Καλάθι

Μια ενδιαφέρουσα περίοδος ξεκινάει με την Εαρινή Ισημερία του Μαρτίου. 20 Μαρτίου του 2024 στις 05:15 περίπου το πρωί. Όπως έχουμε αναφέρει τα ηλιοστάσια χρωματίζουν την τριμηνία της κάθε μιας από τις τέσσερις εποχές. Έτσι με αυτήν την ευκαιρία θα προσεγγίσουμε τις βασικές όψεις του χάρτη που προκύπτει στις 20 Μαρτίου όπου υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορούμε να έχουμε αισιοδοξία βάσει των όψεων.

Ήλιος-Ποσειδώνας σε όλα τα ηλιοστάσια της επόμενης διετίας

Πριν ξεκινήσουμε καλό είναι να επισημάνουμε ότι όσο ο Ποσειδώνας πλησιάζει τις τελευταίες μοίρες των Ιχθείων και όσο θα είναι γύρω από τις πρώτες μοίρες του Κριού τότε όλα τα ηλιοστάσια θα έχουν όψεις Ηλίου-Ποσειδώνα, είτε σε σύνοδο, είτε σε αντίθεση είτε σε τετράγωνο ανάλογα την εποχή. Αυτό δεν θεωρείται τόσο ευοίωνο και θα συμβαίνει για τα επόμενα δύο τρία χρόνια σε όλα τα ηλιοστάσια. Αυτές οι όψεις δημιουργούν σύγχυση, εξασθένιση, απώλεια ενέργειας, διαταραχές του υδάτινου στοιχείου που αφορούν στις θάλασσες, τους υδάρτινους πόρους, τις βροχοπτώσεις, τις μολύνσεις υδάτων, ακόμα και ασθένεις που σχετίζονται με το νερό.

Επιπλέον δείχνουν απώλεια του αντρικού-πατρικόύ προτύπου και αρχετύπου. Αυτό μπορεί να προέρχεται και από απώλειες λόγω αθενειών είτε πολεμικών συρράξεων. Γενικότερα θα είναι δύσκολο αυτά τα χρόνια να προσδιορίσει η ανθρωπότητα το δημιουργικό της προσανατολισμό σε σχέση και την αναπαραγωγή διαδικασία αλλά και τα ιδανικά.

Άλλωστε μαζί με το ηλιακό αρχέτυπο θα υπάρχει και ο Πλούτωνας στον Υδροχόο που χτυπάει το λεοντίσιο αρχέτυπο, που κυβαρνάται από τον Ήλιο.

Σημαντικά αστρολογικά σημεία της Άνοιξης 2024

Λόγω δύσεκτου έτους η Ισημερία δεν πέφτει 21 Μαρτίου αλλά 20, σε περιπτώσεις γεννεθλίων συχνά η ημερομηνία ηλιακής επιστροφής πέφτει μια μέρα πριν από την ημερομηνία γέννησης.

Οι δύο Εκλείψεις τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, καθώς και η σύνοδος Ουρανού-Δία στον Ταύρο είναι τα κορυφαία αστρολογικά γεγονότα για την Άνοιξη που έρχεται. Η σύνοδος του Δία με τον Ουρανού στον Ταύρο επαναλλαμβάνετα μετά από 87 έτη, ήταν αρχές Απριλίου του 1941 και συγκεκριμένα 8 Απριλίου 1941 όταν είχε συμβεί ξανά αυτή η όψη και σαν γεγονός ΄έχουμε να θυμόμαστε τη Γερμανική εισβολή και των Δυνάμεων του άξονα. Μάλιστα ο Πλούτωνας τότε βρικόταν στην ακριβώς απέναντι ζωδιακή περιοχή από αυτήν που βρίσκεται τώρα, δηλ τότε ήταν στις πρώτες μοίρες του Λέοντα ενώ τώρα στις πρώτες μοίρες του Υδροχόου.

Δίας Ουρανός στον Ταύρο τον Απρίλιο

Μια σύνοδος Δία-Ουρανού χαρακτηρίζεται από μεγάλη τύχη κυρίως σε οικονομικά θέματα, έντονεη δραστηριότητα και εξελίξεις σχετικά με τα εναέρια μέσα, συγκρότητση συμμαχιών και ομάδων και οργανώσεων με σκοπό την κυριαρχία στον πολιτικό, τον οικονομικό, τον παραγωγικό τομέα. Η πιθανότητα να επηρεαστεί ένα σημαντικό μέρος των συναλλακτικών αξιών, τις χρηματηστηριακές αξίες, τα προϊόντα, τα χρηματοπιστωτικά μέσα ενδέχεται να επιφέρουν αλλαγές που θα μείνουν για χρόνια. Εννοείται ότι οι οικονομικές ισορροπίες επιφέρουν αλλαγές στις σχεσεις κρατών, οργανισμών και ενώσεων, ενώ σε τέτοιες περιόδους δημιουργούνται σχήματα με σκοπό την επικράτηση και την οικονομική ισχύ.

Λόγω του Πλούτωνα στον Υδροχόοο η ελευθερία συναντλα προκλήσεις και συνδυαστικά οι σύνοδος του Ουρανού με το Δία σε συνδυασμό με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο μπορεί εύκολα να δημιουργήσει ακόμα και ομάδες που υποστηρίζουν την αναρχία ή άλλα επανανστατικά σχήματα

Αυτό όμως που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι αυτή η σύνοδος δημιουργεί στρεβλώσεις και παραδοξότητες κυρίως στον οικονομικό τομέα, εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης, διαβίωσης, βιωπορισμού, παραγωγής, καλλιέργειας, υπερκατανάλωση.

Εαρινή Ισημερία και όψεις της εβδομάδας

Σε αυτήν την Ισημερία λοιπόν ο Ήλιος δεν κάνει αρνητικές όψεις. Σε πρώτη φάση η όψη Ηλίου και Σελήνης σε τρίγωνο θεωρείται πολύ ευνοϊκή και μας δίνει δύναμη, αξιοπιστία και υγεία ώστε να είμαστε αποδοτικοί τόσο στην εργασία όσο και στην προσωπική μας ζωή και τις σχέσεις μας, τις συνεργασίες μας. Επιπλέον βρίσκεται σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα γεγονός που ενισχύει την εσωτερική παρακίνηση για υπερβάσεις και συνδυαστικά αυξάνει την ενέργεια και τη φυσική κατάσταση χαρίζοντας δύναμη και αντοχή να ξεπεραστούν δύσκολες καταστάσεις και θέματα υγείας.

Αυτό κυρίως γιατί η Σελήνη στο Λέοντα δυστυχώς δέχεται δύσκολη και αγχωτική αντίθεση από τον Πλούτωνα και πιθανώς να δημιουργήσει κάποια ζητήματα σε ασθένειες, όψη επικίνδυνη και σε γυναικολογικά θέματα, επίσης επικίνδυνη όψη για ζητήματα μητρότητας και έντονων συναισθηματικών καταστάσεων.

Τα νομικά- νομοθετικά θέματα θέματα θα απασχολήσουν και πάλι. Φίλοι από τα παλιά επιστρέφουν με τη σύνοδο Ερμή- Νότιου Δεσμού της Σελήνης. Βέβαια εδώ έχουμε μια τριπλή σύνοδο που ουσιαστικά πιάνει Ερμή- Ν.Δεσμό της Σελήνης και Χείρωνα. Αυτό έχει να κάνει και με νοητικές ασθενείες, παλιούς τραυματιαμούς, παλιές διαμάχες με φιλους ή φιλίες που μπορούν να θεραπευτούν. Φυσικά ο Ερμής αφορά και στην εκπαίδευση και τις μετακινήσεις. Η διέλευση του Δία από τον 3ο οίκο την Άνοιξη του 2024 δείχνει και αυτός φιλίες, αυξημένη εκπαιδευτική δραστηριότητα και αρκετές μετακινήσεις και ταξίδια, εμπορική άνθιση. Το μεσουράνημα στον Τοξότη άλλωστε ενισχύει την καριέρα σε θέματα τουρισμού, εξαγωγών και εισαγωγών, σε διεθνείς διακρίσεις.

Η σύνοδος Αφροδίτης με τον Κρόνο δεν είναι εύκολη, δημιουργεί συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και δυσκολία συναισθηματικής έκφρασης, αρκετές υποχρεώσεις, δεσμεύσεις και κοινωνικές υποχρεώσεις. Μέσα στην εβδομάδα όμως θα σχηματιστεί και η όψη Αφροδίτης-Δία σε εξάγωνο όπου βοηθάει να ξεπεραστεί η δυσκολία και η φραγή του Κρόνου και να φέρει ερωτική, συναισθηματική και οικονομική εκπλήρωση. Η πορεία της Αφροδίτης αυτήν την εβδομάδα σχηματίζει και την όψη εξαγώνου με τον Ουρανό, μια όψη που φέρνει ευχάριστες ακι απρόμενες συναισθηματικές εξελίξεις, με εκπλήξεις. Σε κάθε περίπτωση η Αφροδίτη στους Ιχθείς είναι δοτική και αστρολογικά βρίσκεται σε ισχυρή θέση.

Ο Άρης στο χάρτη της Ισημερίας βρίσκεται σε όψη 30 μοιρών με τον κυβερνήτη των Ιχθείων,όψη που ωθεί σε καλλιτεχνικές επιδόσεις. Βρίσκεται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο γεγονός που ενεργοποιεί τη δράση σε φυσικό επίπεδο προσθέτωντας ‘ομως μεγάλη ένταση και ευέξαπτους τρόπους συμπεριφοράς, αντιδικίες, παρουσία του κυβερνήτη του Υδροχόου Ουρανού που βρίσκεται στον 3ο οίκο χαρίζει επιχειρηματική και επιστημονική σκέψη και εναλλακτικές μεθόδους σκέψης. Οι εντάσεις όμως και σε αυτό τον οίκο είναι πιθανές.

Έκλειψη Σελήνης στο Ζυγό-25 Μαρτίου

Η Έκλειψη Σελήνης θα πραγματοποιηθεί στην 6η μοίρα του Ζυγού, στον άξονα των διαπροσωπικών σχέσων και στον 5ο οίκο μια αλχημιστική Πανσέληνος στον οίκο της δημιουργικότητας. Την επόμενη εβδομάδα θα αναφερθούμε [ερισσότερο στις όψςεις της έκλειψης, μιας έκλειψης που είναι παρασκιώδης όμως έχει έντονη βαρύτητα στο 12ο οίκο που αφορά στα ιδρύματα και το δημόσιο τομέα με πολιτικές και κοινωνικές προεκτάσεις.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL