Καλάθι

 Μια ισχυρή πανσέληνος πραγματοποιείται συνοδευόμενη από μερική έκλειψη το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου. Καμία σεληνιακή έκλειψη δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα συναισθήματα και τις εναλλαγές τους κατά πόσο η συγκεκριμένη που γίνεται στο ευαίσθητο και κυκλοθυμικό ζώδιο του καρκίνου το οποίο διαταράσσεται εύκολα. Φέρνει εντάσεις ,τσακωμούς, συναισθηματική όξυνση, τεταμένα νεύρα και φοβίες. Και βέβαια ενεργειακές διακυμάνσεις που επηρεάζουν την υγεία.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι ακριβώς προκαλεί το φαινόμενο και πως μας διεγείρει. Ουσιαστικά έρχονται σε αντιπαράθεση οι συναισθηματικές μας παρορμήσεις με τις πρακτικές μας και τις ρεαλιστικές μας επιδιώξεις. Αυτό δηλαδή που προσπαθούμε να μεθοδεύσουμε και να υποστηρίξουμε, σε σχέση με αυτό που συναισθηματικά αντέχουμε και εισπράττουμε. Μάλιστα η ακριβής αντίθεση Ερμή Σελήνης φέρνει ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική. Μια λογική που όμως δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε εύκολα γιατί θα διακατέχεται από ισχυρό  πείσμα και αρκετή σκληρότητα και αυταρχισμό λόγω της συνόδου της με ήλιο, ερμή, κρόνο, πλούτωνα. Επιπλέον ενισχύει φόβους και ανησυχίες.

Η ηλιακή έκλειψη μας δρομολόγησε να αναλάβουμε την ευθύνη και τη διαχείριση του τρόπου που θα υποστηρίξουμε τα σχέδιά μας. Τώρα με τη σεληνιακή έκλειψη ήρθε η ώρα να δείξουμε την ανθεκτικότητά μας στα εμπόδια και τις προκλήσεις και πως θα ανασύρουμε τα ψυχικά μας αποθέματα ώστε να εκδηλώσουμε με άκαμπτη θέληση τη δημιουργικότητα μας ακόμα κι αν οι συνθήκες φαίνονται αντίξοες. Καθοριστικός παράγοντας για να το πετύχουμε είναι η τάξη των πραγμάτων καθώς δεν θα είνια εύκολο να ξεδιαλύνουμε τις προτεραιότητες και την νέα κατανομή ενέργειας. Επίσης πως θα αξιοποιήσουμε τα ταλέντα μας. Γι αυτό θα χρειαστεί να κάνουμε γρήγορη επανεκτίμηση των δυνάμεών μας και της προτιθέμενης καταβολής ενέργειας από μέρους μας ώστε να είμαστε και πάλι συνεπείς με τον εαυτό μας. Αν αυτό δεν συμβεί υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούμε και να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα. Καλό θα είναι να πάρουμε βαθιά ανάσα και να φορτωθούμε αυτό που αντέχουμε χωρίς να υπερεκτιμήσουμε τις δυνάμεις μας, και να μην αφήσουμε τις συναισθηματικές εναλλαγές να μας διαταράξουν την ισορροπία. Καλό είναι να αισθανθούμε τι είναι αυτό που μας πληρεί το συναίσθημα πριν την επικείμενη έκλειψη και να έχουμε κάνει μια προετοιμασία. Και έτσι ίσως θα είναι πιο εύκολο να διαχειριστούμε την κατάσταση αλλά και να εκτιμήσουμε τι μας δίνει θετικό ή αρνητικό πρόσημο.

Η περίοδος αυτή κορυφώνει την ανθρωπιστική κρίση, καθώς καλούμαστε να αναγεννηθούμε ακαριαία όσο δύσκολο και αν ακούγεται αυτό. Η αλήθεια είναι ότι αυτό είναι ένα θέμα που μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια όμως ο άνθρωπος καλείται να αυξήσει την προσοχή του με ουσιαστικό και καθοριστικό τρόπο. Όσο αυτό δεν γίνεται οι αστρολογικές επιρροές και τα γεγονότα μας πιέζουν ακόμα πιο βίαια ώστε να βάλουμε τον άνθρωπο εκεί που του αξίζει.

Ένα από τα μαθήματα που κληθήκαμε να πάρουμε τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του πλούτωνα στον αιγόκερω είναι πως κτίζονται οι καριέρες. Όμως ότι χτίζεται γκρεμίζεται κιόλας γιατί η καριέρα μας δεν είναι απλά μια δουλειά αλλά αυτό που πρεσβέυουμε και διατεινόμαστε ότι  εκπροσωπούμε σαν κοινωνικά όντα. Είναι ο τρόπος να συμβάλουμε στον κοινωνικό ιστό.

Ήδη από την πριν ολίγων ημερών ηλιακή έκλειψη είχαμε πει ότι η διαχείριση μας θα είναι καθοριστική και ότι θα περάσουμε δοκιμασίες ώστε να αποδείξουμε τη συνέπειά μας σε αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε. Η σεληνικακή έκλειψη μας φέρνει σε μια μεγάλη πρόκληση να προστατέψουμε  και να διαφυλάξουμε τα κυριότερα στοιχεία διάσωσης, να σφιχταγκαλιάσουμε το ιερό που πρέπει να σωθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί. Έτσι όπως θα σώζαμε ένα μωρό παιδί μέσα από μια πυρκαγιά ή μια πλημμύρα. Το παιδί αυτό είναι το δημιουργικό μας έργο αυτό που γεννάται και αναγεννάται κάθε στιγμή μέσα μας και υπερισχύει του θανάτου. Αυτό που μιλάει στο κύτταρό μας και ζωτικοποιεί τη δημιουργική μας φύση. Η υπεραξία μας και οι αξίες μας. Είναι ένα γερό crash test για όλους.

Στην κορύφωση μιας ανθρωπιστικής κρίσης πλέον, καλούμαστε και εμείς σαν άτομα να παίξουμε ενεργό ρόλο σε αυτό που κοινωνικά πρεσβέυουμε, και οι ατομικές επιλογές δεν είναι εντελώς αναπόσπαστο κομμάτι της. Είναι και αυτή μια κίνηση καριέρας για εμάς και ίσως αποδειχτεί μείζονος σημασίας, γιατί καριέρα χωρίς κοινωνία δεν χτίζεται. Και αν χρειαστεί να αναβαθμίσουμε το ρόλο μας σε αυτή τότε πρέπει να το κάνουμε. Έπρεπε ήδη να το έχουμε κάνει. Καλούμαστε να μετασχηματίσουμε οποιοδήποτε στοιχείο καταστροφής και ρήξης σε στοιχείο αναγέννησης και δημιουργίας.

Η παρούσα φάση είναι ίσως μία από τις κορυφαίες ευκαιρίες να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να αντιληφθούμε ότι οι ευθύνες δεν είναι μόνο βάρος αλλά και δύναμη για εμάς, είναι μια ισχυροποίηση των θέσεών μας στο κοινωνικό στερέωμα και μας δίνει ενεργό ρόλο. Γι αυτό το λόγο είναι καθοριστικής σημασίας να εναγκαλιστούμε με τα υψηλά μας ιδανικά, με το  γνήσιο πυρήνα μέσα μας, με τα ταλέντα μας και τα εφόδια που ο άνθρωπος κατέκτησε και μπορεί να κατακτήσει και να κάνουμε ένα τολμηρό και γενναίο ‘’άλμα θανάτου’’ που όμως στην ουσία θα είναι ένα άλμα ζωής. Και τότε αυτό που θα δούμε στον εαυτό μας θα είναι μια άλλη πιο εξελιγμένη εκδοχή του ,σωσμένη από τα στοιχεία της καταστροφής.  

Έτσι λοιπόν καλούμαστε να πάρουμε αυξημένα μέτρα προστασίας και προφύλαξης, αλλά αυτό δεν σημαίνει στασιμότητα, σημαίνει ότι θα έχουμε πάρει το απόβαρο ώστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μετρήσουμε τις αντοχές μας με τις όσο το δυνατόν λιγότερες ενεργειακές και ποιοτικές απώλειες. Αν το επιτύχουμε τότε ενεργειακά θα είμαστε πλεονασματικοί στη συνέχεια.

Ίσως αυτή την περίοδο να μην μπορέσουμε άμεσα να διακρίνουμε τι μας συμφέρει και τι όχι και πιο θα είναι το όφελος, όμως η συνέπειά μας και η γνώση μας, θα μας ανταμείψουν ειδικά αν δεν παρασυρθούμε από τις παραπλανητικές προκλήσεις κάποιων επιτήδειων. Αυτό δε σημαίνει ότι θα απεμπολήσουμε τα ιερά και τα όσια, ούτε και θα τα θέσουμε υπό διεκδίκηση. Κάθε άλλο θα χρειαστεί  να διατρανώσουμε τη θέση μας, την ισχύ μας και την ακεραιότητά μας.

Υ.Γ  Πάντα είναι χρήσιμο μια –δύο ημέρες πριν τη έκλειψη να κάνουμε ένα διαλογισμό που να μας καθοδηγεί σε κάτι που πρέπει να εκλείψει από μέσα μας. Επίσης να συντονιζόμαστε εκ των προτέρων ώστε να έχουμε πιο σωστές ψυχικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια και μετά το φαινόμενο.

G.Christopoulos

Feng Shui Road


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *