Καλάθι

Οι Εκλείψεις Ηλίου δουλεύουν σε βάθος χρόνου, το στενό διάστημα πριν και μετά είναι πάντα πιο ευαίσθητο όμως επηρεάζουν πράγματα και αργότερα ειδικά όταν διεγείρονται από κάποιες διελεύσεις. Στις ηλιακές δε, διαμορφώνονται εξελίξεις σε θέματα προοπτικής και κατεύθυνσής μας. Ήλιος, Αφροδίτη, τώρα και ο Ερμής στο Σκορπιό αυξάνουν τις εσωτερικές μας διεργασίες, μας κάνουν να προσπαθούμε να προσεγγίσουμε το μέσα μας διαισθητικά, να μεταλλαχτούμε και ανασύρουμε ένα πιο ουσιαστικό κομμάτι του εαυτού μας που να μην έχει ψεύτικες προσκολλήσεις επάνω του.

Η διεργασία αυτή είναι μυστική και μυστικιστική όμως απαραίτητη να γίνει γιατί οι συναισθηματικές ταλαντώσεις ωθούν τα συναισθήματά μας σε πιο ακραίες γραμμές εκεί που βρίσκονται και οι απωθημένες ανάγκες μας. Θα χρειαστεί να καθαρθούν και να ανασυρθούν για να εκφραστούν με αληθινό και γνήσιο τρόπο. Σε περιβάλλον Σκορπιού όλα τα μέσα θεωρούνται θεμιτά, οι υπόγειες δράσεις θεωρούνται δεδομένες, τα υπόγεια συναισθήματα υποκινούν συμπεριφορές που δείχνουν περίεργες, άλλοτε και πιεστικές και γενικότερα εγείρουν κλίμα ανησυχίας και επαγρύπνησης. Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι βρισκόμαστε στο μεσιοδιάστημα των δύο Εκλείψεων που αποτελεί πάντα κρίσιμη περίοδο, η 1η Νοεμβρίου θεωρείται ακριβώς η ημερομηνία μεσοδιαστήματος.

Ο Ερμής και η Αφροδίτη σε κοντινή απόσταση στο Σκορπιό δείχνουν να ταυτίζονται στην ερωτική επιθυμία και στο πάθος και να μας κάνουν να αναζητήσουμε κάτι πιο βαθύ που να καλύπτει τις ανάγκες μας και να το διατυπώσουμε. Σε περίπτωση που αυτές δεν ικανοποιηθούν το κεντρί του Σκορπιού γυρνάει ανάποδα και λειτουργεί αυτοκαταστροφικά ή εκδικητικά. Άλλωστε αν και το κλίμα δείχνει ότι μπορεί να ευδοκιμήσει το ακραίο πάθος στα τέλη της εβδομάδας η Αφροδίτη έρχεται σε όψη αντίθεσης με τον Ουρανό και τετραγώνου με τον Κρόνο και εκεί έρχονται τα πάνω κάτω, και μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν εν όψη της ανατρεπτικής Σεληνιακής Έκλειψης. Υπόγειες και παρασκηνιακές ενέργειες θεωρούνται δεδομένες, ο Άρης περνάει ανάδρομος στους Διδύμους συνεχίζοντας την παρατεταμένη όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και 150ο με τον Πλούτωνα, η απάτη συνεχίζεται – και φανερά και κρυφά-, και οι τριβές με την εξουσία, όπως και αρκετά λάθη σε χειρισμούς, λόγω του κυβερνήτη των των Διδύμων Ερμή που βρίσκεται πλέον στο Σκορπιό οι ανοικτές διπλωματικές διενέξεις αποκτούν και υπόγεια μέσα και υπόγειες απειλές. Πρέπει κανείς να είναι ικανός να διαβάσει πίσω από τις λέξεις. Τα δεδομένα χαλκεύονται και όσα λέγονται μπορεί να είναι και εικονικά ή να, στο βάθος όμως έχουν συγκεριμένο σκοπό. Στην πορεία όμως θα αποκαλυφθούν και θα βγουν στην επιφάνεια.

Σκοτεινά σκάνδαλα, οικονομικές υποθέσεις, μυστικές δοσοληψίες, ψυχολογικοί εκβιασμοί, ερωτικά πάθη, δικαστικές υποθέσεις, επώδυνοι χωρισμοί είναι θέματα που επηρεάζονται άμεσα αυτές τις ημέρες. Ο Δίας έχει περάσει κι αυτός ανάδρομος στου Ιχθείς, μαζί με τον Άρη στους διδύμους σχηματίζουν οριακά μια όψη τετραγώνου. Και οι δυο οι δύο βρίσκονται σχεδόν στάσιμοι όλη την εβδομάδα, γεγονός που μας ωθεί σε αγχωτική και βιαστική δράση που όμως δύσκολα φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα και σωστή στόχευση.

Ουρανός- Κρόνος το τετράγωνο αποκλίνει και είναι ανακουφιστικό όμως δυναμιτίζεται η όψη λόγω της Σεληνιακής Έκλειψης την ερχόμενη εβδομάδα και σπάει το φράγμα και τα στεγανά, στην οικονομία, στην κοινωνία, στις οικονομικές και διεθνείς σχέσεις. Όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο Σκορπιό περνούν υπό το πρίσμα του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, κατ επέκταση του και του Κρόνο και του Ουρανού. Είναι σχεδόν απίθανο να συγκρατηθεί η οργή του κόσμου σε αυτή τη Σεληνιακή Έκλειψη, με κάποιο τρόπο θα εκτονωθεί γιατί θα νιώσει περιορισμό και φόβο.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL