Καλάθι

Η εβδομάδα που ξεκινάει έχει σηματοδοτείται από τη Νέα Σελήνη στις 16 Αυγούστου, επαναστατική και επικίνδυνη, χαρακτηρίζεται κυρίως από την όψη τετραγώνου που θα κάνει με τον Ουρανό. Ένα τετράγωνο που εκτρέπει σε φυγή και απελεθέρωση της δράσης και της βιωσιμότητας και την ανάγκη για νικηφόρες επικρατήσεις.

Ήλιος, Σελήνη και Λίλιθ λοιπόν σε τετράγωνο με τον Ουρανό, ο Ουρανός στον Ταύρο έρχεται και πυροδοτείται με τρίγωνο από τον Άρη στην Παρθένο όπου σιγοντάρεται και από τον Ερμή. Όλο αυτό το διάστημα οι δυο τους ασκούν επίμονη αλλά στοχευμένη κριτική με βάσιμα στοιχεία και επιχειρήματα με αποτέλεσμα όλα αυτά να βρίσκουν γόνιμο έδαφος στην όψη του Ουρανού και να εγείρουν οργανωμένη αντίδραση.

Ο Άρης (και εν συνεχεία θα ακολουθήσει και ο Ερμής) μάλιστα θα κάνει πολλαπλές όψεις, με κυριότερη αυτή του μεγάλου τριγώνου στο οποίο συμμετέχουν Άρης-Ουρανός-Πλούτωνας, όψη που σηματοδοτεί μια μεγάλη παρέμβαση σημαντικών δυνάμεων στα τεκταινόμενα. Ο Άρης θα βρεθεί σε επιπλέον όψη σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα. Όταν υπάρχει τόσο ενεργή συμμετοχή του Άρη σε όψεις δείχνει μια περίοδο δράσης και εξελίξεων, μια περίοδο που ο Άρης με τις όψεις του μας πιέζει να επιβάλλουμε την τάξη και να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, με εργατικότητα, πείσαμα και επιμονή και μεθοδικότητα. Αυτό τονίζεται τόσο πό τον Ουρανό όσο από τον 11ο οίκο που θα βρίσκεται ο ο Άρης με τον Ερμή.

Ο Ουρανός όμως ενισχυμένος από τα τρίγωνα παρενοχλεί τον Λέοντα τον Ήλιο (που είναινσε ισχύ στο Λέοντα)και τη Σελήνη, στο 10ο οίκο αυτό υποδεικνύει είτε πολιτικά πρόσωπα, είτε διασημότητες είτε επιφανή άτομα. Στα συν βέβαια λογαριάζεται ο όψη 30 μοιρών που κάνει ο Άρης με τους Ήλιο και Σελήνη. Οπως έχουμε τονίσει στο πρόσφατο παρελθόν ο Πλούτωνας τετραγωνίζει τους Δεσμούς και εγείρει με καρμικό τρόπο την τελική κρίση του Αιγόκερω, ο Β.Δεσμός στον Κριό δεν υπόσχεται ειρήνη και σταθερότητα, αφού Ζυγός και Κριός πολώνονται ανάμεσα στην υποχωρητικότητα και την διεκδικητικότητα.

Όσο το τετράγωνο παραμένει σκληρό οι καρμικές συνέπειες θα είναι πιο ολέθριες, όμως υπάρχουν και γεγονότα τα οποία έχουν θετικό υπόβαθρο, επιλύουν βαθιά κοινωνικά, πολιτικά και γαιοπολιτικά ζητήματα, όμως βγάζουν μεγάλες ζημιές και κόστος. Κόστος όχι μόνο οικονομικό αλλά και ψυχικό. Τα κόμπλεξ των ενεργειών αυτή την περίοδο δημιουργούν έντονη εναλλαγή συναισθημάτων, που κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί αν ότι συμβαίνει είναι για καλό ή κακό. Άλλωστε το εξάγωνο Πλούτωνα-Ποσειδώνα ανοίγει τις μεταφυσικές πύλες και πρέπει κανείς να είναι αρκετά μυημένος και σμιλεμένος για να ανταπεξέλθει στα ψυχολογικά φαινόμενα της εποχής.

Σε κάθε περίπτωση όμως η τελική πλουτώνια κρίση στον Αιγόκερω κατακρυμνήζει τις παλιές δομές, όσο και αν πασχίζει να κτίσει κάτι πάνω στα παλιά θεμέλια δεν είναι εφικτό. Άλλωστε για όσα συμβαίνουν στο Πλούτωνα στον Αιγόκερω ενεργό ρόλο παίζει και ο κυβερνήτης του Αιγόκερω Κρόνος που στους Ιχθείς δημιουργεί σαρθρό υπόβαθρο δόμησης πραγμάτων, οι Ιχθείς είναι ένα συλλογικό ζώδιο που εκδηλώνει μαζικά συναισθήματα συνεχώς μεταβαλλόμενα και αμφίθυμα.

Η Αφροδίτη ανάδρομη έχει φύγει πλέον από την επιρροη τετραγώνου από τον Ουρανό, όμως εχει αρχίσει να σχηματίζει τετράγωνο με το Δία, εκδηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο αρκετή φιλοδοξία, υπερβολικές οικονομικές σπατάλες και μεγάλες προσδωκίες σε ερωτικά και συναισθηματικά θέματα.

Μια εποχή λοιπόν με έντονη παρουσία πλανητών στην παρθένο και στους Ιχθείς πραγματεύετσι την τάξη και το χάος, όσο βαδίζουμε προς την Πανσέληνο θα κορυφώνεται αυτή η πόλωση, το πως κρίνουμε και το.πως κρινόμαστε, όλα θα μπουν στη ζυγαριά. Οι λεπτομέρειες θα μπουν στη ζυγαριά, η κοπιαστική εργασία θα είναι αναπόφευκτη, σε περιβάλλον παρθένου η χαλάρωση δεν είναι εύκολα εφικτή.

Εως τότε Άρης Ποσειδώνας και Ερμής Ποσειδώνας θα επιφέρουν σύγχυση στις διακρίσεις και τις κρίσεις όμως το τρίγωνο του Άρη με τον Πούτωνα θα υπερισχύσει και θα φέρει είτε με φανερό είτε με κρυφό τρόπο επεμβάσεις στο τέλος αφού στην Πανσέληνο ο Άρης πλέον θεα έχει περάσει στο Ζυγό για να αποδόσει δικαιοσύνη και να αποκαταστήσει κάποιες ισορροπίες. Από τις 24 Αυγούστου βέβαια ο Ερμής θα είναι σε ανάδρομη πορεία, η Πανσέληνος θα γίνει στον άξονα Παρθένου-Ιχθείων με οικονομικά προτάγματα κυρίως, με αρκετή διάθεση να μπουν σε τάξη τα οικονομικά. Η δοκιμασία και το μήνυμα όμως της Πανσελήνου εμπεριέχει και λογιστική προτεραιότητα προσφοράς και στους συναθρώπους, δούναι και λαβήν, σωστό κατεμερισμό της αφθονίας και της ενέργιας γενικότερα.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL