Καλάθι

Δύναμη πρωτοβουλίας και επέκτασης

Μια πανσέληνος στον Tαύρο η οποία έχει σαφέστατα χρωματισμένο το σκηνικό οικονομικών συμφωνιών που σχετίζονται με ακίνητες περιουσίες, γάμους και προικοσύμφωνα. Υπάρχουν σίγουρα κρυφοί και φανεροί πόροι και αυτός που θέλει να επιβλέψει τις συναλλαγές είναι ένα φανερό εξουσιαστικό όργανο που παριστάνει το διαιτητή, ευελπιστώντας πως έτσι θα βάλει χέρι στη μοιρασιά, ή θα θεωρηθεί ότι διασφαλίζει τη συναλλαγή ως αντικειμενικός επιτηρητής.

Όμως η οποιαδήποτε απόπειρα συναλλαγής δεν έχει μόνον οικονομικό έρισμα, πολλές φορές φέρει και ισχυρά ψυχολογικά κίνητρα τα οποία είναι αυτά που θα ισχυροποιήσουν κάποιον στο μέλλον. Η απόπειρα πρωτοβουλίας για συμφωνία είναι αναπόφεκτη σε αυτή τη φάση κι φαίνεται ότι είναι και εφικτή, όμως αυτά που αξιώνονται επί της ουσίας θα βγουν αργότερα στο φως και εκεί θα είναι δυσκολότερο να αποδείξει κάποιος αύριο, την ακεραιότητα που ευαγγελίζεται ότι διαθέτει σήμερα. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και ανατροπές ή διαφοροποιήσεις.

Καλό είναι να μη χαθεί η ευκαιρία επέκτασης και να εδραιωθεί η βλέψη της ανάπτυξης και της εξέλιξης. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε το timing ώστε να εντάξουμε στη φιλοσοφία μας τη δυνατότητα μεγαλύτερου κύκλου γνώσεων και εμπορικών συνεργασιών. Να ανοίξουμε πόρτες και συνδέσμους με καλύτερες προϋποθέσεις, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο. Μπορεί να υπάρχει παρασκήνιο αλλά ίσως δεν πρέπει να μας τραβήξει περισσότερη ενέργεια από όσο πρέπει. Πολλές φορές η υπέρμετρη αισιοδοξία μας δίνει την ώθηση που χρειαζόμαστε αρκεί να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων στην πορεία. Αν όμως δεν τολμήσουμε δεν θα μας δοθεί ποτέ η ευκαιρία να δοκιμαστούν οι αντοχές μας, και δεν γίνεται να είμαστε κομπάρσοι στη δική μας παράσταση.

G.Christopoulos

Κατηγορίες: ΑΡΘΡΑ

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *