Καλάθι

Όπως ήταν αναμενόμενο διανύσαμε ένα δύσκολο φεγγάρι έτσι όπως αυτό διαφαινόταν από τις όψεις της νέας σελήνης στη 16 Αυγούστου 2023, με Ήλιο-Ουρανό. Λίγες ημέρες ακόμα απομένουν πριν κλείσει αυτός ο Σεληνιακός κύκλος και ξεκινήσει ο επόμενος.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η Νέα Σελήνη στην Παρθένο όπου σχεδόν συμπίπτει με το πέρασμα του Ερμή σε ορθόδρομη πορεία. Πριν φωτογραφήσουμε την όψη της Νέας Σελήνης θα επισημάνουμε την παρατεταμένη παραμονή του Δία στην καρδιά του Ταύρου, μια παραμονή που διεγείρει και επανενεργοποιεί την Σεληνιακή Έκλειψη του Μαϊου 2023 η οποία σε συνδυασμό με την Ηλιακή επιστροφή του ωροσκοπίου της χώρας – με σκληρό τετράγωνο Ήλιου με Ουρανό- δημιουργεί αναπάντεχα γεγονότα, ατυχήματα δυστυχήματα, καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, πολιτικές αλλαγές.

Λόγω εμπλοκής του Ερμή σε εκείνη την Έκλειψη περιστατικά σε μεταφορικά και επικοινωνιακά μέσα γίνονται πιο έντονα, όπως αυτό του τρένου στα Τέμπη, αλλά και τα θαλάσσια μέσα, ηλεκτρονικά συστήματα, χακαρίσματα, υποκλοπές. Άλλωστε όταν εισήλθε ο Κρόνος στους Ιχθείς γνωρίζαμε ότι η ναυσιπλοΐα θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθείων υπάρχει και ο Ποσειδώνας, οι δυο τους επηρεάζουν θέματα θάλασσας, υδάτων, ασθενειών, επιδημιών, θέματα που επηρεάζουν το μαζικό ψυχισμό.

Η παρουσία λοιπόν του Ουρανού στον Ταύρο είναι καταλυτική για τη φυσική επιβίωση των ανθρώπων και τη σχέση με το φυσικό περιβάλλον και πως αυτό αποδίδει καρπούς. Λίγο πολύ αυτά είναι γνωστά από προηγούμενές μας αναφορές. Καλό όμως είναι να μη ξεχνάμε ότι ο Ουρανός αναπαράγει υβριδικά μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης και έχει πάντα μια παραδοξότητα. Γνωρίζουμε επίσης ότι στον Ταύρο δεν είναι σε ισχύ, η κοινωνία μπορεί να δείχνει ότι προσαρμόζεται εύκολα σε αλλαγές χωρίς αντίδραση λόγω της αναβλητικότητας και της ανθεκτικότητας του Ταύρου και της συσώρευσης ενέργειας, όμως κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα κάνει το μπαμ.

Στην επερχόμενη λοιπόν Νέα Σελήνη βλέπουμε ξανά τον Ήλιο με τη Σελήνη να σχηματίζουν όψεις, αρχικά υπάρχει η όψη Ήλιου Ουρανού σε τρίγωνο, όψη που βοηθάει τη συγκομιδή πόρων και παραγωγής με μεθοδικότητα. Ο Ήλιος όμως αργότερα θα βρεθεί σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα που θολώνει τα νερά, μια όψη που αποσυντονίζει, όμως γρήγορα ξανά την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνει τρίγωνο με Πλούτωνα, μια όψη που βοηθάει να ξεπεραστούν σοβαρές κρίσεις. Βέβαια το πέρασμα αυτών των όψεων είναι γρήγορο. Σε πρώτη φάση αυτήν την εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί κυρίως η όψη Ήλιου-Ουρανού, μια όψη που θα οξύνει την επαναστατική και καινοτόμα αντιμετώπιση δύσκολων ζητημάτων.

Η Νέα Σελήνη με φορτωμένο τον άξονα του Παρθένου-Ιχθείων είναι άλλη μια απόπειρα εξισορρόπισης της τάξης με το χάος, των λογικών συνειρμών σε αντιδιαστολή με τα έντονα συναισθήματα και τις συγκινήσεις. Της κάλυψης των βασικών αναγκών έναντι της απώλειας έμψυχων και άψυχων πόρων.

Ο Άρης στο Ζυγό μαζί με την Αφροδίτη βρίσκονται σε καλή γωνία και δίνουν μια ώθηση σε ερωτικές σχέσεις καθώς και σε κάποιες συνεργασίες. Για τον Πλούτωνα έχουμε κάνει αμέτρητες αναφορές, η δομή των πραγμάτων βγάζει συνεχείς φθορές και ανάγκη επισκευών, σε κάποιο επίπεδο θα λειτουργήσει η θετική όψη Ήλιου Πλουτωνα για αποκατάσταση βλαβών αλλά και για την τόνωση των ψυχικών δυνάμεων. Όμως κατά βάση αυτή η θέση καταδεικνύει δομές που δεν επιδέχονται διόρθωση. Έχουμε αναφέρει ότι σε ένα μεγάλο βαθμό οι δόμές και οι υποδομές δεν μπορούν να στηρίξουν το νέο που έρχεται και τείνουν να ισοπεδωθούν. Ουρανός και Πλούτωνας σχηματίζουν οριακά μια σχέση τριγώνου αυτήν την περίοδο αλλά ανάδρομοι.

Το περιβάλλον της καθημερινότητας είναι επιβαρυμένο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω να βρίσκεται στον 6ο οίκο σε συνδυασμό τον Κρόνο (Κυβερνήτη Αιγόκερω) να δυσκολεύει τις κοινωνικές και εργασιακές συνθήκες στον 7ο. Όσο για τον Ποσειδώνα στον 8ο επιτείνει τη συνεχόμενη διαρροή.

Σε λίγο ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το Φθινόπωρο, τη Φθινοπωρινή Ισημερία, εκεί θα δούμε πιο αναλυτικά τις όψεις της ισημερίας. Αυτή θα προηγηθεί της Πανσελήνου της 30ης Σεπτεμβρίου, το Φθινόπωρο αναμένεται και αυτό να είναι περιπετειώδες καθώς έχει τον Οκτώβριο το μήνα των Εκλείψεων.

Μάλιστα όσο θα πλησιάζουμε την Ηλιακή Έκλειψη στον άξονα Ζυγού-Κριού 14 Οκτωβρίου, θα έχουμε νέα ισχυρή καρμική διέγερση του Άρη με τον Πλούτωνα με άμεση εμπλοκή του Νότιου Δεσμού στο Ζυγό και τον Πλούτωνα να γίνεται ορθόδρομος λίγες ημέρες πριν την Έκλειψη με τον Άρη να βρίσκεται στν αναιρετική μοίρα του Ζυγού με το επικίνδυνο τετράγωνο, αλλά ακόμα και με το πέρασμα του Άρη στο Σκορπιό θα έχουμε άμεση προ-ενεργοποίηση και της Σεληνιακής Έκλειψης στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου. Οπότε όπως καταλαβαίνετε δε θα πλήξουμε καθόλου. Θα τα αναλύσουμε εκτενώς από την προσεχή εβδομάδα.

Ο Ερμής τέλος της εβδομάδας θα γίνει ορθόδρομος, χρειάζεται πάντα προσοχή σε αυτές τις πειπτώσεις με τα κλασσικά θέματα σε μετακινήσεις, επικοινωνίες, ασυνεννοησίες, γραφειοκρατικά και τεχνικά σφάλματα, βλάβες κτλ. Σ γενικές γραμμές ο Ερμής στην Παρθένο σε ανάδρομη πορεία μας φέρθηκε αρκετά καλά αν και επιβαρύνθηκε συνολικά το κλίμα από την αυξημένη παρουσία ανάδρομων πλανητών.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL