Καλάθι

Τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, πρώτο δεκαήμερο του Κριού. Η περίοδος των σημαντικών γεγονότων έχει ήδη ξεκινήσει μετά την Εαρινή Ισημερία, τις Εκλείψεις που ακολουθούν , τον ανάδρομο Ερμή του Απριλίου και βεβαίως την κορύφωση της συνόδου Δία- Ουρανού στις 21 Απριλίου.

Η σύνοδος αυτή στις 21 Απριλίου αναμένεται να αναδείξει τις ισχυρές οικονομικές συμμαχίες και το βασικό οικονομικό στόχο τους ο οποίος αναπόφευκτα θα επηρεάσει τόσο τις πολιτικές όσο και τις κοινωνικές συνθήκες, τα πολυεθνικά status και τις εταιρίες όπου αυτά εκπροσωπούνται.

Η σύνοδος για τη χώρα μας κορυφώνεται στο 2ο οίκο και αυτό μπορεί να θεωρηθεί θετικό για την οικονομία. Μπορούμε κα΄λλιστα να δούμε θετικές οικονομικές εξελίξεις γιατί αυτό φαίνεται και στο χάρτη της Εαρινής Ισημερίας. Βέβαια έχουμε αναφέρει αρκετές φορές ότι ο Ουρανός και η σύνοδος Δία-Ουρανού παραπέμπουν στο 1941 και το ΒΠΠ και ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο Εκλείψεων ήδη από το 2023 που γίνονται στον άξονα Κριού-Ζυγού και το Β.Δεσμό να βρίσκεται στον Κριό, που σημαίνει ότι οι παλιές ισορροπίες και οι αλληλοεξαρτούμενες σχέσεις (με καθεστώς Ζυγού) αλλάζουν προς τον Κριό γεγονός που σημαίνει ότι αυτός που έχει δυναμική πρωτοβουλία έχει τον πρώτο λόγο έναντι του αναποφάσιστου.

Λόγω όμως των Εκλείψεων δοκιμάζεται όλος ο άξονας καθώς είναι σίγουρο πως όταν κάποιος ισχυροποιείται διαταρράσει όλη την κατασκευή του παγκόσμιου οικοδομήματος και αυτό προκαλεί αντιδράσεις.

Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι ο Πλούτωνας στον Υδροχόο ήρθε για να τα αλλάξει όλα ξεκινώντας από το Νόμο της Αναλογικότητας έτσι όπως αυτός είχε διαμορφωθεί στο παρελθόν παρουσίασε πολλές ανισότητες. Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι το παλιό καθεστώς που διαμορφώθηκε με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω πνέει τα λοίσθια και ότι θα ισοπεδώθεί όταν ο Πλούτωνας κάνει το τελευταίο του πέρασμα από τον Αιγόκερω.

Αν και πλέον ο Πλούτωνας έχει μπει για τα καλά στον Υδροχόο είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα μέσα του Νοεμβρίου ο Πλούτωνας θα κάνει το τελευταίο και οριστικό πέρασμα από τον Αιγόκερω. Σε εκείνο το πέρασμα θα βρίσκεται στην τελευταία μοίρα τη λεγόμενη αναιρετική όμως σε τρίγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο γεγονός που δείχνει ότι θα υπάρξει μια απόπειρα εδραίωσης κάποιου κοινωνικο-πολιτικού και οικονομικού συτήματος σε διεθνές επίπεδο.

Σε αυτό το σημείο δεν αποκλείουμε τη συμμετοχή των παραδοσιακών δυνάμεων όμως επειδή ο Πλούτωνας στον Υδροχόο έχει αρχίσει να θέτει τα αιτήματά του θα παίξει ρόλο στον τρόπο που θα εκφραστεί η τελευταία του παρουσία στον Αιγόκερω. Βεβαίως ύστερα θα περάσει οριστικά στον Υδροχόο όπου εκεί ο άνθρωπος θα απαιτήσει το μερίδια

του από τον παγκόσμιο πλούτο και την πνευματική του αναγέννηση. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο άλλωστε βρίσκεται απέναντι περιοχή από το Λέοντα και θίγει “τα παλιά τζάκια”, τους βασιλείς, τους ηγέτες και αυτό που λέμε ”μερίδα του λέοντος” είναι πιο δύσκολο να επιβληθεί από τους ισχυρούς. Για να κρατηθεί κάποιος ισχυρός στην εξουσία θα πρέπει να εκπροσωπήσει επάξια κάποια μεγάλη ιδέα και ένα όραμα κοινοφέλειας και να αγωνιστεί μεθοδικά ώστε αντέξει το κόστος της επιλογής του.

Επιστρέφοντας στο παρόν βλέπουμε λοιπόν την τωρινή παρουσία του Πλούτωνα στον Υδροχόο ο οποίος ήδη εγείρει επαναστατικές διαθέσεις και επηρεάζει έντονα τα οικονομικά μεγέθη και την επιρροή αυτών στην κοινωνία και τις κοινωνικές ανισότητες. Επιπλέον λόγω και της συνόδου Δία και Ουρανού τα τραστ και οι συμμαχίες θα επιδιώξουν κερδοφόρες συμμαχίες στην παγκόσμια οικονομική σκηνή. Η θέση του Πλούτωνα στον Υδροχόο επηρεάζει όλο το σταθερό σταυρό Τάυρου-Σκορπιού-Λέοντα-Υδροχόου γεγονός που αφορά και στις αντικειμενικές αξίες, τις κοινωνικές αξίες, τον ορυκτό πλούτο, τον πλούτο γενικότερα σε σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα και τις ανάγκες του. Αυτά τα μεγέθη ενδέχεται να παρουσιάσουν αλλαγές και να επηρεάσουν αξίες όπως αυτές των μετάλλων και φυσικά και των χρηματηστηριακών αξιών. Εννοείται πως και τα ψηφιακά νομίσματα παίζουν το ρόλο τους στη διαμόρφωση των νέων αξιών στις συναλλαγές.

Η Έκλειψη Σελήνης πραγματοποιείται στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου ανήμερα της εθνικής μας εορτής. Είναι μια Έκλειψη που γίνεται στο πρώτο δεκαήμερο του Κριού και αφορά στις διαπροσωπικές σχέσεις, την ανάγκη η μη της συντροφικότητας. Θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε μαγική και αλχημηστική Πανσέληνο στις συγκεκριμένες μοίρες γιατί γίνεται στον 5ο οίκο-11ο οίκο που είναι ο άξονας της δημιουργίας.

Μια Πανσέληνος στο Ζυγό και στον 5ο οίκο χαρακτηρίζεται από το κάλλος, τη λάμψη και την ομορφιά. Είναι σημαντικό σε αυτήν την Έκλειψη να κρατηθεί σε υψηλό επίπεδο η ποιότητα της ανιδιοτέλειας σε σχέση με την παγκόσμια κατάσταση. Το παραπάνω το αναφέρουμε γιατί υπάρχει έντονο το στοιχείο του 12ου οίκου(των Ιχθείων) και του μεσουρανήματος στους Ιχθείς που προσδίδει παγκόσμιο χαρακτήρα στις όψεις αυτής της Έκλειψης εγείροντας την ευθύνη μας για τα παγκόσμια τεκταινόμενα.

Άρης, Κρόνος, Αφροδίτη, Ποσειδώνας στους Ιχθείς, μιλάμε για ένα sterlium στους Ιχθείς που κινητοποιεί πολύ το συναίσθημα και την παγκόσμια συγκίνηση και ευαισθησία. Ο Άρης στους Ιχθείς δεν θεωρείται μια ισχυρή θέση και είναι αρκετά επίφοβο για τοξικές και χημικές επιθέσεις. Στο πέρασμά του από τους Ιχθείς θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή τόσο στη σύνοδο του με τον Κρόνο (Άρης-Κρόνος ”οι δύο κακοποιοί”) όσο και αργότερα στη σύνοδό του με τον Ποσειδώνα.

Η πρώτη θα αρχίσει να γίνεται αισθητή όταν θα διανύουμε την περίοδο του μεσοδιαστήματος των δύο Εκλείψεων και θα είναι ακόμα ενεργή όταν θα πραγματοποιηθεί η Ολική Ηλιακή Έκλειψη στον Κριό στις 8 Απριλίου. Σε αυτήν την όψη δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εχθρικές ενέργειες και κακοποιητικές πράξεις. Επιπλέον ένας Άρης στους Ιχθείς και με τις ακόλουθες όψεις έχει την ιδιότητα να λειτουργεί μα αντιπερισπασμούς και αποπροσανατολιστικές εν;eργειες προς τον αντίπαλο, πολλές φορές θολώνει τα νερά και φυγομαχεί γιατί δεν αντέχει τις συνεχείς συγκρούσεις.

Η Αφροδίτη στους Ιχθείς βρίσκεται σε καλή θέση, στο ξεκίνημα της εβδομάδας καθώς και στις όψει της Σεληνιαακής Έκλειψης βρίσκεται σε τρίγωνο με τον κυβερνήτη του Τοξότη καθιστώντας έτσι πιο θετικές εξελίξεις για συναισθηματικά ζητήματα, αφήνοντας πίσω τις φραγές και τα εμπόδια της Αφροδίτης με τον Κρόνο. Είναι μια όψη ταξιδιάρικη και πολλά υποσχόμενη για ερωτικές απολαύσεις και όχι μόνο, αλλά και την αφθονία. Εν συνεχεία στην οψη αυτή θα προστεθεί και το τρίγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό όπου θα βοηθήσει της ευπροσαρμοστικότητα σε νέες καταστάεσεις πιο συναρπαστικές. Η ο΄ψη Αφροδίτης-Ποσειδώνα θα ισχύσει την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου και εκεί βέβαια θα χρειαστεί να μπει σε λειτουργία κάποιος αυτοέλεγχος ώστε να μην ναυαγήσουν τα αισθηματικά λόγω υπερβολικής ονειροπόλας διάθεσης.

Το τελευταίο διάστημα ίσως έχετε παρατηρήσεις αυξημένη ονειρική δραστηριότητα, με όνειρα αρκετά ζωντανά ως προς τις εικόνες και την πλοκή. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν πολλοί πλανήτες στους Ιχθείς όμως ενισχύεται αυτό το γεγονός διότι βρισκόμαστε σε περίοδο όπου ο Ήλιος είναι στη ζωδιακή του Κριού, έτσι κοντά στο ξημέρωμα πριν την Ανατολή του Ήλιου- εκεί δηλαδή όπου Ήλιος και Ωροσκόπος βρίσκονται σε σύνοδο- ο 12ος οίκος βρίσκεται στους Ιχθείς. Ας δώσουμε λίγη παραπάνω σημασία στα όνειρα αυτής της εποχής.

Η Ο λική Ηλιακή Έκλειψη στις 8 Απριλίου έχει κάποια αξιοσημείωτα στοιχεία. Όπως είπαμε στο προηγούμενο άρθρο το επίκεντρό της θα είναι στις νότιες περιοχές των ΗΠΑ και μάλιστα με αστρολογική όψη όψη τετραγώνου από την 4η Ιουλίου την ημερομηνία της ανεξαρτησίας. Επίσης κοντά στο γεννέθλιο Ήλιο του ΝΑΤΟ.

Αυτό όμως που αποτελεί αρκετά ενδιαφέρουσα συγκυρία είναι η ακριβής σύνοδος αυτής της Έκλειψης με το Χείρωνα, μιλάμε για σοκαριστική σύνοδο σε ακρίβεια σχεδόν λεπτού. Σίγουρα αυτή η συνοδική συγκυρία σε μια Έκλειψη θέλει κάτι να μας διδάξει για τις οδυνηρές συνέπειες πολεμικών συγκρούσεων και τα τραύματα που αυτές προκαλούν. Επίσης είναι μια Έκλειψη που χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις, άλλωστε ο Πλούτωνας θα βρίσκεται στον 3ο οίκο. Η όψη 30 μοιρών του Ήλιου-Σελήνης-Χείρωνα με το Δία είναι αρκετά βοηθητική και δείχνει οτι κάποιοι θα ισχυροποιήσουν τη θέση τους και θα επιτύχουν κάποιες σημαντικές συμφωνίες για επέκταση εργασίας και συνεργασίας. Όμως δείχνουν μάχες. σε αυτές τις μάχες δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων όμως αυτή η οψη μπορεί να επηρεάσει και τις μάχες για τα εργασιακά θέματα.

Οι Εκλείψεις σε περίοδο Κριού σίγουρα θέτουν σε αμφιβολία τις συνθήκες ειρήνης και πάντα δημιουργούν ανησηχίες συγκρούσεων, στην παρούσα φάση είναι πολύ πιθανό αυτές να εκδηλωθούν όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αποφευχθεί κάτι τέτοιο σε μεγάλη κλίμακα και φυσικά αυτό έχει να κάνει με κάποιες γόνιμες οικονομικές συνθήκες που μπορούν να ανπτυχθούν. Αυτή είναι μια ελπίδα για να μην υπάρξει μεγάλη γενίκευση πολεμικών κρίσεων. Ο Χείρωνας μπορεί να λειτουργήσει σαν δάσκαλος και να υποδείξει έστω και παραδειγματικά μέσα από τις πληγές που προκαλούν τα όπλα.

G. Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL