Καλάθι

                                              Πανσέληνος στο Σκορπιό 27-4-2021

              Η Πανσέληνος της εαρινής ομορφιάς και της αναγέννησης των αισθήσεων.

Ανάκτηση των κεκτημένων

Η Μ. Εβδομάδα είναι η εβδομάδα των παθών, η εβδομάδα της μεταθανάτιας εμπειρίας, αυτής που μας βγάζει μέσα από τη χαμένη μας ύπαρξη και αναδύεται πνευματικά στο φως. Μια πανσέληνο στο Σκορπιό ενσαρκώνει ιδανικά αυτό το πέρασμα από τη μία κατάσταση στην άλλη. Από τη μία τα δεινά του Σκορπιού και η αξία του ψυχολογικού βιώματος που πασχίζει να ξεπεράσει το μυστήριο του θανάτου, και από την άλλη ο Ταύρος που θέλει να βιώσει την υλική αναγέννηση και την αξία της ζωτικότητας μέσα από το εαρινό πανηγύρι της φύσης. Η καίρια θέση του Ουρανού άκρως ανατρεπτική, αλλάζει άρδην το κλίμα.

Η δυσμένεια  που έχει βιωθεί εκφράζεται με εμφατικό τρόπο από το Σκορπιό σε αυτή την πανσέληνο, ο φόβος, η τυραννία, ακόμα και ο μιλιταρισμός και το αίσθημα απειλής και  ανασφάλειας είναι αυτό που προσπαθεί να αντιπαρέλθει ο Ταύρος από την απέναντι ζωδιακή με ένα δυνατό  στέρλιουμ θέλει να μας κάνει να ανακτήσουμε μια φυσιολογική ζωή με όλες τις χαρές της και τις απολαύσεις της. Το  γεγονός που δημιουργεί αρκετή ανυπομονησία.

 Η ώρα της Πανσελήνου 6:30 δίνει αρκετή δύναμη στον Ήλιο και τις  προσταγές του να διεκδικήσει με κάθε κόστος τις απαιτήσεις του χωρίς να καμφθεί το ηθικό του από την παρενόχληση που δέχεται από το τετράγωνο του Κρόνου. Ο Κρόνος οριοθετεί κάπως τα πράγματα από θέση ισχύος με εξουσιαστικές και κυβερνητικές επιβολές, δημιουργεί μια αίσθηση καθήκοντος αλλά και μια δεδηλωμένη κούραση που όμως ο Ήλιος δε φαίνεται να αποδέχεται και να υποκύπτει εύκολα. Σε εξάγωνο και με τον Άρη δίνει ακόμα περισσότερη ενεργητικότητα.

 Επίσης η θέση του Ήλιου και με τη συμμετοχή της ισχυρής  Αφροδίτης στον Ταύρο ευνοεί πολύ τον καλωπισμό, την ομορφιά και τη φροντίδα της εξωτερικής εμφάνισης, δίνοντας μια τόνωση αναζωογόνησης στην κόπωση που έχει προηγηθεί. Θα υπάρξει και διάθεση υλικής σπατάλης αλλά μάλλον επιβάλλεται σε αυτή τη φάση. Η συμμετοχή της Αφροδίτης έχει αρκετή αισθησιακή διάθεση, ατμόσφαιρα που φέρνει έναν πανζουρλισμό αισθήσεων και άγριας ομορφιάς με την πιο παθιασμένη Σελήνη του ζωδιακού. Αυτή όμως δεν υπόσχεται ηρεμία μέχρι τέλους.

Η θέληση για απελευθέρωση ενισχύεται από την επαναστατικότητα και την  εκκεντρικότητα  προσδίδει ο Ουρανός σε αυτή τη σύνοδο. Αυτή η σύνοδος δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεσή μας να λειτουργήσουμε με απρόβλεπτο τρόπο, και  να σπάσουμε τα δεσμά. Η φυσική έκφραση, η ανάγκη εξωτερίκευσης των διαπροσωπικών σχέσεων και των ατομικών αναγκών.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μια σελήνη στο Σκορπιό (κατά πόσο μια πανσέληνος) εμπεριέχει μεγάλη συναισθηματική φόρτιση και βίαιο πάθος και είναι ικανή να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Όμως και η Σελήνη στην αντίθεσή της με τον Ουρανό ενεργοποιεί πολύ δυνατά το γκρέμισμα των τρεχόντων καταστάσεων. Η όψη δε αυτής με τον Κρόνο δείχνει ότι μπορεί να προκληθεί συναισθηματική ταλαιπωρία και εντάσεις. Διαταράσσεται και το διαπροσωπικό μας κομμάτι με πιθανούς τσακωμούς και συγκρούσεις. Η Σελήνη στο Σκορπιό επιδεικνύει μεγάλη αγωνιστική διάθεση. Έρχεται και ο Άρης από τον Καρκίνο σε όψη τριγώνου να βάλει περισσότερη μαχητικότητα με συναισθηματικές εντάσεις που είναι δύσκολο να συγκρατηθούν. Αν και έχουν επικοινωνιακό χαρακτήρα παρά ταύτα μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξη και σε διαζύγια.

 Καλό θα ήταν μην υπάρξουν τριβές με αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, συντρόφους ή αδέλφια γιατί δύσκολα θα μπορούν αργότερα να μαζευτούν τα πράγματα. Ο Άρης στον Καρκίνο θέλει να προστατευτεί με παρορμητικό τρόπο και η Σελήνη στο Σκορπιό δεν παραιτείται εύκολα, ακόμα και όταν βρίσκεται σε θέση αδυναμίας. Καλό θα ήταν να διοχετευτεί αυτή η δράση σε σοβαρά θέματα και εφόσον έχει δουλευτεί σωστά η διαδικασία αυτογνωσίας που μας ζητάει ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού.Η θέση του Δία στον Yδροχόο ιδανική για να ενισχύσει τις ορθές ομαδικές συνάξεις και τα ομαδικά εγχειρήματα. Η φιλία θα περάσει σε ένα πιο ουσιαστικό επίπεδο αρκεί να καταλάβουμε ποιος είναι ο αληθινός και ουσιαστικός φίλος-σύντροφος και ποιος όχι.

Υ.Γ   Η παρουσία του Πλούτωνα και του Κρόνου πιθανώς εγείρει τις πολιτικές σκοπιμότητες και ίσως οδηγήσει σε πολιτικό όλεθρο. Γεννάει αρκετές αμφιβολίες τι συνέπειες θα υπάρξουν. Φαίνεται όμως ότι θα ξεσηκωθεί πολιτική αποδοκιμασία και μάλιστα σε κοινή θέα. Αυτό ίσως οδηγήσει σε διορθωτικές κινήσεις.

G.Christopoulos

Feng Shui Road


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL