Καλάθι

                                                  Έκλειψη Ηλίου 4 Δεκεμβρίου 2021

                              Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που τινάζουμε το καπάκι.

Ολική έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη πραγματοποιείται στις 4 Δεκεμβρίου, μια έκλειψη που αποζητά να μας απαλλάξει από τη στασιμότητα,  μας αναγκάζει να επιταχύνουμε είτε με το έναν είτε με τον άλλο τρόπο. Τα εμπόδια θα υπάρχουν όμως είναι και αυτά για να προσπεραστούν. Στην όψη της Εκλείψεως είναι χαρακτηριστική η θέση του Ουρανού ο οποίος χτυπάει με όψη σχεδόν 50ο τον Ήλιο και τη Σελήνη γεγονός που προσθέτει εκρηκτικότητα στην Έκλειψη, ξαφνική έκβαση πραγμάτων, ξαφνικά γεγονότα με γρήγορη έκβαση, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και ρήξη.

Η παρουσία του Ερμή λίγες μοίρες μετά τον Ήλιο και τη Σελήνη χρωματίζει πολύ έντονα το σκηνικό με εξελίξεις στο θέμα συγκοινωνιών και επικοινωνιών. Μια Έκλειψη Ηλίου σαν αυτή θέλει προσοχή σε συγκοινωνιακά μέσα κάποιο απρόβλεπτο ατύχημα όμως δουλεύει και σε βάθος χρόνου με σκοπό να δυναμώσει την ανάγκη μας να διευρύνουμε τις επικοινωνίες μας, τα ταξίδια, να εκμηδενίσουμε τις αποστάσεις, επίσης να βρούμε τρόπους επίλυσης σε θέματα κόστους των καυσίμων και της ενέργειας. Η παρουσία του Ουρανού ίσως βγάλει έξοδα μετακινήσεων ή έξοδα που σχετίζονται με τα οχήματά μας. Επισκευές ή ατυχήματα.

Το πιο σημαντικό σκέλος όμως είναι ότι η έκλειψη αυτή δίνει το έναυσμα  να διακόψουμε την εώς τώρα πορεία, ή για να το πούμε καλύτερα το ξεκίνημα μιας νέας πορείας. Μέσα από τη διαδικασία Σοκ παρακινούμαστε να εστιάσουμε πως θα να κινηθούμε ώστε να περάσουμε  σε ένα νέο κύκλο περισσότερο εξελικτικό και ταχύτερο. Η αίσθηση της καθυστέρησης και της κωλυσιεργίας, της καθήλωσης φαίνεται πως μας κούρασαν αρκετά και δεν απεικονίζουν την εξελικτική μας διάθεση. Αλλαγή ρότας λοιπόν φέρνει η Έκλειψη, ανάγκη για περισσότερο αναπτυξιακά σχέδια και προοπτικές, διάθεση να παρακάμψουμε και να ανατρέψουμε κάποιες παγιώσεις χωρίς αποτελεσματικό αντίκρυσμα. Νέοι σχηματισμοί και νέες συμμαχίες οργανώνονται με όραμα και ρεαλιστική βάση, με διάθεση να δημιουργηθούν νέοι πόροι και ενεργειακές προδιαγραφές για καλύτερη και πιο αποδοτική παραγωγή. Άνοιγμα δρόμων και ταξιδίων παρά τις όποιες δυσκολίες, σίγουρα θα επιχειρηθούν νέοι καινοτομικοί τρόποι επικοινωνίας και συγκοινωνίας. Εμφάνιση νέων μέσων τεχνολογίας.

Οι εντάσεις δε θα λείψουν, θα υπάρξουν συγκρούσεις που θα έχουν περισσότερο το επιδιορθωτικό χαρακτήρα ώστε να σπάσει ο φαύλος κύκλος και να βγούμε από μια παλιά συνήθεια. Όμως θα χρειαστεί κάποια προσοχή γιατί μπορεί να υπάρξει ρήξη και χωρισμός λόγω ακραίας έκφρασης. Καλύτερα θα ήταν να λειτουργήσουμε με ειλικρίνεια και ευθύτητα αλλά όχι εριστικά. Το τοξοτίσιο πνεύμα επιβάλλει ελευθερία έκφρασης. Είναι καιρός να βγούν αλήθειες ξεκάθαρες στο φως, όμως σε λίγες ημέρες θα υπάρξει ξανά κλίμα εξαπατήσεων με την όψη Ήλιου Ποσειδώνα.

Σημαντική στιγμή της Εκλείψεως είναι η παρουσία του Άρη στις μοίρες της Σεληνιακής Εκλείψεως που προηγήθηκε στις 19 Νοεμβρίου, ημερομηνία κλειδί τόσο για το παρόν όσο και γιατί η ημερομηνία αυτή συμπέφτει με την έναρξη του κορωναϊού το Νοέμβριο του 2019. Αυτή η συγκυρία είναι αποκαλυπτική στο σήμερα και επαναφέρει το ζήτημα στην επιφάνεια ώστε να δούμε ακόμα περισσότερες πλευρές του ζητήματος καθοριστικές για τη συνέχεια. Η Έκλειψη αυτή μας δείχνει θεραπευτικούς τρόπους με εναλλακτικές θεραπείες και θέλει να μας ανοίξει τον πνευματικό ορίζοντα. Η όψη του Άρη με το Δία σε τετράγωνο δημιουργούν βιασύνες και άγχος οικονομικής επέκτασης και ανάπτυξης.

Η Αφροδίτη με τον Πλούτωνα φέρνουν επιτακτική ανάγκη για δικαιοσύνη, ο Άρης σε εξάγωνο ακριβείας 6 Δεκεμβρίου θα φέρει ισχυρή και δυναμική παρέμβαση στα πράγματα. Παρέμβαση που θα είναι χρήσιμη και ας έχει κόστος. Όμως σε εγχώριο επίπεδο δεν αποκλείονται ακόμα και κάποιες καταστροφές ή και συγκρουσιακές καταστάσεις κυρίως για λόγους που σχετίζονται με την οικονομία. Γενικότερα θα υπάρχει οικονομικό άγχος και μάχη για τη διευθέτηση οικονομικών απαιτήσεων.

Κρόνος και Ουρανός συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν με το τετράγωνό τους να ενισχύεται μέρα με τη μέρα, μας φορτώνει ευθύνες και προσπαθεί να μας εγκλωβίσει. Η ατομική ευθύνη κάνει ξανά την εμφάνισή της δια το κοινωνικό όφελος. Πολιτικές συγκρούσεις και αλλαγές στο τόπο μας θα πυροδοτήσουν εξελίξεις.

Η Έκλειψη αυτή όμως θέλει να μας δώσει θετικό μήνυμα, να τολμήσουμε να εισέλθουμε σε νέα διαδρομή, να επιβιβαστούμε σε ένα πιο έξυπνο και ανοικτό δρόμο, να βρούμε τους δρόμους εκείνους που υπόσχονται πολλά και δεν έχουν περιορισμούς. Να βαδίσουμε στις ατραπούς της εμπειρικής και πρακτικής γνώσης και να διδαχθούμε εποικοδομητικά από αυτές. Είναι χρυσή ευκαιρία να εγκαινιάσουμε νέα μονοπάτια σκέψης και διαίσθησης και να επιδιώξουμε πιο ευχάριστες διαδρομές στο ταξίδι μας, με ποιοτική γνώση, καλή ενημέρωση.

G.Christopoulos

Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL