Καλάθι

Οι ημέρες αυτές είναι πάντα ιδιαίτερες γιατί όλοι οι πλανήτες είναι ορθόδρομοι γεγονός που βοηθάει τη διοχέτευση της ζωτικής ενέργειας με ποιοτικό τρόπο. Ο Ουρανός πέρασε σε ορθόδρομη πορεία σε μια καλή συγκυρία όψεων γεγονός που και αυτό βοήθησε για τη θετική έκβαση αλλαγών, αν και αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει το τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού το οποίο είναι επίφοβο και μπορεί να φέρει ανατροπές και αντιδράσεις.

Όπως έχουμε αναφέρει μετά την είσοδό του Πλούτωνα στον Υδροχόο οι όψεις του Ουρανού έχουν ακόμα πιο μεγάλη βαρύτητα και επιρροή. Ο Πλούτωνας στην 1° του Υδροχόου ταρακουνάει τον άξονα των σταθερών ζωδίων, όπως έκανε την δεκαετία 2010-2020 στον παρορμητικό άξονα. Τώρα στο σταθερό άξονα εγείρει τα ευαίσθητα σημεία των σταθερών, στο Λέοντα την ατομική βούληση, τη δημιουργικότητα και τα παιδιά, στον Ταύρο τα θέματα οικονομικής ισχύος και σταθερότητας, στο Σκορπιό τις κρυφές οικονομικές πηγές, τους φόβους, τις ψυχικές αντοχές.

Bεβαίως όλα τα παραπάνω περνούν μέσα από το πρίσμα του Πλούτωνα στον Υδροχόο όπου τα κοινωνικά ρεύματα θα ασκούν συλλογικές πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Έτσι λοιπόν αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η δοκιμασία του σταθερού άξονα επηρεάζει κυρίως τις πνευματικές, κοινωνικές, υλικές αξίες και όλα αυτά που θεωρούνται θέσφατα και ακέραια κάμπτωνται στο βωμό των αλλαγών.

Αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τον ηθικό άξονα όπως έγινε την περασμένη δεκαετία αλλά με την κοινωνική και υλική αξία, τα ψυχικά αποθέματα, την ανόρθωση του ανθρώπου εκεί που του αξίζει σε σχέση και με την πνευματική του υπόσταση και όχι μόνο. Το πέρασμα του Ερμή στον Υδροχόο στα μέσα της εβδομάδας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα συγκυρία γιατί βρίσκει κατευθείαν τον Πλούτωνα στο διάβα του επηρεάζοντας πολύ τις μετακινήσεις.

Ο 3ος οίκος είναι πάρα πολύ φοερτωμένος εξ’αιτίας και της Νέας Σελήνης στον Υδροχόο που θα γίνει σε τετράγωνο με τον Ουρανό ενώ παράλληλα Ερμής και Δίας θα βρίσκονται επίσης σε τετράγωνο. Αυτός ο συνδυασμός των όψεων θα φέρει επαναστατικές διαθέσεις, αρκετές εντάσεις και τσακωμούς και εννοείται ότι θα φορτίσει πολύ ζητήματα κυκλοφορίας οχημάτων αλλά και τις ηλεοπτικές διαμάχες, τη δημοσιογραφική δεοντολογία κτλ. Με Ερμή-Δία οι υπερβολές δε θα λείψουν.

Αυτή η όψη συνόδου αυξάνει τη συλλογική καχυποψία και διατυπώνει επαναστατικό μανιφέστο, επαναστατικό λόγο, μεταφυσικές και πνευματικές ανησυχίες, εστίαση σε μελλοντικά ζητήματα, προγραμματισμούς. Ενώ παράλληλα αυξάνει τη δυνατότητα σημαντικών αστρολογικών και μαντικές προβλέψεων.

Η Αφροδίτη έχει βγει πλέον από την όψη της με το Δία και ετοιμάζεται να περάσει σε όψη τριγώνου με τον Ουρανό, όψη που βοηθάει στις οικονομικές διευθετήσεις και μεταρρυθμίσεις. Αλλαγή σχημάτων συνεργασίας είναι πιθανές και ίσως είναι για καλό. Σε αισθηματικά ζητήματα η όψη αυτή βοηθάει στην ευκολότερη προσαρμογή και την καθαρή ματιά στον ερωτικό τομέα, προχωρώντας στις κατάλληλες βελτιωτικές κινήσεις αν αυτές χρειάζονται. Δίας και Κρόνος χάρισαν μια όψη εξαγώνου άκρως εποικοδομητική, όμως ο Δίας αυξάνει πλέον την ταχύτητα του τρέχοντας τα πράγματα πιο βιαστικά.

Ο Άρης με τον κυβερνήτη των Ιχθείων θα βρεθούν σε εξάγωνο μεσοβδόμαδα όψη που βοηθάει στις καλλιτεχνικές δράσεις, όμως αυτό που αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον είναι η σύνοδος Άρης-Πλούτωνα την ερχόμενη εβδομάδα και ενώ ήδη η Σελήνη θα βρίσκεται στο γέμισμα του νέου Φεγγαριού της 10ης Φεβρουαρίου, ενός φεγγαριού που δε φαίνεται να είναι και τόσο ήπιο.

G. Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL