Καλάθι

Μαρτάκια για καλό Feng Shui τον Μάρτιο

Ένα δυνατό παλιό έθιμο που διατηρείται ακόμα από μικρούς και μεγάλους για προστασία από τον μήνα Μάρτιο και τον Ήλιο του που μπορεί να σε κάψει αν δεν πάρεις τα μέτρα σου και δεν το φορέσεις. Αυτό το έθιμο φαίνεται ότι κρατάει από την Αρχαία Ελλάδα και για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως οι αρχαίοι έκαναν Feng Shui και βελτίωναν την καθημερινότητα τους με τη χρήση απλών αντικειμένων που εναρμόνιζαν τις δύσκολες ενέργειες της κάθε εποχής. Αν δούμε το έθιμο με τα μάτια του feng Shui οι εξηγήσεις θα δοθούν αμέσως.

Ξέρουμε ότι το βάζουμε την πρώτη μέρα του Μάρτη και το βγάζουμε την τελευταία για να μην μας κάψει ο Ήλιος, ποιος Ήλιος; Καίει τόσο πολύ ο Ήλιος τον Μάρτιο; Πιο πολύ από τον Ιούνιο; Τον Ιούλιο; Τον Αύγουστο; Ναι καίει πιο πολύ. Ο Μάρτιος πήρε το όνομα του από τον Άρη (Mars)και σε αυτόν τον Ήλιο αναφέρεται η παράδοση, ότι ο Ήλιος θα βρίσκεται στις μοίρες του Κριού που κυβερνήτης του είναι ο Άρης, ο Θεός του πολέμου που φέρνει ένταση, μάχες, στο Feng Shui στις ίδιες μοίρες βρίσκεται το άστρο 3 ο μεγάλος γιος που αποκαλείτε και κεραυνός και έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Άρη, φέρνει γκρίνια, τσακωμούς, δικαστήρια, ανταγωνισμούς, ατυχήματα, παράσιτα, ιούς, τσιμπήματα από έντομα, αλλά φέρνει και Δράση, αλλαγές που μπορεί να είναι ευχάριστες αν μειωθεί η επιθετικότητα και η υπερβολική ορμή και το αχαλίνωτο πάθος.

Μπαίνει και η άνοιξη η εποχή της αναπαραγωγής, η φύση οργιάζει και επιβάλετε από τον Μάρτιο να μη λείπει η Σαρακοστή για να μπούμε και σε mood νηστείας, κάθαρσης, η αποχή από το κρέας και τα παράγωγα του ηρεμεί τα ένστικτα και αφήνει και τα ζωάκια να αναπαραχθούν. Το ξύλινο άστρο 3 λοιπόν είναι στην εποχή του τον Μάρτη και αν δεν μπει ο Ήλιος στον Ταύρο με το γήινο στοιχείο του δεν ησυχάζει.

Ο συνδυασμός των άστρων αυτών στο Feng Shui ονομάζεται «bull fight» που θα πει χτυπιέται ο Ταύρος και η θεραπεία είναι να έχουμε πάνω μας κάτι με τα στοιχεία της φωτιάς και του Μετάλλου, γιατί η φωτιά θα κάψει το ξύλινο 3 και θα το ηρεμήσει, αλλά θα δυναμώσει πολύ τη γη που έχει την τάση να τα γειώνει όλα και να μην επιτρέπει αλλαγές σε σημείο που να φέρει ασθένειες ή να μην αφήνει τα πράγματα να επιδιορθωθούν και γι‘ αυτό χρειάζεται και το στοιχείο του μετάλλου για να αποδυναμώσει με τη σειρά του τη γη και να αφήσει τη δράση να φέρει υγεία, εξέλιξη, ανάπτυξη, καρποφορία.

Δυο κλωστές δεμένες στο χέρι της Δράσης, μία κόκκινη για τη φωτιά και μία άσπρη για το μέταλλο είναι ο συνδυασμός που θα φέρνει προστασία από παρορμητικές κινήσεις, απροσεξίες, υπερβολικό πάθος, εμμονές, ατυχήματα, καψίματα, παραλογισμούς. Λογικά θα έπρεπε να φοριέται το όλο τον Μάρτιο αλλά και τον Απρίλιο και να καίγεται στο Άγιο Φως της Ανάστασης, όπως λέει η παράδοση αφού μόνο όταν έρθει η Λαμπρή θα ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμβουλος Feng Shui και Αστρολογίας

ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤΕ


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Σύμβολο κράτησης θέσης avatar

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Essential SSL