Καλάθι

Μήνας Εκλείψεων ο Μάϊος, αν και η Ηλιακή Έκλειψη σημειώθηκε αργά εχθές το βράδυ ουσασιαστικά συμπεριλαμβάνεται στο Μάϊο. Εκεί πέρα από τη Σεληνιακή Έκλειψη θα δούμε και άλλες σημαντικές αλλαγές όπως η είσοδος του Ερμή στους Διδύμους (από τις 11/5 θα είναι ανάδρομος), του Δία στον Κριό, της Αφροδίτης στον  Κριό. Δεν είναι λίγες όλες αυτές οι αλλαγές και σίγουρα θα δούμε μια αλλαγή στο σκηνικό που θα μας επηρεάσει.

Πριν δούμε με ποιο τρόπο ας ρίξουμε μια ματιά ξανά  στην Ηλιακή Έκλειψη της 30ης Απριλίου. Η Ηλιακή Έκλειψη γίνεται σε σύνοδο με τον Ουρανό με τον Ήλιο να πλησιάζει στα μέσα της εβδομάδας τον Ουρανό σε ιδιομοιρία. Θα ρέπει να σημειωθεί ότι μια τέτοια σύνοδος δημιουργεί συνθήκες εναρκτήριες με σχηματισμό ομάδων που επιδιώκουν μια κοινή οικονομική πολιτική. Αδελφότητες και αδέλφια είτε θα ενωθούν είτε θα διαχωριστούν, σε αυτήν την Έκλειψη θα επιβιώσουν οι υγιείς ενώσεις ξεκάθαρα, απλά η πιθανή ένταση της Έκλειψης (λόγω Ουρανού) θέλει προσοχή σε σχέσεις και γάμους που δε θέλουμε να χαλάσουν, δηλ να αποφύγουμε έντονες αντιδράσεις αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος.

 Όμως ο Ουρανός φέρνει και ανατροπές και ειδικά σε μια Έκλειψη Ηλίου μπορεί να διαταράξει τις συνθήκες, να φέρει τα πάνω κάτω και να μας καρδιοχτυπήσει. Δεν θα λείψει η εκκεντρικότητα και οι κάποιες ακραίες και παράτολμες ενέργειες. Η Έκλειψη αγγίζει τα παιδιά, τα αδέλφια, τις φιλικές και ερωτικές σχέσεις, τις οικονομικές συγκυρίες. Επίσης επηρεάζει πολύ τις χρηματηστηριακές αξίες αλλά και τις αξίες προϊόντων.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Ποσειδώνα ευτυχώς αρχίζει να αποκλίνει γιατί έφερε ανησυχία και απογοητεύσεις και αρκετές ψυχολογικές και συναισθηματικές ανησυχίες και για κάποιυς επικίνδυνα οικονομικά ρίσκα. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Δία που δυνάμωσε τις προσδωκίες  αλλά και την επεκτατική μας διάθεση. Τώρα όμως …αφού γλυτώσουμε όπως γλυτώσαμε τις απώλειες έρχεται μια πιο θετική όψη συνόδου ακρίβειας του Δία με την Αφροδίτη οπότε μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το θαύμα, πρόκειται για όψη που φέρνει το θαύμα ως δια μαγείας και το θαύμα πολλές φορές έρχεται εκεί που δεν το περιμένουμε. Η φούσκα του Δία-Ποσειδώνα πλέον θα αρχίζει να ξεφουσκώνει. Έτσι θα αρχίσουμε να διακρίνουμε πιο καθαρά κάποια στοιχεία που επικαλύφθηκαν με πέπλο αλλοίωσης της εικόνας. Προς το παρόν μπορούμε να περιμένουμε κάποιες θετικές εξελίξεις από αυτήν την όψη.

Ο Άρης με την Έκλειψη σε εξάγωνο, ψυχωμένος και μαχητικός, τις επόμενες ημέρες θα κάνει εξάγωνο και με Ουρανό, δίνει ενέργεια και υγεία και είναι ιδανική για καίριες και επεμβάσεις σε πολύ σημαντικά ζητήματα. Όσοι αισθάνονται ότι εκπροσωπούν ένα δίκαιο και μεγάλο αγώνα, όσοι θέλουν να πατάξουν μια απάτη, όσοι θέλουν σύμπραξη σε μια υγιή συμμαχία και συνεργασία είναι καλό να δράσουν αυτές τις ημέρες. Θετική όψη για επεμβάσεις και σωστής αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας.

Οι επικοινωνιακές υπερβολές και οι προκλητικές συμπεριφορές δε θα λείψουν, σε πολλές περιπτώσεις δε θα υπάρχει επικοινωνιακή σαφήνεια και θα χρειαστεί προσοχή σε επικοινωνιακές γκάφες ή παρανοήσεις και διανοητική σύγχυση. Επίσης αναμένονται εξελίξεις στο θαλάσσιο εμπόριο και στην ακτοπλοϊα.

Το Ιχθειακό υπόβαθρο που εκτυλίσσονται οι υποθέσεις όλο αυτό το διάστημα έχουν εμπλουτιστεί πολύ από μια ονειρική διάσταση που άπτεται της πραγματικότητας αλλά φλερτάρει ταυτόχρονα και με τον εφιάλτη, οι τελευταίες μοίρες των Ιχθείων προσθέτουν ακόμα μεγαλύτερο  μυστήριο, το εξάγωνο του Δία και της Αφροδίτης  με τον Πλούτωνα μεγαλώνουν αυτήν το αίσθημα του μυστηρίου, της αγωνίας όμως έρχεται να δώσει οικονομική βοήθεια και λύσεις έστω και την τελευταία στιγμή. Όψεις που θυμίζουν και ερωτικό θρίλερ.

Το πέρασμα της Αφροδίτης αρχικά στον Κριό θα δώσει άγρια ομορφιά στο σκηνικό και αρκετά μιλιταριστικό τόνο, λίγο πριν τη Σεληνιακή Έκλειψη θα δούμε και το Δία να περνάει στον Κριό. Η Αφροδίτη ζητάει περισσότερη περιπέτεια και έλκεται από το δυναμισμό και όσους έχουν κάποιο  ιδανικό, μάχεται και συμπαραστέκεται σε αυτούς, ερωτεύεται γρήγορα αλλά αν δεν υπάρχουν ιδανικά τα παρατάει εύκολα.

Ο Άρης στους Ιχθείς, Το στέλιουμ στους Ιχθείς έχει την παρουσία 3 ισχυρών πλανητών, εκ των οποίων ο ένας (ο Ποσειδώνας) είναι κακεγέρτης και δεν αφήνει εύκολα να βγουν τα οφέλη των αγαθοποιών, για την ακρίβεια αυτά βγαίνουν αλλά πέρασαν μέσα απο ένα ψυχοφθόρο φίλτρο . Ο 4ος πλανήτης όμως στους Ιχθείς είναι ο Άρης…ικανός για όλα μπορεί να προκαλέσει χάος και παραπλανητική δράση.

 Άλλοτε ευεργέτης και άλλοτε καταστροφικός ,άγεται και φέρεται μέσα από τις συναισθηματικές του παρακινήσεις. Η δράση του είναι πλουραλιστική, σε αυτή τη φάση θα τον δούμε να προσφέρει στις θεραπείες και τα φάρμακα, παράλληλα όμως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί είναι επίφοβος για απάτες, για ρίψη χημικών δηλητηρίων, μολύνσεις, αλλεργίες, μολύνσεις του νερού εώς και ναυμαχίες. Επίσης είναι αψυχολόγητος.

Έχει την ιδιότητα να φορτίζει ψυχολογικά τους άλλους και να τους οδηγεί σε ακραίες αντιδράσεις, θα κρατήσουμε στα θετικά ότι για την ώρα κάνει πιο καλή όψη, όμως αναμένουμε με ιδιαίτερη προσοχή τη σύνοδο του με τον Ποσειδώνα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, γίνεται πάνω στην Πανσέληνο και Σεληνιακή Έκλειψη και μπορεί να προκαλέσει κάποιο επώδυνο παγκόσμιο γεγονός και ο Άρης την πυροδοτεί. Η 23η μοίρα του Σκορπιού (Ν. Δεσμός) είναι μοίρα που υπάρχει ο Απλανής Αστέρας, σκάνδαλα και εγκληματικές υποθέσεις οι  θα αναδειχτούν  λόγω και κάποιων βοηθητικών γωνιών. Μη ξεχνάμε ότι σύντομα θα έχουμε 3 πλανήτες στον Κριό, εκεί το σκηνικό θα αλλάξει, ο Κριός θα φέρει οδηγήσει σε διαφορετικές απαιτήσεις, αδιαπραγμάτευτες.

Όπως έχουμε πει στο παρελθόν οι Ηλιακές Εκλείψεις σηματοδοτούν μια εν δυνάμει κατάσταση-ενότητα σε βάθος χρόνου, αφορά σε πιο ποιοτικές αλλαγές-ανάλογα και με τις όψεις βεβαίως- όμως στις Σεληνιακές Εκλείψεις τα γεγονότα είναι πιο βίαια και κυκλοθυμικά και η διάρκειά τους δεν έχει πάντα βάθος χρόνου, δίνουν γεγονότα και πριν την ημερομηνία τους και περνούν σαν μπόρα και καταιγίδα. Στη Σεληνιακή λοιπόν Έκλειψη της 15/5  γίνεται σε μοίρα  που βρίσκεται πολύ κοντά στους Δεσμούς της Σελήνης. Αυτό θα δυναμώσει το φαινόμενο, αλλά για αυτό θα μιλήσουμε αναλυτικά την επόμενη εβδομάδα.

G.Christopoulos


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL