Καλάθι

Ποια είναι τα μηνύματα της Φθινοπωρινής Ισημερίας;

Βρισκόμαστε στο άδειασμα του φεγγαριού, μετά από τη Σεληνιακή Έκλειψη και πριν την Ηλιακή Έκλειψη στο Ζυγό. Μεσοβδόμαδα θα περάσουμε και από το μεσοδιάστημα των δύο Εκλείψεων αφού όμως πρώτα έχουμε την Φθινοπωρινή Ισημερία στις 22 Σεπτεμβρίου στις 15:55. Το μεσοδιάστημα δύο εκλειψεων είναι πάντα ένα ευαίσθητο αστρολογικό σημείο το οποίο εντείνει την επιρροή και των δύο φαινομένων.

Ας δούμε αναλυτικά τις όψεις των επόμενων ημερών αλλά και ποιο είναι το περιβάλλον που διαμορφώνει ο χάρτης της Φθινοπωρινής Ισημερία. Στην Ισημερία (με επίκεντρο τη χώρα) διακρίνεται μια έντονη παρουσία πλανητών στον άξονα 2ου-8ου οίκου που σημαίνει ότι απασχολεί αρκετά το θέμα της οικονομίας και οι δαπάνες. Ο Κρόνος και ο Ποσειδώνας στον δεύτερο οίκο δείχνουν ότι υπάρχει κάποια σπατάλη και οικονομικές διαρροές. Ζητήματα όπως αυτά του προϋπολογισμού θα απασχολήσουν πολύ. Στην αντίπερα όχθη στον 8ο οίκο Ήλιος και Ερμής δείχνουν ότι υπάρχει η τάση να αναζητηθούν πηγές εσόδων (φανερές ή κρυφές), δανεισμοί, επιδοτήσεις αλλά και λογιστικά μαγειρέματα με τον Ερμή στην Παρθένο (στον 8ο οίκο) να κάνε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Αυτή η όψη δημιουργεί μια ροπή προς την απάτη αλλά και μια ροπή σε οικονομικά και λογιστικά λάθη. Αρκετή κουβέντα γύρω από τη φορολογία.

Ο φθινοπωρινός χάρτης όμως έχει ένα εντυπωσιακό μεγάλο τρίγωνο τύχης στο οποίο συμμετέχει ο Ήλιος και η Σελήνη το οποίο συνδυάζεται με ένα μεγάλο τρίγωνο και ο Ουρανός στον Ταύρο και ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω. Αυτό το μεγάλο τρίγωνο βοηθάει να επιτευχθεί ένας ποιοτικός και αξιόπιστος μετασχηματισμός από όλους, να υπάρξει κάτι νέο και πιο δημιουργικό, η νεανική ενέργεια νέων προσώπων και της νεολαίας να παίξει πιο καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα.

Όπως έχουμε επισημάνει στο παρελθόν ο Πλούτωνας την τελευταία του παράσταση στον Αιγόκερω θα κάνει τον τελικό μετασχηματισμό στο καθεστώς εξουσίας πριν περιέλθουμε σε κάτι διαφορετικό. Σε αυτό το τελευταίο πέρασμα θα δοκιμαστεί η αντοχή των παγιωμένων συστημάτων τα οποία ενδεχομένως να κάνουν την απόπειρα να φανούν ότι αντέχουν στο χρόνο όμως το διακύβευμα του Πλουτωνα στον Υδροχόο πλέον είναι ενεργό και έχει θέσει την ανάγκη της κοινωφέλειας, ζητάει πιο ενεργή συμμετοχή του συνόλου στα κοινωνικά τεκταινόμενα.

Έτσι στην τελευταία αυτή παρουσία του Πλούτωνα στον Αιγόκερω έχουμε ένα τρίγωνο με τον Ουρανό που δείχνει ότι το παλιό πολιτικό μοντέλο μπορεί να επιχειρήσει κάποιες ποιοτικές βελτιώσεις οι οποίες μπορούν να αποδώσουν αν είναι όντως ποιοτικές αλλιώς κινδυνεύουν να κατακρυμνηστούν στο μονοπάτι της εξέλιξης, αν δηλαδή αυτές δεν έχουν ποιοτικά χαρακτηριστικά προσαρμογής στις νέες ανάγκες και τo νέο status που θα αρχίσει να σχηματίζεται παγκοσμίως. Η νέες τεχνολογίες είναι σίγουρα καταλυτικές σε αυτή την νέα διαμόρφωση του τοπίου στην διακυβέρνηση. Όμως και οι ιδεολογικές ζυμώσεις θα είναι σημαντικές γιατί ο Υδροχόος θέτει κοινωνικά και συλλογικά προτάγματα και αν οι πολιτικοί χώροι που ευαγγελίζονται σοσιαλιτικές ιδέες δεν έχουν καποια ουσιαστική πρόταση θα κινδυνέψουν με αφανισμό.

Στον χάρτη της Ισημερίας ο Πλούτωνας χτυπάει βάναυσα με τετράγωνο την Αφροδίτη στο Ζυγό στον 9ο οίκο κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν νομικές και νομιθετικές αδικίες κυρίως σε θέματα οικονομίας που επηρεάζουν τη δημόσια εικόνα ατόμων της πολιτικής. Σε κάθε περίπτωση το μεσουράνημα στον Σκορπιό ότι θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια στη διαχείριση των πολιτικών θεμάτων, τροποποιήσεις και προσπάθεια πολιτικής ανασύνταξης.

Το ίδιο ισχύει σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο και σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση της καριέρας, της κοινωνικότητας. Ο Σκορπιός στο μεσουράνημα βγάζει πάντα δυσκολίες και απαιτεί αγωνιστική διάθεση για να ξεπεραστούν. Σημαντική για το τρίμηνο που ακολουθεί είναι η ορθοδρόμηση του Πλούτωνα στα μέσα Οκτωβρίου. Επίσης σημαντική η αναδρομη πορεία του Δία στις αρχές Οκτωβρίου και η ανάδρομη πορεία του Άρη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Στην εβδομάδα που διανύουμε η Αφροδίτη περνάει στο ζώδιου του Σκορπιού, σε μια περίοδο Ζυγού που αναμένουμε και την Ηλιακή Έκλειψη στο Ζυγό, Ο Άρης στον Καρκίνο και η Αφροδίτη στο Σκορπιό θα αρχίζουν να σχηματίζουν ένα τρίγωνο πάθους που θα διεγείρει τις ερωτικές υποθέσεις και συγκυρίες. Αν και ο Άρης αυτές τις ημέρες θα κάνει τετράγωνο με την επικείμενη Ηλιακή Έκλειψη αυτό θα αποτελέσει έναυσμα και ταρακούνημα για τον τρόπο που θελουμε εκφράσουμε την δημιουργηκότητά μας και τις σχέσεις μας. Από τα τέλη του μήνα Άρης-Κρόνος-Αφροδίτη θα σχηματίσουν μεγάλο τρίγωνο στα υδάτινα ζώδια δημιουργώντας ένα ιδανικές συνθήκες στη συναισθηματική έκφραση. Αυτή η όψη μπορεί να εκπληρώσει στόχουςκαι συνεργασίες.

Βεβαίως μια Έκλειψη στο Ζυγό διαταρράσει τον τομέα των σχέσεων, τους συμβιβασμούς, τις ισορροπίες και προκαλεί αναταράξεις στον άξονα Κριού-Ζυγού, όμως αυτή είναι μια Έκλειψη που θέλει να φέρει να ανανέωση στις σχέσεις, ενισχύει την αναπαραγωγή και την διάθεση διάθεση δημιουργίας, το καλλος και την υψηλή αισθητική. Είναι σημαντικό να πάρουν οι νέοι μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής στην παραγωγή και στην παραγωγική διαδικασία.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Ηλιακή αυτή Έκλειψη είναι αρκετά επιδραστική για άλλη μία φορά στους αστρολογικούς χάρτες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Την άνοιξη του 2024 χτυπήθηκαν ξανά από τηνΗλιακή Έκλειψη στον Κριό και είναι σίγουρο ότι επηρεάζουν το ρόλο τους και τη δράση τους στο παγκόσμιο σκηνικό.

Είναι πολλά αυτά που μπορούν να ειπωθούν για το τρίμηνο που ακολουθεί, την επερχόμενη Ηλιακή Έκλειψη και για τους ορθόδρομους και ανάδρομους παλνήτες που εναλλάσσονται εώς το Δεκέμβριο. Θα αναλύουμε σταδιακά εώς τότε.

Feng Shui & Astrology consulting

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL