Καλάθι

Διεγερμένο εξακολουθεί να είναι το πλανητικό σκηνικό με αρκετές ενεργές όψεις και αυτήν την εβδομάδα. Αφροδίτη, Ερμής και Άρης, ήλιος κάνουν διαδοχικές όψεις με Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα μετά τη Σεληνιακή Έκλειψη του περασμένου Σαββάτου.

Ας δούμε πιο λεπτομερώς τι συμβαίνει:

Η Αφροδίτη τέλος της εβδομάδας θα περάσει στο ζώδιο που κυβερνάει το Ζυγό, ασφαλώς μια ισχυρή θέση για την Αφροδίτη που ισχυροποιεί τη δύναμη της έλξης, την ομορφιά, το φως και τη λάμψη.

Πριν φτάσουμε όμως εκεί βλέπουμε την Αφροδίτη να βρίσκεται σε μια αντίθεση με τον Ποσειδώνα δημιουργώντας αρκετές αυταπάτες στα συναισθηματικά θέματα, ακόμα και στα ερωτικά που ίσως φέρουν κάποιες πρόσκαιρη απογοητεύσεις η εξαπατήσεις. Ευτυχώς όμως η όψη αυτή είναι σε διάλυση και γίνεται πιο έντονη η όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα, μια όψη που ενεργοποιεί την αληθινή δικαιοσύνη και μπορεί να φέρει κάποια μεγάλα κέρδη με μεγάλα ποσά.

Ήλιος και Άρης βρίσκονται ουσιαστικά σε σύνοδο όλο αυτό το διάστημα μέσα στο Σκορπιό ωθώντας έτσι σε ισχυρή δράση με αμείωτη ένταση, με δυνατή στόχευση και πάθος. Βεβαίως είναι μια όψη που κάνει τους πάντες να λειτουργούν πιεστικά, με αρκετή αγωνιστική διάθεση, κανείς δε θέλει να χάνει, είναι μια όψη που κρύβει εκδικητικότητα αφού όλοι νιώθουν την ανάγκη να της αποκατάστασης και του ρεφαρίσματος. Φυσικά δε θα λείψει το πάθος και οι διαμάχες.

Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι η αντίθεση Άρη(Σκορπιός)-Ουρανού (Ταύρος) αυτή η αντίθεση θα αρχίσει να σχηματίζεται μέσα στην εβδομάδα όμως κορυφώνεται στο τέλος, είναι όμως ικανή να τα τινάξει όλα στον αέρα αφού πίσω από τον Άρη ακολουθεί και ο Ήλιος ο οποίος θα κάνει και αυτός με τη σειρά του αντίθεση με τον Ουρανό. Αναμφισβήτητα ανατρεπτικές, εκρηκτικές και επαναστατικές όψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω.

Η όψη Ηλίου-Ουρανού κορυφώνεται στις 14 Νοεμβρίου όμως αυτές οι αντιθέσεις γεννούν ανησυχίες για το προσεχές διάστημα για ενδεχόμενες ταραχές, τιμωρίες και κυρώσεις. Ο Άρης με τον Ουρανό μπορούν να προκαλέσουν βομβιστικές ενέργειες, εκρήξεις ή εξτρεμισμό, αεροπορικές επιθέσεις. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις και αντεκδικήσεις σε αντιπαλευόμενα στρατόπεδα και διμερείς σχέσεις. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από πολλές παραμέτρους.

Ο Ερμής ο οποίος βρίσκεται και αυτός στο Σορπιό και προπορεύεται από τον Άρη και τον Ήλιο,έχει μπει κι αυτός στο παιχνίδι με τις διαδοχικές όψεις. Αρχικά με την αντίθεση του με τον Ουρανό, εκτός από ατυχήματα δημιουργεί κάποια δυσκολία στις αποφάσεις. Όμως στην πορεία ο Ερμής θα κάνει μέσα στην εβδομάδα τρίγωνο με τον κυβερνήτη των Ιχθείων προσθέτοντας έμπνευση, φαντασία, μεταφυσική και αρκετές αποκαλύψεις, αποκαλύψεις που σε συνδυασμό με το εξάγωνο του με τον Πλούτωνα θα φέρουν στο φως απόρρητες πληροφορίες.

Τέλος της εβδομάδας ο Ερμής θα περάσει στον Τοξότη, εκεί όμως θα έχουμε νέα όψη τετραγώνου αυτή τη φορά με τον Κρόνο στους Ιχθείς. Μια όψη δύσκολη για τις μετακινήσεις, ειδικά τις θαλάσσιες. Ο Κρόνος από 5 Νοεμβρίου πλέον γίνεται ορθόδρομος, υπενθυμίζουμε ότι ήταν ανάδρομος από τις 17 Ιουνίου, τώρα γίνεται ανάδρομος και ακινητοποιήται στη 0° των Ιχθείων, κρίσιμη μοίρα για θέματα γνώσεων, υποχρεώσεων αλλά και γι θέματα που σχετίζονται με τις θάλασσες, τα ύδατα και το υγρό στοιχείο γενικότερα, ακόμα και τα καύσιμα.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω όπου κυβερνάει ο Κρόνος πάντα παίζει ρόλο στην αλληλεπίδραση των δύο σε σε σχέση με ζητήματα εξουσίας, τάξης και ασφάλειας και δοικητικά θέματα. Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές η αλλαγή θέσης του Πλούτωνα μετά από 15 έτη είναι σημαντική αλλαγή που επηρεάζει βαθιά τη πολιτική και κοινωνική δομή. ΄΄Ολα αυτά τα χρόνια επιδόθηκε σε ασκήσεις ελέγχου και την προσπάθεια διατήρησης της ισχύος συγκεκριμένων εξουσιαστικών κέντρων. Λίγο πριν την έξοδό του θα δούμε την αλλαγή αυτών των δεδομένων, την αλλαγή των καθεστώτων, την πτώση του παλιού την άνοδο κάποιου νέου. Θεωρούμε ότι η ορθόδρομη πορεία του Κρόνου θα μας δείξει σε κάποιο επίπεδο αυτήν την κατεύθυνση, συνυπολογίζοντας ότι ο Κρόνος στους Ιχθείς είναι επιρρεπής σε χαοτικές καταστάσεις.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL