ο Ήλιος όσο θα προχωράει στο ζώδιο του Ζυγού θα σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία δίνοντας έτσι διεθνή έμφαση στα γεγονότα, μεγάλη διάθεση για επεκτάσεις, εμπορικά ανοίγματα. Ο Δίας στους Διδύμους σε λίγες ημέρες θα μπει σε αναδρομή πορεία έτσι δεν πρόκειται να σχηματίσει τετράγωνο ισχύος με τον Ποσειδώνα μειώνονταςτις πιθανότητες να ενεργοποιηθούν απάτες και απώλειες. Επεκτάσεις που θα γίνουν το προσεχές διάστημα μπορούν να έχουν καλή εξέλιξη μέσα στον Οκτώβριο, θα πρέπει όμως να προσεχτούν και σπατάλες και οι οικονομικές απώλειες λόγω του Κρόνου και του Ποσειδώνα στον 2ο οίκο που φαίνετι στο χάρτη της Φθινοπωρινής Ισημερίας και της Πανσελήνου στις 17 Οκτωβρίου.

Feng Shui & Astrology consulting

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL