Καλάθι

Ο Ήλιος διανύει την πορεία του περνώντας από την καρδιά της Παρθένου, με τη Σελήνη πλέον να βρίσκεται στο άδειασμα, στις μέρες που ακολουθούν θα περάσει από τα τέσσερα πρώτα ατομικά ζώδια.

Σημαντικότερες αλλαγές στο Αστρολογικό σκηνικό την εβδομάδα που ακολουθεί είναι η ταυτόχρονη αναδρόμηση του Δια και η ορθοδρόμηση της Αφροδίτης, μάλιστα η παρατεταμένη παραμονή των δύο πλανητών στο ίδιο σημείο έχει επιφέρει ένα τετράγωνο διαρκείας μεταξύ τους. Την ίδια ώρα όμως Ερμής και Ήλιος σε σύνοδο βρίσκονται σε τρίγωνο με τον ανάδρομο πλέον Δία στον Ταύρο ενισχύοντας έτσι την τάση εξαπλώσεως αλλά και τον παράγοντα τύχη, πιο συγκεκριμένα τα παιχνίδια που μπορεί να παίξει η τύχη αφού ο Δίας είναι ανάδρομος.

Η περίοδος αυτή είναι πολύ χρήσιμη για λογιστικούς υπολογισμούς, απολογισμούς και προγραμματισμούς. Αν και ανάδρομος ο Ερμής βρίσκεται σε ισχυρή θέση και κάνει μόνο θετικές όψεις γεγονός που βοηθάει να υπάρχει μια σχετική διαύγεια στη σκέψη και την κρίση, παράλληλα βοηθάει στην κατανόηση και την ανάλυση δεδομένων όπου στατιστικά και μαθηματικά μπορεί να προσδιορίσει ένα μοντέλο λειτουργίας. Βέβαια αυτό το μοντέλο έχει κάποιους δείκτες αισιοδοξίας λόγω του τριγώνου με το Δία όμως μπορεί να δώσει ώθηση.

Το κυριότερο όμως όφελος είναι η εξάπλωση της πληροφορίας και της γνώσης, η απόκτηση τεχνογνωσίας, η εκπαίδευση. Η ορθή αντίληψη και η ανάλυση πραγμάτων φέρνει ορθή επιχειρηματολογία με αποδεικτικά στοιχεία η οποία μπορεί να βοηθήσει στην παραδοχή και αποδοχή των καταστάσεων και να αποτελέσει οδηγό για όσους θέλουν να προχωρήσουν μπροστά.

Βέβαια λόγω της συνόδου Ήλιου και Ερμή δε θα λείψει η ισχυρογνωμοσύνη, όπως και λόγω τετραγώνου Δία- Αφροδίτη η σπατάλη πόρων, όμως παρόλα αυτά η παραδοχή και η αποδοχή των καταστάσεων είναι το κλειδί προόδου αυτήν την περίοδο, η παρουσία ζωδίων σε γίηνα ζώδια εκτός από ρεαλιστική ματιά μπορούν να προσφέρουν και υλοποιητική δυνατότητα που με τον κατάλληλο προγραμματισμό να επιφέρουν εντυπωσιακά αποελέσματα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ανάδρομος Δίας δε θα μπορεί να δώσει αυτά που υπόσχεται εύκολα, όμως το πέρασμα της Αφροδίτης σε ορθόδρομη πορεία θα ενισχύσει τις επαφές και τις σχέσεις, ενώ παράλληλα μπορεί να ενισχύσει και τις δοσοληψίες. Προσοχή όμως θα χρειαστεί στην υπερφαγία (αύξηση βάρους), τη σπατάλη πόρων, τις διεθνείς συναλλαγές και τις υπερβολικές επεκτάσεις όταν αυτές δε βρίσκουν κανένα λογικό αντίκρυσμα. Το σύνολο των όψεων ευννοεί τιις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και την καλλιτεχνική δράση και προβολή.

Ο Άρης στο Ζυγό άλλωστε εκφράζεται καλλιτεχνικά και η Αφροδίτη στο Λέοντα θέλει πάντα να προβάλλεται και να επιδεικνύεται. Κρόνος στις πρώτες μοίρες των Ιχθείων και ο Ποσειδώνας στις τελευταίες και οι δύο ανάδρομοι ανακατεύουν το συλλογικό συναίσθημα δημιουργώντας κύμματα μαζικής πελαγοδρόμησης που βαδίζει πότε στην απελπισία, την απόγνωση και την απαισιιδοξία και πότε στο αντίθετο και τη σωτηρία ως εκ θαύματος. Αυτό βέβαια απαιτεί πίστη και αρκετή ενέργεια λόγω των ανάδρομων, όμως η γωνία Πλούτωνα-Ποσειδώνα εισρέει στα βαθιά νερά του ασυνειδήτου φέρνοντας ισχυρή ψυχική μεταμόρφωση που αγγίζει τα επίπεδα της μαγείας.

Ο Πλούτωνας ανάδρομος προς το τέλος του μήνα θα περάσει στην 28η μοίρα του Αιγόκερω, μοίρα που αντιστοιχεί σε κλείδα και φέρνει συγκρούσεις σε πολεμικό επίπεδο, σκληρότητα εώς και γενοκτονία. Ως γνωστό υπάρχει ενεργό το τετράγωνο του με τους Δεσμούς της Σελήνης το οποίο όμως έχει αρχίσει να αποκλίνει και σταδιακά να μειώνεται η επιρροή του, όμως ακόμα είναι ενεργή και θα είναι όμως όπως είπαμε παραπάνω σε μειωμένη ένταση με τάσεις εξασθένισης της όψης, αυτό θα βοηθήσει να εαχιστοποιηθεί σιγά σιγά το καρμικό τίμημα, ένα καρμικό τίμημα που βαραίνει τους πολίτες του κόσμου σε σχέση με τις μεθόδους εξουσίας και το πολιτικό σύστημα. Σε επίπεδο εθνών άλλους περισσότερο άλλους λιγότερο ανάλογα τα στοιχεία του ωροσκοπίου της κάθε χώρας ή οργανισμού.

Σημαντικό θα είναι το διάστημα όπου ο Άρης στο Ζυγό θα φτάσει στις 21 μοίρες του Ζυγού όπου θα ενεργοποιήσει πρόωρα την Ηλιακή Έκλειψη του Οκτωβρίου και λίγο αργότερα θα κάνει ισχυρό τετράγωνο με τον Πλούτωνα και αμέσως μετά θα επανενεργοποιήσει την Ηλιακή Έκλειψη που έγινε στον Κριό την Άνοιξη, ήδη από τρέχουσα εβδομάδα ενεργοποιεί και τη Σεληνιακή του Μαρτίου του 2024. Ο λογαριασμός του άξονα Κριού-Ζυγού έχει αρχίσει να ανοίγει πλέον για τα καλά, τα διαπροσωπικά ζητήματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο, οι σχέσεις γενικότερα, η ισορροπία πολέμου και ειρήνης, οι πιαθότητες προστριβών.

Ο Άρης στο Ζυγό όπως είπαμε μπορεί να λειτουργεί δυστακτικά όμως δεν αντέχει να μην κάνει ρυθμίσεις και να αποκαταστήσει τις ισορροπίες και το Δίκαιο και αναμένονται εξελίξεις προσεχώς. Έχει την τάση να λειτουργεί δεσμευτικά όμως αν χαθεί το όριο ισορροπημένης συναλλαγής μπορεί να σπάσει το φράγμα και να χαθεί οποιαδήποτε ισορροπία.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL